Legendaarinen Neversoft jätti hyvästit liekehtivissä merkeissä / Uutiset / pelaaja.fi

Legendaarinen Neversoft jätti hyvästit liekehtivissä merkeissä

13.07.2014 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
2

20-vuotiaan Neversoft-pelistudion taival on saapunut päätökseensä. Kuluvan viikon päättymisen myötä Activisionin vanha luottostudio on liittymässä virallisesti osaksi Call of Duty -kehittäjä Infinity Wardia ja näin ollen Neversoft on käytännössä enää silkka muisto vain.

Täysin ilman meteliä Neversoft ei ole kuitenkaan jättänyt maailmaa. Pitkin sosiaalista mediaa muun muassa studion vanhat työntekijät ovat julkaisseet läjän kuvia, jotka näyttävät, millaisin elein vanha studio hyvästeltiin. Tempauksista näyttävin oli varmasti vanhan legendaarisen silmämunalogon iskeminen rovioon, mutta sen ohella studion työntekijöistä kukin näyttää myös vastaanottaneen varsin päheän Neversoft-brändätyn veitsen.

Activisionin suunnitelmat yhdistää Neversoft ja Infinity Ward yhdeksi "superstudioksi" nousivat julkisuuteen alkujaan viime toukokuussa. Julkaisijajätti innostui ideasta, sillä studiot ovat aiemmin tehneet jo vankkaa yhteistyötä Call of Duty -sarjan parissa. Asiaa toki myös helpotti se, että Infinity Ward ja Neversoft ovat olleet käytännössä toistensa naapureita.

Kenties tänäkin päivänä Neversoft tunnetaan parhaiten Tony Hawk -rullalautailusarjan luojana. Vuosien varrella studio ehti kuitenkin tehdä paljon muutakin kuin vain skeittailla, mistä todisteeksi on jäänyt esimerkiksi niin villin lännen teemalla varustettu Gun, Bruce Willisin tähdittämä Apocalypse, musiikkipelisarja Guitar Heron monet myöhemmät osat sekä vuonna 2000 julkaistu Spider-Man-seikkailu.

Lähde: Neversoft (Twitter), Matt Canale (Twitter), Stephanie Bayer (Twitter)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän rockfin kuva
rockfin

PS1-aikana erittäin kova studio, mutta sen jälkeen ei ole ollut suurtakaan osaa minun peliostoksissani. THPS2 edelleen varmaan PS1:n top 5 -pelien joukossa helposti. Neversoftin Spider-Man oli myös hyvä lisenssipeliksi.

Käyttäjän Galactus kuva
Galactus

Harmi koska Spider-Man vuodelta 2000 on yksi lempipeleistäni. Olisivat saanet tehdä samalla tyylillä ja grafiikoilla vielä kolmannen osan.