LocoRocossa rasismia? / Uutiset / pelaaja.fi

LocoRocossa rasismia?

3.07.2006 // Kirjoittanut: Pelaaja_Ossi
18

PSP:n pirteä kesäpeli on ollut viime päivinä todella kuuma puheenaihe nettipalstoilla. Kaikki alkoi siitä, kun kalifornialainen Alejandro Quan-Madrid väitti pelin sisältävän rasismia. Quan-Madridin mukaan pelaajan suoritusta sabotoivat Kojya-, Mojya- ja Ojya-hahmot muistuttavat kasvoiltaan 1900-luvun alussa Amerikassa käytettyä rasistista mustanaama-tyyliä.

Mustanaama oli pääasiassa muusikoiden ja koomikkojen käyttämä meikkityyli, jossa kasvot maalattiin mustiksi. Huulien sävyä vahvistettiin tulipunaisella huulipunalla ja lisäksi pientä turvotusta pyrittiin saamaan aikaan.

media2.jpg

- En väitä tekijöiden olevan rasisteja tai pelin olevan rasistinen. Väitän, että pelissä on tarkistamatonta materiaalia, joka pitäisi poistaa, Quan-Madrid selvittää. Kotakun toimittaja Florian Eckhardt päätti osallistua keskusteluun heti Quan-Madridin väitteiden jälkeen.

000000039820.jpg

- Alejandro ei ole rasisti, mutta hän pitää itseään aivan liian tärkeänä tämän asian tiimoilta. Hänen väitteensä ovat naurettavia ja ne halventavat taistelua oikeata rasismia vastaan, Eckhardt kirjoitti.

Sonyn kanta asiaan oli rauhallinen: yhtiö ilmoitti LocoRocon olevan fantasiapeli, eikä se perustu oikeisiin ihmisiin tai paikkoihin.

2005-12-03.01-34-24-759.jpg

Toivottavasti keskustelu jää virallisten tahojen osalta tähän. Aikoinaan GTA:n Hot Coffee -skandaali alkoi pienestä keskustelunavauksesta ja paisui lopulta lakiasiaksi. Kaikin mahdollisin tavoin sitä yritetään viatonta ja virkistävää peliä alentaa.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

lol

Käyttäjän timonsteri kuva
timonsteri

Heh, luinkin Alejandro Quan-Madridin kirjoitelman aiheesta vastottain. Yhtäläisyyksiähän voi repiä asiasta kuin asiasta. Nyt vain sattui olemaan kyseessä näinkin iso juttu, ja loistavastihan tämä Alejandro oivalsi asian. Silti ihan typerää paisutella itsestään selvää asiaa noinkin isoksi.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

LoL todellaki

Käyttäjän Tuhomursu kuva
Tuhomursu

Hohhoijjaa... tähän se on valitettavasti menossa. Jotkut luovat jotain ja ovat innoissaan siitä, mutta maailma tempaiseen täysillä jalkoväliin ja sylkee päällä. Ehkä hieman kärjistettyä tähän yhteyteen, mutta yleisesti koko asiaa kommentoin. Tämänkaltainen pahansuopaisuus pitää tietyt ihmiset leivänsyrjässä koska saavat kannatusta siltä osalta väestöstä jolta puuttuu järki.

Kohta ärähtää Italia ja syyttää Nintendoa stereotypisen kuvan antamisesta "Ei me kaikki olla viiksekkäitä putkimiehiä"

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Seuraavan kerran, kun Hollywood-leffoissa suomalaiset puhuvat saksaa, voidaan nostaa äläkkä.

T: 1000 pelaajapistettä ylittänyt, tilitön.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Kuten sanottua, yhtäläisyyksiä voi etsiä mistä tahansa. Koska en itse ole peliä päässyt pelaamaan, lähden siitä oletuksesta että nämä hahmot ovat vihollisia. Jos näin on, niin syy mustaan väriin on hyvinkin selkeä. Mikäli maailma on muuten pastellisävyinen ja yltiöpositiivinen voidaan torahampailla varustettua mustaa hahmoa pitää ilman suurempiakin älynlahjoja pitää vähemmän kilttinä.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Ei tuo vielä mitään, mutta tuota keltaista läskiä kinkkiä käy sääliksi.

-karibu

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Hetkinen, toi pelihän selvästi halventaa 40+ painoindeksin omaavia keltaisia ihmisiä!

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Jassoo. No ihan miten kukin tykkää.

T: Toinen 1000 PelaajaPistettä ylittänyt JA TILITÖN. Guess who.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Locossa rasistia.. riippuu miltä kantilta Katotaan... ja miten voi "vahvistaa" accoon sen koodin jutun?

Nostoja