Lukijat antoivat arvosanan pelivuodelle 2019 / Uutiset / pelaaja.fi

Lukijat antoivat arvosanan pelivuodelle 2019

14.01.2020 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
3
Lukijat antoivat arvosanan pelivuodelle 2019

Vaikka uuden konsolisukupolven saapuminen häämöttää jo horisontissa, pelivuodesta 2019 saatiin silti varsin pätevä. Kuten tammikuun Pelaaja-lehden Vuoden pelit -listauksesta voi todeta, vuoteen mahtui lukuisia erinomaisia pelejä,

Myös Pelaaja.fin lukijat pitivät vuotta varsin tyydyttävänä, mutta ei aivan yhtä kovana kuin muutamaa edellistä vuotta. Vuodenvaihteessa sivuston perinteikäs Viikon kysymys tiedusteli, minkä arvosanan pelivuosi 2019 ansaitsisi lukijoidemme tarkassa puntarissa. Asteikoksi valittiin tälläkin erää vertailun helpottamiseksi suomalaisesta koulujärjestelmästä tuttu 4-10-asteikko, jossa seitsemän pistettä tarkoittaa tyydyttävää.

Kyselyyn vastanneen 847 äänen keskiarvoksi tuli lopulta 7,5 pistettä, joka on hieman heikompi tulos kuin edellisvuosina. Vuoden 2018 pelitarjonnan keskiarvoksi saatiin nimittäin 7,8 ja vuoden 2017 kohdalla tasan 8.

Kyselyn tarkemmat tulokset olivat seuraavanlaiset:

Minkä kouluarvosanan antaisit pelivuodelle 2019?

10/10 (5 %)
 
9/10 (19 %)
 
8/10 (31 %)
 
7/10 (26 %)
 
6/10 (12 %)
 
5/10 (4 %)
 
4/10 (4 %)
 
Avoimissa vastauksissa pelivuotta 2019 kuvailtiin seuraavasti:
 

- Itselleni todella laiha vuosi, en ihan heti muista näin kuivaa vuotta. Hyviä pelejä riittää, mutta harvoja system sellereitä, runsaasti pieniä ja valtavia pettymyksiä, tosin useita yllättäjiäkin löytyi. Ehkä fiilikset olisivat toiset jos pitäisin kauhupeleistä tai olisi kykyjä pelata vaikeampia pelejä. 6/10, summasi Angel of Death.

- Perushyvä vuosi. Ei mitään mielettömän ihmeellistä, joskin Ressa 2, Sekiro, Outer Wilds ja Remnant olivat mukavia ylläreitä. Muuten sitten menikin varmoja jatko-osia pelatessa, eli ei mitään maailmaa mullistavaa, totesi Kille.

- Erittäin huono vuosi minulle. Vuonna 2019 julkiaistuista peleistä taisin ostaa vain Borderlands 3:n, Halo: Master Chief Collectionin ja Outer Worldsin, tuumasi taistelujake.

- Devil May Cry 5, Pokemon Sword, MC pc:lle, Fallen Order ja Shenmue 3. Kyllä edellisestä vuodesta saa helposti 10/10, pamautti Stan.

 
Toimituksen Vuoden pelit -artikkeli on luettavissa tammikuun 2020 numerosta 207, joka on nyt saatavilla digilehtenä sekä perinteisemmin hyvin varustetuista Lehtipisteistä kautta maan.
 

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Izmou kuva
Izmou

Tämä vuosi tulee olemaan kympin vuosi: Cyberpunk 2077, The Last of Us Part II, Doom Eternal, Dying Light 2, FFVII Remake, RE3 Remake, Dreams, Ori and the Will of the Wisps, Half-Life: Alyx, Wasteland 3, Marvel's Avengers, Ghost of Tsushima, Halo Infinite, Godfall, Senua's Saga: Hellblade II, Gods & Monsters, Little Nightmares II, No More Heroes III, Psychonauts 2, Watch Dogs: Legion, Skull & Bones, Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2, Elden Ring, Chivalry 2, Assassin's Creed: Ragnarok(?), Mount & Blade 2: Bannerlord (ainakin early access)...

(loppupuolella pelejä joista ainakin osa siirtyy luultavimmin ensi vuoteen)

Käyttäjän Vaapukkamehuw kuva
Vaapukkamehuw

^^ Nioh 2 unohtui!

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Hyvin on pelaajilla asiat olleet viime vuosina ja viimeisin mennyt vuosi oli tosiaan hyvä sekin. Aina jotain pelattavaa löytyy enemmän kuin on aikaa. Ainakin jos yhtään pelaa enemmän kuin jotain paria genreä jne.

Itsellä on ajan myötä vain laajentunut genret kun mm. roolipelitkin sain joskus "valikoimaan". Urheilu- ja autopelit on oikeastaan ne, joista en pelaa juuri mitään. Forza Horizon-sarja ja Rocket League ne ainoat poikkeukset ja jälkimmäistäkin on oikeasti vaikea mieltää urheilu- tai autopeliksi vaikka kuten Panu(?) on maininnut, tuntuu se silti hyvinkin urheilupeliltä.

Ehkä se on se, että Rocket Leagueta katsoisin myös IRL jos sellainen laji olisi (mahdollinen edes) mutta urheilua taas en katso muutenkaan, joten ei ne pelitkään sitten kiinnosta. Pelaan kuitenkin pelejä hyvin pitkälti eskapismin vuoksi, joten puhdas oikean elämän simulointi ei kauheasti innosta.

Pelaako muuten moni (realistisia) urheilupelejä katsomatta ollenkaan urheilua?

Nostoja