Linux-pelien määrä maailmalla on hyvässä kasvussa, eikä puolalainen CD Projektkaan ole halunnut täysin ohittaa alustaa. Roolipelijätti The Witcher 3:n ollessa vielä työn alla on peliä alkujaan vuonna 2011 edeltänyt The Witcher 2: Assassins of Kings vetänyt nyt pingviinipuvun päälleen.

Linuxilla The Witcher 2:n luvataan olevan vastaavanlainen kokemus siinä missä muillakin alustoilla. Erityisesti tämä tarkoittaa, että pelistä on Linuxille heti kättelyssä saatavilla niin sanottu Enhanced Edition -versio, joka sisältää varsinkin hieman lisäsisältöä, jota peliin julkaistiin hieman sen pc-debyytin jälkeen.

Linuxin jakeluversiosta The Witcher 2 tukee virallisesti Ubuntu 12.04:ää ja SteamOS:ää.

Mikäli The Witcher 2:n haluaa virallisesti Linuxilleen, on hankinta tehtävä Steamin kautta CD Projektin oman GOG.com-kauppapaikan sijaan. Järjestely osoittaa, että GOG.com on selvästi jatkossakin pitämässä tietynlaista hajurakoa käyttöjärjestelmään. Aiemmin viime vuonna kauppapaikan ylläpito perusteli Linux-pelien puutetta sillä, että käyttöjärjestelmän monimuotoisuus toisi ongelmia esimerkiksi GOG.comin takuujärjestelmille.

Eipä sillä, Linux-julkaisun myötä The Witcher 2 on Steamissa nyt ties miten monennetta kertaa alennuksessa. Pelin voi napata itselleen tällä kertaa noin neljällä eurolla.

Lähde: The Witcher (kotisivu)

Lisää luettavaa