Lehti: PlayStation 4.5 paljastetaan vielä tänä vuonna / Uutiset / pelaaja.fi

Lehti: PlayStation 4.5 paljastetaan vielä tänä vuonna

28.03.2016 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
19
Lehti: PlayStation 4.5 paljastetaan vielä tänä vuonna

Reilun viikon verran huhuiltu uusi ja tehokkaampi PlayStation 4 -malli "PlayStation 4.5" alkaa näyttää aina vain todennäköisemmältä. Viimeisimpänä vihiä uudesta PlayStationista on saanut nyt taloussanomalehti The Wall Street Journal, joka kertoo kuulleensa laitteen olemassaolosta useammaltakin lähteeltään.

Myös Wall Street Journalin tietojen mukaan uuden PlayStation 4 -mallin olisi tarkoitus olla nykyisiä PS4-konsoleita tehokkaampi, minkä pitäisi auttaa laitetta sekä pyörittämään paremman näköisiä pelejä että myös tehostaa PlayStation VR -pelien toimintaa laitteella. Eräs lehden lähteistä on kuitenkin huomioinut, ettei laitteen ole välttämättä tarkoitus saada omia pelejään, vaan se jakaisi saman ohjelmistokatalogin nykyisten PlayStation 4 -konsoleiden kanssa. Sonyn on ilmeisesti tarkoitus myös jatkaa vielä tulevaisuudessakin nykyisten PlayStation 4 -mallien valmistamista.

The Wall Street Journalin lähteiden mukaan Sony olisi aikeissa paljastaa laitteen virallisesti vielä ennen kuin PlayStation VR -lasit saavat julkaisunsa. Virtuaalitodellisuuteen PlayStationin on tarkoitus matkata lokakuussa.

Aikaisemmin uudesta tehokkaamasta PlayStation 4 -mallista ovat kertoneet kuulleensa ainakin myös peliblogi Kotaku ja Eurogamer-sivusto. PlayStation 4.5 -nimen lisäksi uudesta mallista on käytetty huhujen yhteydessä myös nimeä PlayStation 4K, sillä laitteen on väitetty pystyvän tukemaan peräti 4K-pelaamista.

Lähde: The Wall Street Journal

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Qlaos kuva
Qlaos

"Eräs lehden lähteistä on kuitenkin huomioinut, ettei laitteen ole välttämättä tarkoitus saada omia pelejään, vaan se jakaisi saman ohjelmistokatalogin nykyisten PlayStation 4 -konsoleiden kanssa. Sonyn on ilmeisesti tarkoitus myös jatkaa vielä tulevaisuudessakin nykyisten PlayStation 4 -mallien valmistamista."

Toivottavasti on näin, ei nimittäin yhtään kiinnostaisi ostaa toista PS4:sta (Ja aika paljon pitäisi tulla 4.5 must buy exlusiveja että taipuisin). Jos tämän 4.5:n ainoa ero on vain silmäkarkin määrä ja parempi VR-tuki, niin ei ole minulla mitään syytä hankkia mokomaa. Ja mitä koko VR:ään tulee, pysyn aivan helvetin kaukana. Pelkät 3D elokuvat aiheuttavat päänsärkyä, en uskalla edes kuvitella miten pahasti VR vetää solmuun...

Käyttäjän Atomi kuva
Atomi

Ei PS4.5 eksklusiiveja, kiitos. Jos kaikki nykyiset ja tulevat PS4-pelit toimivat molemmilla malleilla niin minulla ei ole mitään 4.5:tä vastaan ja voisin jopa ostaa sen.

Käyttäjän henkka007 kuva
henkka007

Voisin muuten ostaa, mutta omistan jo Star Wars version nykyisestä ja en aio siitä luopua. Kovana Star Wars fanina pitää omistaan :). Voisi tota silti harkita, jos paljon eroaa nykyseistä versiosta. Virtuaalilasit ja 4k ei innosta kauheasti vielä ainakaan. Ehkä sitten kun hinnat tippuu, kuten kävi Blurayn ja 3D kanssa, tosin 3D vähän kuollut ja kuopattu koti versioissa.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Mitä enemmän tätä mietin sitä enemmän alan olemaan tätä ajatusta vastaan. Maistuu vieläkin rankalta paskalta suussa mitä tapahtu 3DS:än kanssa. Ostin 3DS XL:än ja pari kuukautta siitä Nintendo julkisti New 3DS:n ja nyt about joka peli on tavalla tai toisella parempi sillä uudella mallilla jos ei täysin ekskluusivinen sille. Tämä sama tulee tapahtumaan myös PS4:n kanssa, sitä ei voi estää jos julkaisevat uuden tehokkaamman mallin. Jos se olisi varsinaisesti Sonyn seuraavan sukupolven konsoli ja kantaisi nimeä PS5 (Sonylla on toistaiseksi osattu laskea, ainakin neljään asti), niin ottaisin uutuuden avosylin vastaan. Täydellisellä taaksepäin yhteensopivuudella ja varsinaisilla vain PS5:lle tehdyillä peleillä tuossa voisi olla jonkin sortin järkeä, mutta meeppä tekemään PS4-peli joka ei toimi jokaisella PS4-konsolilla...

