Lehti: PlayStation 4.5 paljastetaan vielä tänä vuonna

Uudesta aiempaa tehokkaammasta PlayStation 4 -mallista piisaa huhuja. Nyt viimeisimpänä laitteesta on kuullut taloussanomalehti The Wall Street Journal.

29.3.2016 11:50

Reilun viikon verran huhuiltu uusi ja tehokkaampi PlayStation 4 -malli ”PlayStation 4.5” alkaa näyttää aina vain todennäköisemmältä. Viimeisimpänä vihiä uudesta PlayStationista on saanut nyt taloussanomalehti The Wall Street Journal, joka kertoo kuulleensa laitteen olemassaolosta useammaltakin lähteeltään.

Myös Wall Street Journalin tietojen mukaan uuden PlayStation 4 -mallin olisi tarkoitus olla nykyisiä PS4-konsoleita tehokkaampi, minkä pitäisi auttaa laitetta sekä pyörittämään paremman näköisiä pelejä että myös tehostaa PlayStation VR -pelien toimintaa laitteella. Eräs lehden lähteistä on kuitenkin huomioinut, ettei laitteen ole välttämättä tarkoitus saada omia pelejään, vaan se jakaisi saman ohjelmistokatalogin nykyisten PlayStation 4 -konsoleiden kanssa. Sonyn on ilmeisesti tarkoitus myös jatkaa vielä tulevaisuudessakin nykyisten PlayStation 4 -mallien valmistamista.

The Wall Street Journalin lähteiden mukaan Sony olisi aikeissa paljastaa laitteen virallisesti vielä ennen kuin PlayStation VR -lasit saavat julkaisunsa. Virtuaalitodellisuuteen PlayStationin on tarkoitus matkata lokakuussa.

Aikaisemmin uudesta tehokkaamasta PlayStation 4 -mallista ovat kertoneet kuulleensa ainakin myös peliblogi Kotaku ja Eurogamer-sivusto. PlayStation 4.5 -nimen lisäksi uudesta mallista on käytetty huhujen yhteydessä myös nimeä PlayStation 4K, sillä laitteen on väitetty pystyvän tukemaan peräti 4K-pelaamista.

Lähde: The Wall Street Journal

Lisää luettavaa