Lisää syitä päivittää PlayStation 3 / Uutiset / pelaaja.fi

Lisää syitä päivittää PlayStation 3

19.11.2006 // Kirjoittanut: Pelaaja_Ossi
22

HDTV:n omistavat Xbox 360 -pelaajat saavat valita resoluutionsa 720p:n ja 1080i:n välillä. Sony sai jälleen kylmää vettä niskaansa, kun IGN huomasi, ettei PlayStation 3 tue 1080i resoluutiota. Vielä ei ole varmaa, onko vika vain julkaisupeleissä. Tällä hetkellä teräväpiirtotelevisiota käytettäessä kuva muokkautuu automaattisesti 480p:ksi 720p:n sijaan.

Microsoft lisäsi hiljattain käyttäjilleen myös 1080p mahdollisuuden teräväpiirtoelokuvia katseltaessa. Sonyn odotetaan siis päivittävän konsoliaan pian asian tiimoilta. Yhtiö lupaili ennen viikonloppua, että tällä hetkellä työn alla on ainakin päivitys, joka parantaa vanhojen pelien yhteensopivuutta PS3:n kanssa.

- Tavoitteenamme on saavuttaa täydellinen taaksepäin yhteensopivuus mahdollisimman pian. Meillä on kuitenkin vielä tekemistä esimerkiksi PS1-pelien kontrollien kanssa, Sony-pomo Kaz Hirai kertoo.

Lopuksi vielä hieman tietoja Sonyn toimittamista konsolimääristä. Taiwaniin saatiin julkaisupäiväksi yhteensä 500 konsolia. Näistä 350 oli jälleenmyyjien levitettävänä ja 150 puolestaan Taipein keskustassa pidetyssä julkaisutapahtumassa. Sony ilmoitti myös, että Pohjois-Amerikan runsaasta 300 000 konsolista 40 000 myydään Kanadassa.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän ProBale kuva
ProBale

Voih. Taiskohan joku unohtaa jotain.

Käyttäjän Metroplex kuva
Metroplex

On kyllä ihme että PS1 ja PS2 pelit eivät toimi kunnolla PS3:a. Eikös siinä pitänyt olla, itse PS2.n tekniikka sisällä? Mutta onko ongelma sitten vain ohjaimen kanssa...sehän on osittain uusittu

Käyttäjän Metroplex kuva
Metroplex

uskon että vika on julkaisu peleissä. Eivät vain ole laittaneet täyttä tukea 1080:lle, jotta saadaan pelit ajoissa velmiiksi. Ettei pelit puutu julkaisusta. Tai sitten tuota 1080p.n tukea vielä viilataan, että varmasti toimii.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Reilusta 16000 pelistä 200 ei toimi, Yhteensopivuus on siis vain noin 99%. Kyllä kannattaa julistaa maailmalle että yhteensopivuuden kanssa on ongelmia.

Xbox360:ssä taisi toimia vain noin 200 peliä noin tuhannesta eli 20%. On se Sony ihan persiistä.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Herra Vierailija. Microsoft perinteiseen tyyliinsä kailotti maailmalle Xbox 360:n tukevan Xboxin pelejä. Lopulta puheita piti korjata ja tuki oli hyvin rajallinen. Pelaajien lisäksi myös Sony kommentoi, mutta ei lopulta tuntunut oppivan mitään kilpailijansa virheistä.

Nyt kuukausia ja kuukausia myöhemmin PS3 on julkaistu ja jälleen pelaajat kärsivät. PS3:n piti tukea vanhoja pelejä täydellisesti, mutta ei aivan täydellisesti ainakaan toistaiseksi vielä sitä tee. Ymmärrätkö ongelman?

Viimeisestä lauseesta olen kanssasi samoilla linjoilla. Itselleni Sony on aina ollut piikki lihassa. Aktiivinen pelaamiseni kuihtui oikeastaan Sonyn takia. Pelaaminen oli äkkiä super-cool-juttu (PSX:n myötä) ja markkinat valtasivat mitä typerimmät pelit. Kyllä, pysyn piilossa pahalta maailmalta ja pöydälläni on C64 ja NES. Luen Pelaajaa, mutta en suostu luovuttamaan valtaistuinta näiltä kahdelta pelikoneelta. Molemmat ovat edelleen silmissäni ykkösiä.

