Lucasfilm kommentoi Star Wars Battlefront II:ta varjostavaa mikromaksudraamaa: ”fanit ovat etusijalla”

Myös Lucasfilm on nyt virallisesti kommentoinut Star Wars Battlefront II:n mikromaksudraamaa, vaikkakin toki hyvin varovaisesti.

20.11.2017 23:03

Tähtien sota -brändistä osin vastaava Lucasfilm on kertonut oman lyhyen kantansa koskien Star Wars Battlefront II:n ympärillä pyörinyttä mikromaksukeskustelua. Lausunnossaan sanomalehti The Washington Postille yhtiö oli luonnollisesti hyvinkin varovainen sanomisissaan, mutta pyrki nousemaan siinä silti esiin fanien puolella olevana tahona.

Tähtien sodassa  on aina ollut kyse faneista ja he ovat etusijalla niin Battlefrontissa kuin muissa Tähtien sota -kokemuksissa. Tuemme tästä syystä EA:n päätöstä poistaa toistaiseksi pelin sisäiset maksut fanien huolia käsitelläkseen, Lucasfilmin edustaja kertoi.

The Washington Post kyseli Lucasfilmilta kommenttia asiasta sen jälkeen, kun toinen yhdysvaltalainen lehti The Wall Street Journal raportoi Disneyn olleen viime torstaina suoraan yhteydessä EA:han Battlefront II -kohusta. Lehden mukaan Disneyn kuluttajatuotteosaston puheenjohtaja Jimmy Pitaro oli puhelimen välityksellä ilmaissut yhtiön johtajien olevan huolissaan siitä, kuinka negatiivinen keskustelu Battlefront II:n ympärillä saattoi heijastua koko Disneylle liiketoiminnallisesti merkittävään Tähtien sota -sarjaan.

EA ei ole toistaiseksi kertonut, milloin se on mahdollisesti palauttamassa mikromaksuja Battlefront II:een ja että onko asian suhteen tulossa tarkalleen minkälaisia muutoksia peliin. Julkaisunsa Star Wars Battlefront II sai virallisesti viime perjantaina, jolloin EA teki jo päätöstä kytkeä mikromaksut pois päältä. Sitä ennen peliin oli mahdollista päästä käsiksi sekä pelin kalliimman Deluxe Editionin ostajana että EA Access- ja Origin Access -palvelun jäsenenä.

Osakkeeeomistajilleen EA on kertonut, ettei mikromaksujen väliaikaisella poistolla ole aineellista vaikutusta yhtiön tulosennusteisiin.

Lähde: The Washington Post, Game Informer

Lisää luettavaa