Legendaarisen Sony-studion henki elää uudessa pelitalossa

Sonyn Liverpool Studio on historiaa, mutta jonkinlaista vastaavaa henkeä nähdään tuoreessa Firesprite-pelitalossa.

6.12.2013 04:00

Hieman päälle vuosi sitten Briteistä kantautui surullisia uutisia Sonyn Studio Liverpoolin suljettua ovensa. Aikoinaan myöskin Psygnosis-nimellä tunnettu kehitysstudio omasi pitkän historian jo yksinomaan Sonyn leivissä WipEoutteineen ja Colony Warseineen, mutta juuriltaan se ylsi aina myös 80-luvulle asti muun muassa Shadow of the Beastin julkaisijana.

Nyt viihdesivusto IGN on kuitenkin raportoinut, että liverpoolilaisstudion henki olisi siirtynyt uuteen pelitaloon. Kyseinen seuraaja on pelistudio nimeltä Firesprite, joka on nopeasti muodostunut noin 20 hengen kokonaisuudeksi. Kyseisistä työntekijöistä 15 ovat keskenään tuttuja Liverpool-studion ajoilta.

– [Firesprite] syntyi luonnonmukaisesti, mutta meillä kaikilla oli yhteinen visio. Perustajat tapasivat toisensa Studio Liverpoolin sulkeuduttua ja puhuivat asioista, joita olimme saavuttaneet menneinä vuosina – -. Tiesimme haluavamme jatkaa hyvien pelien tekemistä, studiopomo Graeme Ankers kertoi IGN:lle.

Firespriten ensimmäinen projekti on ollut auttaa Sonyn Japanin-studiota PlayStation 4:n The Playroom -sovelluksen kanssa. Parhaillaan itsenäisessä studiossa on kuitenkin lisäksi kehitelty myös jo teknologiaa jotakin aivan uutta projektia varten.

Firesprite on toinen studio, joka on kuluvan vuoden aikana selvemmin noussut esiin edesmenneen Liverpool Studion raunioista. Tammikuussa pystyyn nousi myös nelihenkinen Sawfly Studios.

Lähde: IGN, Gamasutra

Lisää luettavaa