Lempeän kaunis Botanicula vapautuu pc:n ulkopuolelle / Uutiset / pelaaja.fi

Lempeän kaunis Botanicula vapautuu pc:n ulkopuolelle

24.04.2014 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
3

Sympaattisen erikoinen seikkailupeli Botanicula on koettavissa toukokuun alkaessa myös pc-laitteiden ulkopuolella. Heti kuukauden vaihtuessa tsekkiläisen Amanita Designin jo noin kaksi vuotta vanha peli nähdään iPadeilla, mistä on saapunut muistuttamaan kokonaan uusi pelitraileri.

Botanicula on peräisin samoilta kehittäjiltä, jotka vuonna 2009 rikastuttivat pelialaa tyylikkäällä Machinarium-seikkailupelillään. Vaikka Botaniculassa hyvin metallinen ja teollinen maailma onkin vaihtunut minimalistiseen luonnonläheisyyteen, on peleillä tyylillisesti silti paljon yhteistä. Kummatkin tuotoksista ovat periaatteessa hyvin perinteisellä tavalla toimivia osoitteluun ja klikkailuun pohjautuvia seikkailu, joissa kuitenkin esimerkiksi runsaan dialogin käytön sijaan luotetaan varsin vähäeläiseen ja hienovaraiseen tarinankerrontaan.

Machinariumin missanneet voivat löytää Amanitan vanhemman tuotoksen tällä hetkellä niin Windowsilta, OS X:ltä, Linuxilta, PlayStation 3:lta, Vitalta ja iOS-, Android-, Blackberry ja Windows Phone 8 -laitteilta.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Demppa kuva
Demppa

Ihan hupaisa tapaus, mutta ei lähellekään yhtä hyvä kuin Machinarium. Ostakaa se mielummin.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax
Lainaus käyttäjältä Demppa

Ihan hupaisa tapaus, mutta ei lähellekään yhtä hyvä kuin Machinarium. Ostakaa se mielummin.

Jep. Machinarium on paljon mielenkiintoisempi tuotos, Botanicula nojaa enemmän satunnaiseen juttujen löytämiseen missä Machinarium on perinteisempi point 'n' click. Kosketusnäytöllähän kummankin pitäisi toimia aivan loistavasti :)

Käyttäjän Provenmental kuva
Provenmental
Lainaus käyttäjältä Marioysikax

Lainaus käyttäjältä DemppaIhan hupaisa tapaus, mutta ei lähellekään yhtä hyvä kuin Machinarium. Ostakaa se mielummin.
Jep. Machinarium on paljon mielenkiintoisempi tuotos, Botanicula nojaa enemmän satunnaiseen juttujen löytämiseen missä Machinarium on perinteisempi point 'n' click. Kosketusnäytöllähän kummankin pitäisi toimia aivan loistavasti

Samaa mieltä edellisten kanssa, Machinarium on parempi. Se kieltämättä tuntuu perinteisemmältä ja haasteellisemmalta, mutta suosittelen ostamaan Botaniculankin, ainakin itselleni se oli hauska ja piristävää vaihtelua harmaisiin räiskintöihin :) Mietin itsekin tuota että kosketusnäytöllä pelaamisen pitäisi olla aika vaivatonta.

Nostoja