Kaiken ei tarvitse olla super-cool-juttu ja trendi, väkisinkin markkinat vääristyvät ja asiaa pidempään harrastaneita kustaan silmään. Tämän osittain osoittaa jopa H-Townin eräs julkaisu, joka on hälyttävä esimerkki jälleen yhden asian pilaamisesta kotimaisilla markkinoilla. Onneksi on Internet, laajemmat markkinat.

Käyttäjän Hakkiz kuva
Hakkiz

"Microsoft perinteiseen tyyliinsä kailotti maailmalle Xbox 360:n tukevan Xboxin pelejä. Lopulta puheita piti korjata ja tuki oli hyvin rajallinen."

Kun tuki ensimmäistä kertaa paljastettiin, puhuttiin hyvin selvästi vain "parhaiten myyvistä peleistä". Microsoft ei siis väittänyt kaikkien Xbox-pelien toimivan uudella konsolilla; käytännössä vain Halot olivat varmoja. Sittemmin on lausuttu, että tuki pyritään tekemään niin laajaksi kuin se Xbox-emulaattorilla ja käytettävissä olevilla resursseilla on mahdollista.

Emulaattoria tarvitaan, koska Xbox 360:ssa ei ole Xboxin sisuskaluja. PlayStation 3:ssa sen sijaan on PS2:n CPU ja GPU, joiden voisi olettaa takaavan täydellisen yhteensopivuuden. Mutta sitten on tietysti muistettava, etteivät kaikki PS2-pelitkään toimi jokaisella PS2-versiolla.

Harmillisia koukeroita, mutta joka tapauksessa PS3:n taaksepäin yhteensopivuus on erittäin hyvä. Ja lienee vielä paranemaan päin.

Enemmän olisi huolissani siitä, ettei PS3 osaa skaalata kuvaa yhtä monipuolisesti kuin Xbox 360. Ja tuokin ongelma on lähinnä vain vanhojen HDTV-laitteiden omistajien kiusana. Suomessa tuskin on edes myyty sellaisia televisioita, joissa olisi tuki 480p:lle ja 1080i:lle, mutta ei 720p:lle.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Uutiseen voisi päivittää, että Playstation 3 ei tue _ylöspäin skaalaamista_ 720p resoluutiosta 1080i -resoluutioon, jos televisio ei tue sitä. Esimerkiksi Resistance ilmoittaa, että 1080i ei ole pelissä tuettu ja pyytää vaihtamaan toiseen resoon. Automatiikka laskee reson 480p:hen, mutta valikosta voi käydä säätämässä 720p -resoluution tilalle, jolloin peli toimii mukisematta.
Resoluution kanssa eri peleissä kikkailu on vähän kankeaa, mutta kuten Hakkiz sanoi, ei Suomessa tai Euroopassa oli juuri sellaisia televisioita, joilla olisi vain tuki 480p ja 1080i:lle ainoastaan.

Vielä kun lähteen näkisi ja jostain sen listan niistä toimimattomista peleistä. =)

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

...Tarkoitin siis vain, että saa väärän käsityksen, että konsoli ei tukisi ollenkaan 1080i -resoluutiota. Testiplasma kun toimii Ridge Racer -pelissä 1080i -resoluutiolla ja Resistancea varten täytyy vaihtaa erikseen 72p:hen.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Taitaa jäädä kaupan hyllylle. En halua konsolia jota joutuu päivittämään, varsinkaan kun ei ole yhteensopivaa laajakaistayhteyttä niin ei edes onnistu :/ Toivottavasti Sony antaa jälleenmyyjille valtuuden päivittää laitteensa ajantasalle liikkeessä maksutta, tai muuten tässä härdellissä ei ole hevon häntää. Mutta sellaista elämä on.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Vaikka laajakaista on nykyään hyvin yleinen, niin edelleen sitä ei joka osoitteeseen saa. Pääkaupunkiseutu on tiivisti pakattu, mutta edelleen iso osa Suomea on laajakaistatonta aluetta. Esimerkiksi täällä ei edes perinteinen puhelin toimi kovin kehuttavasti. Toimittaako Microsoft ja Sony asiakkaille CD/DVD:n postitse kotia, jossa olisi päivitykset? Vai pitääkö uusien konsoleiden vaatimuksiin lisätä television lisäksi laajakaista.