Lisäsisältö takoo EA:lle tuplasti enemmän tuottoa kuin varsinaiset pelilataukset

Suuri kunnia Electronic Artsin digitaalisesta menestyksestä kuuluu pitkälti lisäsisällölle.

2.11.2015 08:57

Maksullisesta lisäsisällöstä ja mikromaksuista voi olla montaa mieltä, mutta luvut puhuvat vahvasti kiistellyn bisnesmallin puolesta.

Julkaisijajätti Electronic Artsin tuoreen talousraportin mukaan yhtiö tienaa digitaalisilla lisäsisältölatauksilla yli tuplasti enemmän kuin varsinaisten pelien digitaalisella jakelulla. Kuluvan tilivuoden viimeisimmällä neljänneksellä kaikenlainen bonussisältö takoi EA:lle 195 miljoonaa dollaria, siinä missä digitaalisten pelilatausten tuotot jäivät 89 miljoonan pintaan.

Summaan ei lasketa EA:n mobiilituotteiden mahdollisia mikromaksutuottoja, ja myös EA Accessin ja kausipassien kaltaiset tilauspalvelut rajataan kaaviossa omaan kategoriaansa. Perinteisen lisäsisällön ohella ekstrasisältökategoriaan kuitenkin kuuluvat muiden alustojen mikromaksut. Mielessä täytyy myös pitää, ettei kaavio näytä yhtiön fyysisten pelimyyntien tuottoja laisinkaan.

Raportin perusteella digitaalinen lisäsisältö on Electronic Artsin eri rahavirroista tällä hetkellä nopeiten kasvava. Vaikka kaikilla yhtiön listaamilla osa-alueilla on havaittavissa jonkin verran paisumista, bonussisältölohko johtaa ylivoimaisesti 23 prosentin viimevuotisella kasvullaan.

Lähde: Electronic Arts, DSOGaming

Lisää luettavaa