Lue täältä liveraportti Leipzigin Wii-tilaisuudesta / Uutiset / pelaaja.fi

Lue täältä liveraportti Leipzigin Wii-tilaisuudesta

23.08.2006 // Kirjoittanut: LassiK
64

Tämä uutinen on liveraportti Leipzigin Wii-tilaisuudesta keskiviikkoaamulta klo 11.15.

- Leipzigissa ei ole yleisölle pelattavissa Wiitä, mutta toimittajat pääsevät kokeilemaan laitetta lehdistöalueella. Luvassa on hieman eri valikoima pelejä kuin E3:ssa.

- Pelaajan toimittaja seuraa klo 11:15 alkavaa lehdistötilaisuutta livenä ja välittää tietoa toimitukseen, joka päivittää tätä sivua.

- Tuoreimmat huhut väittävät, ettei Wiin julkaisupäivää ja -hintaa kerrota Leipzigissa, vaan erikseen syyskuussa järjestettävässä lehdistötapahtumassa. Katsotaan miten käy.

- Tilaisuuteen on valtava tunku: ihmisiä jonottaa liian pieneen saliin - tälläkään kertaa ei tuskin päästä aloittamaan ajoissa.

- Ruudulla pyörii mainosvideota DS Litestä... ei tietenkään olla aikataulussa.

- Vihdoinkin - yleisö kohisee, nyt se alkaa!

- Täällä puhutaan saksaa, mutta Pelaajan toimittajalla on onneksi kuuloke :) "Isoja vieraita luvassa", lupaa Saksan Nintendon mies. "Isoja uutisia luvassa."

- Sitten jatkuu tuttu Nintendon puhe: uusia pelaajia, uusia yleisöjä...

- Hmmh. Nettiyhteys toimistolla tahmailee, lataavatkohan tyypit 360:lle Texas Hold'emia, joka ilmestyi juuri ilmaisladattavaksi :)

- Yhä jatketaan, kuinka Nintendo laajentaa pelialaa, ei hyväksy keinotekoisia rajoja yleisöjen välillä ja niin edelleen. "Wii ennen vuoden loppua"...

- Wii jatkaa DS:n ja DS Liten viitoittamalla tiellä - tätä on kuultu monta monta kertaa.

- Kyllä, uusia yleisöjä ovat tytöt ja aikuiset.

- Tuntuu kuin tilaisuusyleisökään ei jaksaisi tätä samaa jauhantaa... vähän levoton tunnelma: onkohan tänään tulossa jotain isoa vai ei?

- 42 prosenttia DS:n pelaajista (oletettavasi Saksassa) ei ole omistanut konsoleita ennen. Miljoona DS:ää yksin Saksassa.

- Heistä 24 prosenttia pelasi PC:llä aiemmin, 18 prosenttia ei pelannut ollenkaan - ja naisia DS:n omistajista on 44 prosenttia, kiitos Nintendogsin (600 000 myyty Saksassa). 35 prosenttia DS-pelaajista on yli 35-vuotiaita.

- Huokaus. Joku saksalainen "mediapersoona" hehkuttaa Brain Trainingia. Pelin menekki on noussut Saksassa - nyt peliä menee 60 000 kappaletta viikossa, eikä hyytymistä näy.

- Nyt demotaan English Trainingia, joka opettaa saksalaisille englantia. Etenkin ulkomaalainen media vaikuttaa pettyneeltä tähänastiseen tarjontaan. Vanha kama ei sytytä.

- Esitellään Actionloopia DS:lle - peli on käytännössä identtinen Zuman kanssa, joka on Xbox 360:n Live Arcaden suosittu älypeli.

- Tunnelma alkaa olla salissa että tämä tilaisuus on puhtaasti Saksan markkinoille suunnattu... Games Convention ei taidakaan vielä olla uusi E3. Mitenköhän tämä on "Wii Will Prove Our Promise"?

- Pinkki DS Lite (painotus Lassin)! Pinkki on selvästi uusi musta, kuten ystävämme Peliplaneetalla uutisoivat. Niin joo - Pink DS Lite ulkona lokakuun 27. päivänä Euroopassa.

