Limbo-kehittäjien uutuus ja satumainen Ori käänsivät päitä Xbox Onen indietarjonnassa / Uutiset / pelaaja.fi

Limbo-kehittäjien uutuus ja satumainen Ori käänsivät päitä Xbox Onen indietarjonnassa

10.06.2014 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
3

Microsoft on tehnyt E3-messujen alla selväksi, että Xbox One on saamassa joukon houkuttelevia indiepelejä lähitulevaisuudessa.

Maanantaina järjestetyssä lehdistötilaisuudessaan ohjelmistojätti omisti pitkän pätkän show'staan lukuisten tulevien pienpelien esittelyyn. Joukkoon mahtui jo tiedossa olleita nimikkeitä, kuten Below, mutta samalla muutamia lupaavia uusia nimiä pompahti myös julkisuuteen.

Tilaisuuden myötä julkisuudessa nähtiin ensimmäistä kertaa nyt viimein varsinkin Limbo-kehittäjä Playdeadin seuraava tuotos. Insideksi kutsutun projektin on tarkoitus tulla ulos ensi vuonna, ja näillä näkymin se on nimenomaan tekemässä debyyttiinsä juurikin Xboxilla.

Toinen huomiota laajalti herättänyt nimike lehdistötilaisuudessa oli Moon Studiosin Ori and the Blind Forest. Pelistä tai oikeastaan edes sen kehittäjistä ei vielä tiedetä paljoa, mutta sen traileri herätti jo paljon lämpimiä tunteita tunnelmallaan, jonka muodostuksessa tärkeää osaa näyttelee erityisesti pelin ulkoasu.

Oheisesta trailerista voi bongata muita Xbox Onen indienimikkeitä. Pelit julkaistaan osana Microsoftin viime vuonna lanseeraamaa ID@Xbox-ohjelmaa, joka mahdollistaa pelien omakustanteisen julkaisun Xbox Onella.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Ori näytti hienolta mutta Inside vaikutti liian putkimaiselta, jossa ei juuri arvoa ole pelata uusiksi. Tosin näin oli myös Limbokin ja silti mainio peli.

Käyttäjän Lasse Ergolas kuva
Lasse Ergolas

Oho. Olipas Ori ja Inside tyylikkään näkösiä. Hyppäs kyllä heti odotuslistalle.

Käyttäjän xtpro kuva
xtpro

Ori ja Iside olivat kyllä messujen mielenkiintoisimmat pelit. Oli siellä muitakin ihan hypen arvoisia nimiä, mutta nämä painuivat tunnelmansa takia eniten mieleen.