Lisää tietoa PS3:n Linuxista / Uutiset / pelaaja.fi

Lisää tietoa PS3:n Linuxista

29.10.2006 // Kirjoittanut: Pelaaja_Ossi
48

Terra Softilla työskentelevä Kai Staats kertoi viime viikolla julkaistussa haastattelussa lisää PlayStation 3:n ja Yellow Dog Linuxin toiminnasta.

- PlayStation 3 näyttää ja tuntuu tietokoneelta. On tärkeää ymmärtää, että Xbox 360:a ja Wiitä ei olla suunniteltu henkilökohtaisiksi tietokoneiksi, kuten PS3. Otin muutama kuukausi sitten yhteyttä Microsoftiin kysymällä, miten Linux toimisi Xbox 360:ssa. En saanut koskaan vastausta.

- Haluan painottaa, että YDL 5.0 ei ole ainoastaan PlayStation 3:n tuote. Se on kaikista tehokkain ja ammattimaisin Linux-järjestelmä. Olemme saaneet yhteistyömme aikana käyttöömme runsaasti PS3-testikonsoleita, joita pelinkehittäjätkin käyttävät. Kiitos mahdollisuudesta tiiviiseen työhön konsolin parissa kuuluu siis Sonylle.

e17.jpg

- En voi painottaa tarpeeksi, että PS3 on suunniteltu Linuxia varten, eikä se ole vain pelikonsoli. Itse aion ainakin heivata cd- ja dvd-soittimeni PS3:n tieltä. Konsoli muuntautuu hyvän äänentoistojärjestelmän ja hd-tarkkuuden avustuksella elegantiksi, mutta yksinkertaiseksi ja tehokkaaksi kodinkoneeksi. Jos systeemi kaatuu jostain syystä, se osaa palauttaa itsensä tilaan, johon se jäi ennen tapahtumaa.

YDL 5.0 julkaistaan ensin kahden dvd:n pakettina noin 40 euron hintaan. Myöhemmin Terra Soft aikoo jakaa järjestelmää mahdollisesti ilmaiseksi.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

no ei elämä sentään... pleikkari on edelleenkin pelikonsoli olkoot siinä sitten mitkä linuxit ja hiirinäppistuet. hyvä hommahan tuo niille on joilla ei ole tietokonetta himassa mutta eiköhän nykypäivänä ala olemaa joka jannulla jotka pelailee konsoleillakin. plussaa sonylle tulee kyllä hiirituesta joka on ihan näppärä homma.

Käyttäjän Kuuleri kuva
Kuuleri

no ei elämä sentään… pleikkari on edelleenkin pelikonsoli olkoot siinä sitten mitkä linuxit ja hiirinäppistuet. hyvä hommahan tuo niille on joilla ei ole tietokonetta himassa mutta eiköhän nykypäivänä ala olemaa joka jannulla jotka pelailee konsoleillakin. plussaa sonylle tulee kyllä hiirituesta joka on ihan näppärä homma.

(automaattinen kirjautuminen olisi taasen puolestaa pelaajalle plussaa :) hehe )

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Sony taitaa yrittää saada PS3 lähemmäs tietokonetta
kuin PS2, että saisivat vihdoin sen hinkumansa
halvemman verotuksen koneesta.

Sama meininkihän oli jo PS2 kohdalla. Sanovat ettei
se ole konsoli vaan tietokone jotta saisivat alas
kustannuksia..

Ps2 ei läpi menny saas nähä kuinka PS3 kohdalla käy.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

ps3:ssa on kuitenkin se cell-prossu, joka on ihan erityyppinen sisuskaluiltaan kun athlonit tai pentium 4:t. joten siis eipä ole kyllä juuri kellään sellaista "tietokonetta" kun ps3 tulee olemaan.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

''Otin muutama kuukausi sitten yhteyttä Microsoftiin kysymällä, miten Linux toimisi Xbox 360:ssa. En saanut koskaan vastausta'' -no, ei varmaan saanutkaan, kun Msoftalla on eräs omakin käyttis..

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Konsoleiden verotus viimeisen tietoni mukaan tiputettiin koko EU-alueella 8:sta prosentista massiiviseen nollaan, joten turhaanpa Sony siitä enää tietokonetta tekee verotuksen kannalta.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Epäilen, että PS3:sta tulee melkoisen iso hitti tuote Linuxilla varustettuna. Minua ainakin innostaa ajatus laitteesta, jota ei tarvitse koko ajan pelien takia päivitellä ja ennen kaikkea totalitäärinen integraatio, jonka ansiosta koodin kyky käyttää rautaa voi vain parantua ajan myötä. Eittämättä, on asioita joita todennäköisesti ei voi PS3:lla tehdä, mutta niiden määrä ajan myötä varmasti pienenee, koska periaatteessahan jokaiselle pleikkarille kelpaa yksi ja sama porttaus ohjelmasta kuin ohjelmasta, eikä tarvitse miettiä yhteensopivuutta. Piilohitti siis tuo Linux, toivoisinkin suorastaan Sonyn sponsoritukea softan valmistajalle, jotta käyttiksen saisi ostaa esim. laitteen kanssa 20 eurolla.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Jaa-a no saa nähdä sitten onko tuo systeemi kökkö vai ei, veikkaan kökköä, mutta toimivaa...

Käyttäjän Haamu kuva
Haamu

Tietokone ja konsoli erikseen.

Käyttäjän Rider kuva
Rider

"Otin muutama kuukausi sitten yhteyttä Microsoftiin kysymällä, miten Linux toimisi Xbox 360:ssa. En saanut koskaan vastausta."
Voi luoja mitä pelleilyä. :D