- Mitä "lähteitä" vaativiin kommentteihin tulee, todennäköisesti Nintendon tilastot perustuvat firman omiin markkinatutkimuksiin. Mutta mikään ei tietysti estä väärentämästä niitä.

- Nyt käyntiin uusi Zelda-DS-traileri! Ei... näyttää GDC:n trailerilta :(

- Huh... viimeinkin: WII-OSUUS ALKAA! Alkuosion tympeys pakottaa käyttämään isoja kirjaimia ja lihavointia :)

- Ja ettei vain asiat olisi tarpeeksi vaikeita, lehdistötilaisuudessa on teknisiä vaikeuksia: äänet pätkivät, homma on vähän sekaista.

- Porukka katselee kelloa. Äänet takaisin. Periaatteessa tilaisuuden piti loppua puoleltapäivin. Lavalla 7-vuotiaalta näyttävä lapsi, joka puhuu nunchakuohjaimesta.

- Lavalla pelataan Wii Tennistä. 7-vuotias vastaan 21-vuotias vastaan 52-vuotias.

- Homma tuntuu E3-toisinnolta. Tennis vie paljon aikaa.

- Jalkapalloilija Philip Lahm tulee esittelemään Mario Strikers Chargedia Wiille. Demo pyörii valkokankaalla.

- Toiminta on futuristisempaa kuin GameCuben vanhassa Mario-futiksessa. Hämmentävää. Onko tämä Speedball Mario-grafiikoilla?

- Jenkkimedialle järjestettävää 14. syyskuuta pidettävää tilaisuutta kannattanee pitää todennäköisempänä paikkana Wiin julkaisutiedoille. Sääliksi käy erityisesti pelikauppiaita, jotka varmaan tarvitsisivat tietoa suunnitteluaan varten.

- Mario Strikers Chargedissa on mm. minipeli, jossa toisen ampuessa superlaukauksen kuvakulma siirtyy maalivahdin näkymään ja pitää ohjata kädet torjuntaan. Ei ihan Wiin julkaisupäivä tämä uutinen.

- Seuraavaksi esillä Battalion Wars 2 - nimellä BWii.

- Pelit ovat pelattavissa lehdistölle, kommentteja siis luvassa myöhemmin.

- Nyt pyörii E3-demonauha Wii-peleistä.

- Siihen se sitten loppui. Odotukset eivät todellakaan täyttyneet - kaksi uutta peliä ja pinkki Lite. Traileritkin vanhaa materiaalia.

Kiitokset kaikille liveuutisia seuranneille. Päivitykset Leipzigista jatkuvat - katsotaan onko muilla pelitaloilla merkittävää uutisoitavaa.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Rider kuva
Rider

Jänskättää..

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Ei ole siis mitään mahdollisuuksia streamiin ? :(

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Kyllähän tää tälleenki menee :)

Käyttäjän LassiK kuva
LassiK

Valitettavasti yksikään media ei saa Leipzigista aikaan livestreamia. Tällä kertaa pelaajille - ja meille toimituksissa istuville - on tyytyminen tekstiraportointiin ja kännykän kautta tietojen kuulemiseen.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

No parempi kun ei mitään :)

Käyttäjän Mael Duin kuva
Mael Duin

LassiK, onko mahdollisuutta tulla näkemään tätä edes myöhemmin, videona? En välitä jos en livenä saa nähdä mutta olisi mukavaa nähdä myöhemmin edes.

Käyttäjän Nesveri kuva
Nesveri

Harmi..Thomas saa itse nähdä kaiken ja me luemme mitä tapahtuu. ;) Luulisi joitain ärsyttävän toimituksessakin..?

Käyttäjän LassiK kuva
LassiK

Tuohon en uskalla vielä luvata mitään. Ainakin pelivideot pyrimme saamaan sivustolle, totta kai.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Löytyiskö tää videona myöhemmin jostain paikasta ?

Käyttäjän Rider kuva
Rider

Tää toimii paremmin, ku ign.comin vastaava seuranta :)

Nostoja