Kesällä joukkorahoituksen saanutta System Shockin uusioversiota ei päästä maiskuttelemaan vielä vuoden 2017 puolella. Peliä koskevan tuoreen Kickstarter-päivityksen mukaan ensimmäiset versiot pelistä pyritään saamaan nykyisellä aikataululla ulos vuoden 2018 huhti-kesäkuun paikkeilla, kun alunperin Kickstarter-kampanjan aikana julkaisua kaavailtiin vielä ensi vuoden lopulle.

Reilut 20 vuotta vanhan pc-klassikon uusioversiota kehittää aiemmin lähinnä vanhojen tietokonepelien kepeään remasterointiin erikoistunut Night Dive Studios, jolta peli on odotettavissa Windows- ja Mac-koneille sekä Xbox Onelle että PlayStation 4:lle. Studio on kertonut yrittävänsä saada uusitun System Shockin pihalle kaikille alustoille samanaikaisesti, mutta mitään virallista lupausta asialle se ei ole uskaltanut kuitenkaan vielä antaa.

Kirjoitushetkellä pelin kehityksen kerrotaan olevan niin sanotussa vertical slice -vaiheessa. Vaiheen aikana kehittäjien on tarkoituksena saada parempi kuva muun muassa pelin suunnasta ja sen sisällön luontiin liittyvistä työtaakoista.

Alkuperäisen System Shockin uusioversion lisäksi hiljalleen valmisteilla on myös System Shock -sarjan virallinen kolmas osa. Sitä maailmaan on tuomassa yhdysvaltalaisstudio OtherSide Entertainment yhteistyössä kehittäjäveteraani Warren Spectorin kanssa.

Lähde: System Shock (Kickstarter)

Lisää luettavaa