Lost Planet loikkaamassa PlayStation 3:lle? / Uutiset / pelaaja.fi

Lost Planet loikkaamassa PlayStation 3:lle?

24.08.2006 // Kirjoittanut: LassiK
17

Uuden sukupolven yksinoikeustarjonta saattaa laihtua entisestään. 1up.com-pelisivuston haastattelussa Xbox 360:n Lost Planet -pelin tuottaja Jun Takeuchi sanoo: "yritän pitää pelin 360:n yksinoikeutena, mutta Capcomin näkökulmasta pelikustantajana, liiketoimintaa ajatellen, PS3-versio on jotain mitä meidän ehkä täytyy tehdä".

Aiemmin kohistiin kun Capcomin Yhdysvaltain osasto kertoi, että Devil May Cry 4 halutaan kehittää ja julkaista Xbox 360:lle yhtäaikaisesti PS3:n kanssa. Capcomin mukaan suurin osa peliprojektien kehitystyöstä tehdään uudelle sukupolvelle ensin tietokoneilla ja konsolikohtainen kehitys tapahtuu vasta projektien loppuvaiheessa, joten monialustapelien tekeminen on entistä helpompaa.

Myös muun muassa Grand Theft Auto IV:n ilmestyminen sekä Xbox 360:lle että PS3:lle on saanut pelialaa seuraavat epäilemään, ovatko pelikustantajat luopumassa tyystin yksinoikeuspeleistä, tietysti itse laitevalmistajia lukuun ottamatta.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Aika odotettavaahan yksinoikeuspelien vähentyminen on, koska pelien tekeminen on niin kallista. Kun peli käännetään kahdelle konsolille, niin myynti voi jopa kaksinkertaistua. Eikä rinnakkainen kehitys vähennä lisävoittoja tuntuvasti.

Käyttäjän Mael Duin kuva
Mael Duin

Ihmettelen vaan miksi Capcom ajattelee portata Lost Planetin eikä Dead Risingia. DR on ainakin varmistunut jättimenestykseksi niin luulisi että Capcom sen nyt heti haluaisi portata. Olen itseasiassa vähän pettynyt että Capcom lähteekin pois tältä "kaksi exclusive peliä PS3:lle ja kaksi 360:lle", pidin siitä. Nyt kaikista tulee multiplatformeja :o Ja ennen kuin joku kommentoi viestiäni, omistan 360 ja hankin PS3:n =)
Ja kommentti tuohon uutisen viimeiseen osaan, jos konsolipelintekijät menevät multiplatformiksi kaikkien pelien kanssa, niin 360:lla on etulyöntiasema koska kaikki PC-pelit eivät kyllä tule PS3:lle.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Whuhuuu!! hyvä uutinen. toi vaikutti kyll pätevältä peliltä ja kun joskus hommaan ps3:sen ni tääki varmana täytyy hankkia.

Käyttäjän zoukka kuva
zoukka

Blah... sovitaanko Capcom niin, että antaa boxaajien pitää planeettansa ja Sonittajille jää Danten sekoilut okei...

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Itselleni sopii vallan mainiosti, että DMC4 tulisi boksille ja Lost Planet PS3:lle.

Dead Risingiin MS:llä taitaa olla, joku erikoisempi yksinoikeussopimus?

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

vain muutama yleensä next gen peleistä on graafisesti vaikuttanut. Lost Planet on yksi niistä, tosi vaikuttavan näköistä on se kohta ku toi tyyppi ampuu niitä lentäviä hässäköitä alas joita on ihan pirusti taivaalla. ei pätki ei enää vaikka ois satoja ruudulla, minkälaisen saisi shen muesta nyt, isommalla kaupungilla ja useimmilla ihmisillä. toinen vaikuttavan näköinn peli on Heavenly Sword.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Hohhoijaa, kohta PS3 ja X360 ovat identtiset pelivalikoimaltaan.

Käyttäjän Mael Duin kuva
Mael Duin

'Hohhoijaa, kohta PS3 ja X360 ovat identtiset pelivalikoimaltaan.'
Paitsi ettei. Muista myös firstparty pelit, kuten God of War, Gran Turismo, SOCOM, Halo, Fable ja Forza. Sitten emme saa myöskään unohtaa second party pelejä, kuten MGS4, Heavenly Sword, Motorstorm, Ninja Gaiden, Mass Effect ja Gears of War (no, ei ole second party mutten nyt keksinyt tähän hätään muuta). Vaikka multiplatformit yleistyvät, kyllä näitä yksinoikeuspelejä riittää reilusti edelleen.

Käyttäjän Tuhomursu kuva
Tuhomursu

Niin siis, onko tämä jokin ylläri? Omatoimisille pelitaloillehan se on fiksuinta kerätä roposet mahdollisimman monesta leiristä - eli julkaista pelit niille alustoille joille sen tuottaminen ei ole tappiollista ja voittoa on luvassa. Tilanne tulee olemaan aina sama, että on tietyt pelisarjat jotka on yksinoikeustapauksia ja ne ovat lähes poikkeuksetta niiden pienten pelitalojen valmistamia jotka ovat tarvineet resursseja sekä julkaisijan - isot konsolinimet ovat sitten liittäneet nätisti nämä omaan talliinsa. Nykyisen kehityksen mukaan pienten pelitalojen on lähes mahdotonta kasvaa isoksi yksin, mutta niiden näkökulmasta voitaisiin kysyä, että miksi pitäisikään? Jos rahakoneisto tulee tueksi tuottamaan oman projektin ja takaa sen jakelun, yhtä hyvinhän sitä omaa tointaan hoitaa toisenkin lipun alla.

Käyttäjän zoukka kuva
zoukka

Hohhohhoo tuli vähän miinuksia edelliseen viestiini... en tosin ymmärrä miksi ?

Lost Planet ei kiinnosta. DMC4 kiinnostaa. Yksinkertaista...

Mutta toisaalta Lost Planetin kääntyessä "hienoin" next-gen pelihän olisi myös PS3:lla... tsot tsot.