Pelaaja.fin viime viikon 4K-aiheinen kysely on saatu päätökseen. Viikon kysymyksenä udeltiin, kuin suurelta osalta pelaavasta lukijakunnasta löytyy 4K-televisio.

Ääniä kertyi kuluneen seitsemän päivän aikana kiitettävät 1146 kappaletta, joista selkeä enemmistö on loikannut 4K-television kelkkaan. Yhteensä 69 prosenttia ilmoitti omistavansa 4K-television, minkä lisäksi 7 prosenttia vastaajista suunnittelee ostoa. Loput 24 prosenttia ilmoittivat, ettei 4K-televisio ole tällä hetkellä edes suunnitelmissa.

Avomissa vastauksissa omia televisiohankintoja kommentoitiin seuraavanlaisesti.

– Vastasin kyllä! Taloudesta löytyy tällä hetkellä 2 kappaletta 4k-tv:tä. Molemmat merkkiä LG, toinen 60″ led vuosimallia 2016, kun taas tuo parempi käyttötöllö 65″ oled vuosimallia 2020, Raissi kirjoittaa.

– Löytyy. Minua voisi jopa väittää TV-hifistelijäksi. Mancavesta löytyy LG 65″ CX. 4k HDR 120Hz. Kuva on parhaimmillaan taivaallinen. Tummien kohtien porrastus erottuu joissain kohtauksissa, mutta tämä ei vaivaa kuin tosiaan tummissa kohtauksissa. Mutta esim. Mandalorian Disney+:lta näyttää aivan helvetin hienolta, JayeizH hehkuttaa.

– Suunnitelmissa ollut jo monta vuotta. Pelaamiset tapahtuu nykyään näytöltä, eli tv on vain leffojen ja sarjojen katsomista varten, janneus tunnustaa.

– Jo reilun vuoden ajan tyytyväinen omistaja, eikä paluuta vanhaan enää ole. Nämä nykyajan töllöt ovat niin paljon muutakin kuin pelkkä iso ja tarkka kuvaruutu. Pelaamisen lisäksi kulutan leffa- ja sarjapuolta sen verran runsaasti, että ei ole mitään syytä olla panostamatta myös kuvanlaatuun. Ja vaikka melkoinen puusilmä olenkin, niin kyllä eron huomaa todella selkeästi HD:n ja 4K:n välillä jopa tuostaa 55 tuumaisesta, Celoril puntaroi.

– Ei siitä kauaa (ennen uusimpia konsoleita) ole kun ajattelin ettei olisi ihan heti tarvetta mutta niimpä vain tuli ensin ostettua tv:n katseluun (leffat, sarjat, tv-kanavat) ja melkein heti perään myös pelinäytöksi uusia konsoleita varten. Pelikäytössä todellakin tarpeellinen mutta ohjelmien katselussa ei olisi ollut välttämätön kun niin vähän tulee omista tuuteista 4K-materiaalia, zappah kertoo.

Tämän viikon kyselyssä vuorostaan kysellään, kiinnostaako viime viikolla julksitettu Call of Duty: Vanguard. Tutustu aiheeseen ja vastaa kyselyyn täällä!

Omistatko 4K-television?

Kyllä 69 %
 
En 24 %
 
Suunnittelen ostoa 7 %
 

 

Lisää luettavaa