BioShock 2:n sekä The Bureau: XCOM Declassifiedin kehittämisestä vastannut 2K Marin on saattanut kohdata loppunsa. Pelisivustot Rock Paper Shotgun ja Polygon raportoivat kuulleensa lähteiltään, että studiossa on tehty mittavia irtisanomisia, jotka voisivat käytännössä merkitä koko 2K Marinin sulkeutumista.

Julkaisija 2K Games on vahvistanut tehneensä vähennyksiä 2K Marinin sisällä. Se ei ole kuitenkaan kyennyt jakamaan tarkempia irtisanomislukuja tai tietoja studion varsinaisesta kohtalosta.

Sekä Rock Paper Shotgunin että Polygonin lähteet ovat viitanneet siihen, että osa Marinin työntekijöistä olisi päässyt työskentelemään Gears of War -veteraani Rod Fergussonin upouuteen studioon. Ilmeisesti siirtyjien määrä ei kuitenkaan ole ollut erityisen suuri, minkä myötä valtaosa kehittäjistä on saattanut jättää 2K Gamesin taakseen tyystin.

2K Marinin historia on hieman epätasainen. BioShock 2 itsessään sai aikoinaan varsin positiivisen vastaanoton, ja keräsipä sen saama lisäseikkailu Minerva’s Den myös varsin hurjan määrän kehuja. Tuotoksia seurannut The Bureau sen sijaan viipyi kehityksessä pitkän tovin, minkä aikana se ehti muuttua ensimmäisen persoonan räiskintäseikkailusta nykyiseksi kolmannesta persoonasta pelattavaksi ilmestykseksi, joka ei erityisemmällä menestyksellä ole juhlinut.

Lähde: Rock Paper Shotgun, Polygon

Lisää luettavaa