Sonyn huippusuosittu pelikonsoli PlayStation 2 näyttää tosissaan aloittaneen viimeisen marssinsa. Brittisanomalehti The Guardian raportoi saaneensa japanilaiselta elektroniikkajätiltä tiedon, että kaikki laitteen tuotanto on lopetettu maailmanlaajuisesti.

Tieto tapahtumasta tuskin on enää suuri yllätys monelle. Pelilehti Famitsu raportoi hiljattain Sonyn lopettaneen PlayStation 2 -konsolien toimittamisen jälleenmyyjille Japanissa viime vuoden lopulla.

Markkinoilla PlayStation 2 on ehtinyt ihmetyttämään jo hulppeat 12 vuotta. Konsoli julkaistiin kotimaassaan vuoden 2000 maaliskuussa ja Euroopassa saman vuoden marraskuussa.

Kyseessä on tähän mennessä kaikkien aikojen myydyin kotikonsoli. Laitteen suoritusta on pystynyt lähentelemään vain Nintendon vuonna 2004 saapunut käsikonsoli DS, jota on PlayStation 2:n tavoin päästetty maailmalle yli 150 miljoonaa kappaletta.

PlayStation 2 veti ihmisiä puoleensa luonnollisesti tuhansista teoksista koostuvalla pelitarjonnallaan. Sen yksi tärkeimpiä valtteja aikoinaan oli kuitenkin myös kyky toistaa DVD-elokuvia. Vuosiensa varrella laite kehittyi myös tukemaan muun muassa nettipelaamista.

Vanhan sotaratsun jättämä kolo ei jääne tyystin tyhjäksi pitkään. Sonyn on uskottu paljastavan tänä vuonna PlayStation 3:n seuraajan.

Lähde: The Guardian

Lisää luettavaa