Loppu on tietysti vasta vain alkua Borderlands 3:ssa

Borderlands 3:n loppupelissä korotettaan haastetta, palkintoja ja käydään satunnaisemmaksi.

31.8.2019 14:04

Borderlands 3:n ”miljardit” aseet alkavat olla pian valmiita toimintaan, mutta vielä ennen julkaisua Gearboxilla on ollut lisää julkistettavaa pelin suhteen. PAX West -messuilla puheeksi nousivat nimittäin pelin läpäisystä avautuva sisältö.

Borderlands 3:n loppu toimii jossain määrin samalla tavoin kuin Borderlands 2:n tapauksessa. Sarjan True Vault Hunter -niminen New Game+ -tila tekee paluun ja antaa mahdollisuuden lähteä räiskimään jo kerrytetyllä kokemuksella ja varustaarsenaalilla aina vain haastavampia vihollisia vastaan. Palkinnot paranevat toki nekin samalla.

Läpäisyn jälkeen pelissä avautuu myös Guardian Rank -järjestelmä, joka on kehittyneempi versio Borderlands 2:n Badass Rankista. Kokemuksen kautta pelaajat pääsevät siis ansaitsemaan Guardian Tokeneita, joita kuluttamalla omien hahmojen kykyjä voi kehittää pysyvästi valitsemalla aina kerralla yhden kuudesta satunnaisesta kehitysvaihtoehdosta. Tasaisin väliajoin Guardian Tokenien käyttö antaa myös ylimääräisiä palkintoja, kuten lisäkykyjä ja asuja.

Lisää satunnaisuutta loppupelipuoleen tuodaan vielä Mayhem-tilalla. Mayhem on kytkettävissä erikseen päälle pelaajan Sanctuary III -aluksella, ja se antaa mahdollisuuden muovata pelimaailman toimintaa erilaisilla muuttujilla. Mayhem jakautuu kolmeen vaikeustasoon, joiden perusteella pelimaailman tarjoamat riskit ja palkinnot kasvavat.

Varsinaisen lisäsisällön osalta Borderlands 3:een on syksyn ja talven aikana sunnitelmissa pari kappaletta ilmaisia päivityksiä, joihin mahtuu mukaan uuden kartan, pomon ja vihollisten kaltaisia asioita. Ensimmäinen maksullinen kampanjalaajennuskin nähdään noihin aikoihin. Kaiken kaikkiaan peliin on suunnitteilla neljä vastavaanlaista laajennusta.

Xbox Onelle, PlayStation 4:lle ja pc:lle ilmestyvä Borderlands 3 julkaistaan tosiaan jo 13. syyskuuta.

Lähde: Borderlands (kotisivu)

Lisää luettavaa