Lukijat antoivat pelivuodelle 2020 arvosanan 7,3 / Uutiset / pelaaja.fi

Lukijat antoivat pelivuodelle 2020 arvosanan 7,3

18.01.2021 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
1
Lukijat antoivat pelivuodelle 2020 arvosanaksi 7,3

Pelaaja.fin koko vuodenvaihteen kestänyt kysely on viimein saatu päätökseen. Astetta mittavammassa kyselyssä lukijoita pyydettiin pisteyttämään päättynyt pelivuosi kouluarvosanoin. Viime vuotta määritti koronapandemian aiheuttamien lykkäysten ja kehitysongelmien ohella uuden konsolisukupolven saapuminen loppuvuodesta.

Ääniä kertyi lopulta peräti 1155 kappaletta, joiden pohjalta pelivuosi 2020 sai keskiarvokseen 7,3 pistettä. Varsin mukiimenevästä numerosta huolimatta keskiarvo jatkoi laskua edellisvuosista, sillä vuosi 2019 sai arvosanakseen 7,5. Vuonna 2018 luku oli 7,8 ja 2017 tasan 8.

Avoimissa kommenteissa pelivuotta 2020 kuvailtiin seuraavanlaisin sanankääntein.

– 10/10. Star Citizen, In The Black ja X4: Split Vendetta ovat pitäneet huolen, että mielekästä avaruuspelattavaa on löytynyt tänäkin vuonna. Crusader Kings III ja Space Haven ovat taas olleet erinomaisia "strategiapelejä" omaan pelimakuun. Artifact Beta 2.0 on ollut myös erittäin mielekästä pelattavaa, kirjoitti edqe.

– 8/10, paljon erittäin hyviä pelejä mutta parantamisen varaakin jäi. Omia suosikkeja tälle vuodelle (ei järjestyksessä): Ghost of Tsushima, Half-Life Alyx, Ori and the Will of the Wisps, Hades, Outer Wilds ja Control.  Kaksi jälkimmäistä eivät ole tänä vuonna julkaistuja, mutta tulivat vasta nyt steamiin joten itselleni tämän vuoden pelejä. Ja kaikesta saamastaan kritiikistä huolimatta Cyberpunk 2077 ainakin näin tehokkaan pc:n omistajana on tehnyt vaikutuksen., tuumasi peliukk0.

– Harvinaisen huono vuosi tämä on ollut. Vaikea muistaa huonompia vuosia aikoihin. Tuntuu, että julkistuksia on ollut vähän tai ne eivät ole olleet kiinnostavia. Lykkäyksiä on tullut vaikka muille jakaa. Moni julkaisu on ollut ala-arvoinen, vaikka sitä on sitten päivitelty paremmaksi, harmitteli Paladin777.

– Itse olen pääasiassa pitänyt tätä vuotta ihan hyvänä pelien suhteen. Saattaa johtua toki myös siitä että tänä vuonna saapui Ghost Of Tsushima joka nousi itsellä yhdeksi lempipeleistäni, kertoi Samsku.

– Itselle ehkä huonoin pelivuosi koskaan, valopilkkuina 13 Sentinels, Troubleshooter ja Hades, AAA-kastista Tsushima. Last of Us part 2 vielä pelaamatta, mutta tuskin muuttaa mitään koska kauhupelit eivät ole minun heiniäni, ykkösestäkin pidin vain tarinan takia. Isoin pettymys oli taas FF7R ja vaikka Cyberpunk ihan kelpo peli GFN-kautta onkin, ei ainakaan tähän mennessä ole mitään sellaista tullut vastaan mikä nostaisi sen muun open world-massan yläpuolelle, Angel of Death puntaroi.

Minkä kouluarvosanan antaisit pelivuodelle 2020?

10/10 6 %
 
9/10 15 %
 
8/10 26 %
 
7/10 26 %
 
6/10 15 %
 
5/10 5 %
 
4/10 7 %
 
Ääniä yhteensä: 1155
Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän JussiJii kuva
JussiJii

Ainoat 2020 pelit mitkä ostin oli WRC9, Desperados 3 ja Watchdog legions. Watchdogs oli aluksi ihan vänkä peli mutta silti jäi kesken. Alkoi äkkiä toistamaan itseään. Desperados 3 tykkäsin. Aika freesi julkaisu muiden joukossa, mutta sama ongelma kuin Watchdogsissa. Puzzlet alkaa olemaan kolmannessa kampanjassa sitä samaa. Näistä julkaisuista WRC9 eniten pelannu. Autopelit nyt on autopelejä. Ja mitä pelasin eniten tänä vuonna kaikista peleistä mitä mulla on? Battlefront 2:sta XD