Liekitä porukkaa! / Uutiset / pelaaja.fi

Liekitä porukkaa!

22.09.2006 // Kirjoittanut: Riot
9

Matalaa profiilia pitävä Factor 5 esitteli viimeinkin Lair-pelinsä, joka nähtiin ensimmäistä kertaa Japanissa jo vuosi takaperin. Aiemmin Lucasartsin ja Nintendon alaisuudessa toiminut porukka solmi muutama vuosi sitten sopimuksen useammasta PlayStation 3 -pelistä Sony Computer Entertainment American kanssa. Yhteistyön ensimmäinen hedelmä on lohikäärmeillä pelattava ammuskelupeli Lair.

Lairista on liikkunut kaikennäköistä kuvaa, mutta nähtyäni pelin liikkeessä ja pelattuani sitä, voin todeta, että se näyttää komealta. Ruudunpäivityksessä on vielä ongelmia ja maan tasalla juoksevat noin 10 000 sotilasta (pelin tuottajan antama luku) liikkuvat kuin seiväs pepussa, mutta Lair julkaistaankin vasta keväällä 2007. Demossa olevien hahmojen ja efektien määrä on kunnioitettava. Maassa vilistää Rome: Total Warin kaltaisia määriä sotilaita lohikäärmeiden ottaessa yhteen ilmatilassa.

No miten homma toimi? Melko hyvin. Peli tukee täysin PS3:n ohjaimen liikkeentunnistusta. Allekirjoittanneella on sen kanssa sama ongelma kuin Wiin kanssa. Haluan pelata tavallisella ohjaimella tapaan, johon olen tottunut noin 19 vuoden ajan. En pidä muutoksesta.

No, kun Tutorial-kenttä on pelattu läpi niin Lair alkoi toimia paremmin. Ohjainta pitää käsitellä herkillä käsillä kuten Raipe stagaa. Aluksi tulee tehtyä äkkinäisiä, nopeita liikkeitä, mutta kun maltoin pitää liikkeet lyhyinä, niin homma alkoi toimia. Lohikäärmeellä lentely alkoi luonnistua helposti. Toivottavasti herkkyyttä voi kuitenkin säätää. Itse haluaisin, että ohjainta pitäisi liikutella enemmän.

Painamalla ohjainta alaspäin, voi lohharilla syöksyä ja näin teinkin. Demossa on käynnissä taistelu sillalla, jossa omat sotilaat ottavat yhteen vihollisten kanssa. Syöksyin pari kertaa kohti siltaa ja liekitin kertaheitolla henkäykselläni satoja sotilaita. Siistiä. Lohikäärmeellä voi myös laskeutua ja talloa maassa tulta syösten, mutta otus liikkuu maan pinnalla kuin tankki. Ilmassa ollaan taitavia, mutta kun pitää liikkua räpylöillä, otus on helisemässä.

Ilmataistelut toimivat nekin hyvin. L1-napista lukittaudutaan lähimpään lohikäärmeeseen, jonka jälkeen painellaan X-nappia, joka toimii "kaasuna". Kun ollaan tarpeeksi lähellä, pitää ohjainta heiluttamalla ilmassa "iskemällä" antaa iskua kohteena olevalle lohikäärmeelle. Parin iskun jälkeen oma soturi loikkaa lohharin niskaan ja tappaa tämän lentäjän ja sitten lohikäärmeen. Pelin tuottajan mukaan lopullisessa pelissä toisen lohikäärmeen eliminoiminen toteutaan God of Warin kaltaisella minipelillä. Nyt niskaan hypättyäni, siirrytiin suoraan yhteen lukuisista animaatioista, jossa pelihahmo lahtaa brutaalista toisen lentäjän..

Lair pelitti hauskasti, mutta ainakin tällä hetkellä siinä on samanlaisia hieman kömpelöitä juttuja kuin Factor 5:n aikaisemmissakin peleissä. Teknologia tuntuisi olevan pelattavuutta tärkeämpää, mutta ainekset hyvään peliin tässä kyllä on. Kehitysaikaakin on vielä runsaasti. Helvetin hienolta peli, joka tapauksessa näytti.

Ruudulta napattuja kuvia

Lair_fromscreen2.jpgLair_fromscreen.jpg

Virallisia pelikuvia
layer_21.jpglayer_22.jpglayer_23.jpg

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Heh, mahtaa osa tuntea itsensä typeräksi kun menivät taannoin tuomitsemaan Lairin 'siitä' kuvasta =D

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

melkoista suttua nuo ruudulta näpsityt kuvat. ei tee pienintäkään vaikutusta.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

seipä pepussa?

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

On kyllä "hieman" pudonnut grafiikan taso sitten aikaisempien pressikuvien. Tuo ylin virallisista pelikuvistakin näyttää suunnilleen ps2-materiaalilta.

Käyttäjän Tencer kuva
Tencer

Kuulostaa todella hauskalta peliltä. Ennen ei ehkä kiinnostanut, mutta nyt kiinnostaa.

Käyttäjän NetDiver kuva
NetDiver

Kiitokset Tuomakselle varsin mukavasta katsauksesta peliin. Valitettavasti tästä ei vielä kuitenkaan ole "system selleriksi" ainakaan omalla kohdallani.

Käyttäjän Tonimus Prime kuva
Tonimus Prime

Miks tän sivun linkissä lukee paula abdul?

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Peli on siis aikaisesa vaiheessa..

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Messuilla käyneenä tuen täysin Tuomaksen kommentteja pelistä. Hieno oli, vaikkakin massat toimivat konemaisen särmissä muodostelmissa.
Harmi etten räpsinyt pelistä mitään materiaalia talteen. Prklö.