Legendaarisen LucasArts-pelitalon pelinkehitys päättyy (päivitetty) / Uutiset / pelaaja.fi

Legendaarisen LucasArts-pelitalon pelinkehitys päättyy (päivitetty)

3.04.2013 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
28

Pitkän ja monivivahtaisen historian omaava LucasArts jättää taakseen pelinkehityksen. Pelitalon nykyisin omistava mediajätti Disney on vahvistanut, että jatkossa entinen julkaisija-kehittäjä on vain osa yhtiön lisenssointitoimintaa.

Päätökseen Disney kertoo päätyneensä arvioituaan omaa nykyistä rooliaan pelimarkkinoilla. Yhtiö uskookin päätöksen auttavan riskien minimoimisessa sekä laadukkaan ja laajan Star Wars -pelikirjon saavuttamisessa.

Muutosten myötä Disneyllä on edessään joukko irtisanomisia.

Täysin yllättäen tieto LucasArtsin kohtalosta ei ole tullut. Disneyn hankittua Lucasfilmin ja näin muun muassa LucasArtsin viime vuoden lopulla, vahvisti yhtiö, että sen peleihin liittyvät strategiat tulisivat olemaan mobiiliin ja sosiaaliseen mediaan keskittyviä. Aikaisemmin tänä vuonna yhtiö ehti myös sulkemaan jo Epic Mickeyn tehneen Junction Pointin, minkä ohella LucasArtsin Star Wars 1313:n ja julkistamattoman Star Wars: First Assault -pelin on huhuiltu olevan ongelmissa.

Kahden jälkimmäiseksi mainitun projektin tilasta ei ole virallista tietoa.

Vaikka LucasArts yhdistetäänkin tätä nykyä jo nimensä puolesta usein Tähtien sotaan ja moniin siihen liittyviin peleihin, on se ollut vastuussa kuitenkin hyvinkin monenlaisista klassikoita. Viime vuosituhannella se tunnettiin muun muassa monista seikkailupeleistä, kuten Monkey Islandista ja Grim Fandangosta.

Päivitys kello 21.05: Pelisivusto Polygonin Disneylta saamien tietojen mukaan yhtiö tutkii parhaillaan erilaisia mahdollisuuksia Star Wars 1313:n julkaisemiselle. Se itse ei kuitenkaan kehitä enää peliä. 

Lähde: Polygon, Disney

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän MastaKillah kuva
MastaKillah

Syytän George Lucasia. Nauti miljardeistasi, mulkku.

Käyttäjän Dynamithix kuva
Dynamithix

:(

Käyttäjän Anakin6 kuva
Anakin6

R.I.P. LucasArts 1982 - 2013 :(

Miksi, Disney, miksi?! Kaikki rakastavat LucasArtsia! Ja vielä kun oli niin hienoja pelejä luvassa, kuin First Assault ja 1313! :(

Käyttäjän Joku Sankari kuva
Joku Sankari

Kinect Star Wars.

Käyttäjän Muksu kuva
Muksu
Lainaus käyttäjältä Anakin6

R.I.P. LucasArts 1982 - 2013

Miksi, Disney, miksi?! Kaikki rakastavat LucasArtsia! Ja vielä kun oli niin hienoja pelejä luvassa, kuin First Assault ja 1313!

Hienoja pelejä tosiaan aivan varmasti kun niistä ei tiedetä mitään.......

Viime vuosina ei ole tuolta mitään maata mullistavaa tullut, vaikka ihan kunnioitettava historia löytyykin taustalta. Ihan ymmärrettävää että laittoivat puljun kiinni.

E: Puljun kiinni, lopettavat pelien kanssa säätämisen, wat evah.

Käyttäjän Galactus kuva
Galactus

Olisin tuota 1313:sta pelannut mieluusti. Olisivat voineet tehdä myös The Force Unleashed III:n.

Käyttäjän Cerker kuva
Cerker

Kyllähän se jo tiedettiin kun Disney puikkoihin pääsi. Disneyn peli tuotanto on sellaista roskaa että varmaan luopuvat siitäkin piakkoin. First Assault olisi kyllä ollut nannaa.

Käyttäjän Demppa kuva
Demppa

Kuinkahan vitun tyhmiä ne on siellä Disneyllä jos eivät ymmärrä kuinka paljon AAA luokan SW-peli toisi kolikoita kirstuihin?! Alkavat sitten suoltamaan ilmeisesti ties mitä mobiili-paskaa ja free-to-play ripulia. Vittu perkele saatana kyrpä kusipäitä kaikki ja toivottavasti saavat aidsin ja kupan.

Toivon äärimmäisen paljon että E3:ssa ilmoittaisivat että uusi studio on avattu ison luokan peleille, ja Battlefront 3 sekä ainakin 1313 on varmasti tulossa. Sormet ja kivekset ristissä siihen asti.

Käyttäjän Al87 kuva
Al87
Lainaus käyttäjältä Galactus

Olisin tuota 1313:sta pelannut mieluusti. Olisivat voineet tehdä myös The Force Unleashed III:n.

Jedi Knight sarja oli paljon paremi kuin TFU. Sille jatkoa.

Käyttäjän Andzerx kuva
Andzerx

Eipä juuri yllättänyt. Disney on menettänyt uskonsa ison luokan peleihin.