Ei kiitos mitään vähän väliä päivittyvää konsolirautaa!

Käyttäjän edqe kuva
edqe

Yksinoikeuspelit ovat osa konsolimaailmaa - on ostettava laite X, että pääsee pelamaan peliä Y. Toivottavasti pelejä aletaan tekemään tätä uutta laitetta silmällä pitäen, eikä anneta vanhan mallin hidastaa vauhtia. Harmi jos parannusta nähdään ainoastaan graafisella puolella. Olisi hienoa jos tehokkaamman laitteen ansiosta voitaisiin tuoda peleihin parempaa fysiikkamallinnusta, tekoälyä, simulointia, yms.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Toisaaltahan sitä on jo nyt tilanteessa, että olisi mahdollista maksaa enemmän ja saada enemmän, joten ehkä tuo ei niin paha juttu ole, JOS vain pelit ei ala uudemmalle vehkeelle siirtymään.

Tuotahan tosiaan voisi verrata siihen, että suuren osan peleistä voisin ostaa myös pc:lle, jolla saisin paremman kokemuksen samasta pelistä mutta maksaisin myös laitteesta enemmän. Se on valintakysymys ollut tähänkin mennessä ja jos ero jää tuohon, niin en näin alustavasti näkisi tuossa ongelmaa.

Pelkäänpä kuitenkin että jossain vaiheessa - luultavasti ikävän pian - aletaan kuitenkin ajattelemaan kuten konsolisukupolvenvaihdoksen aikana, että "mitä järkeä tehdä hitaamman ehdoilla?" ja tämän kautta pelejä alkaa siirtymään pelkästään uudemmalle konsolille. Tavallaanhan tuo on jopa loogista mutta samalla myös suoranaisesti pissitään vanhojen asiakkaiden silmille.

Olisi kai paras vaihtoehto jos tässä olisi nyt kaksi konsolia pyörittämässä samoja pelejä: PS4 olisi se halvempi ja tietenkin tehottomampi ja PS4.5 olisi kalliimpi mutta pyörittäisi pelejä paremmin ja näyttävämmin. Kaupassa voisi jokainen miettiä maksaako perusversiosta ~350 euroa vai haluaako panostaa enemmän ja maksaa 500-600 euroa (jos vielä edes riittää).

Käyttäjän Carpio kuva
Carpio

Tottakai moinen tulee. PlayStation 4 on ollut markkinoilla jo kaksi ja puoli vuotta, eikä slim-mallia ole vielä näkynyt. Tänä syksynä se sitten tulee. Samalla, kun 4K ja VR syövät tehoja, niin miksi Sony ei laittaisi hieman tehokkaampaa rautaa samalla sisään, aivan kuten Nintendo teki New 3DS:n kanssa? Tämä olisi vain plussaa ja saataisiin myytyä lisää konsoleita ihmisille, jotka ovat empineet oston kanssa. Jos sieltä ei tule PlayStation 4+:aa (mikä on aika epätodennäköistä), niin ainakin ohuempi malli. VR-bundle on myös todennäköinen yhtälö.

Mitä vanhempaan malliin tulee, Sonyllä menee niin kovaa tässä sukupolvessa, että en pysty mitenkään uskomaan, että se usuttaisi pelaajiaan muitten leiriin tekemällä "uuden konsolin" keskellä nykyistä sukupolvea, jolle on omat pelinsä. Muutama yksioikeus saattaa tosin tulla New 3DS:n tapaan.

Käyttäjän Gasoil kuva
Gasoil

Eiköhän tässä ole vaan enemmän kyse tuesta 4K-leffoille, unen näki jos joku kuvitteli että PS4:llä pelataan 4K-resoluutiolla.

Käyttäjän ripburger kuva
ripburger

4k pelaaminen vaatii PC:llä kaksi 500€ näytönohjainta ja ikävä kyllä sellasta laskentatehoa ei matolaatikkoon vielä saada ennen vuotta 2020.

Käyttäjän Sundin2win kuva
Sundin2win

4K 60FPS pelit ovat ainakin täyttä utopiaa.