Lukijat ovat puhuneet: Assassin’s Creed Valhallan viikinkiteema herätti mielenkiinnon

Viime viikon Assassin's Creed Valhalla -aiheisen kyselyn tulokset ovat selvillä. Viikinkiaikaan sukeltaminen tuntuu mieluisalta valinnalta.

11.5.2020 12:05

Viikingit tuntuvat mieluisalta valinnalta seuraavan Assassin’s Creed -pelin teemaksi. Pelaaja.fin koko viime viikon ajan käynnissä olleen kyselyn mukaan loppuvuodesta ilmestyvän Assassin’s Creed Valhallan aihepiiri miellyttää tai on herättänyt mielenkiinnon enemmistöllä lukijoista.

Assassin’s Creed Valhalla paljastettiin hiljattain, ja julkistukseen ja kuvamateriaaliin voi tutustua oheisista uutisista.

 Viikon kysymys keräsi yhteensä 964 ääntä, joista 35 prosentin enemmistö ilmoitti seikkailun viikinkiteeman herättäneen mielenkiinnon. Vuorostaan 30 prosenttia vastaajista kertoi aihepiirin iskevän suuresti. Näin ollen yhteensä 65 prosenttia vastaajista tuntui olevan tyytyväisiä ratkaisuun.

– Viikinkiteemaisia pelejä ei ole ikinä liikaa. Joten ainut oikea vastaus on ”kyllä suuresti.” Ainut pelko peliä kohtaan on sen mahdollinen suuruus, kommenti JMNyyssonen91 avointen kommenttien puolella.

– Kyllä iskee ja lujaa! Toivon vain todella, että peli antaisi pelaajan edetä peliä omaan tahtiin eikä tehtävissä olisi jäätäviä lvl hyppäyksiä kuten Odysseyssä on. Käytännössä Odyssey pakottaa pelaajaan grindaaman ja tekemään typeriä sivutehtäviä vain koska seuraavan tehtävän lvl on niin paljon korkeampi kuin sen minkä juuri sai loppuun. Se, että peli tuntuu työltä pilaa pelin ja toivoisin Valhallan korjaavan tuon pois, kokkobill avautui myös neuvomaan kehittäjätiimiä.

Hieman neutraalimpiakin näkemyksiä riitti. Vastaajista 17 prosenttilla aihepiiri ei herättänyt tunteita puolesta eikä vastaan, kun taas 5 prosentille aihepiiri kelpaa vaikkei se olekaan sieltä kiinnostavimmasta päästä. Vastaavasti 3 prosenttia vastaajista kertoi Assassin’s Creedin kiinnostavan itsessään niin paljon, ettei aihepiirillä ole väliä.

Näin ollen jäljelle jää 10 prosenttia vastaajista, joihin Assassin’s Creed Valhalla ei iske lainkaan.

– Eipä oikeastaan tuossa muodossa. Kannattaa huvikseen käydä vilkaisemassa esimerkiksi Tanskan kansallismuseon sivuja ja vertailemassa muistuttaako kajaalit naamassa olevat takkutukat asiantuntijoiden näkemystä siitä miltä oikeat viikingit ovat näyttäneet – puhumattakaan sitten vaatetuksesta ja muusta vastaavasta. Sinällään taiteellisissa vapauksissa ja fantasiassa ei ole mitään väärää, mutta viikinkien kohdalla en vain pidä tyyliä mitenkään erityisen siistinä. Eli ei jatkoon, summasi Vaapukkamehuw.

Iskeekö loppuvuodesta ilmestyvän Assassin’s Creed Valhallan viikinkiteema?

Kyllä, suuresti 30 %
 
Mielenkiinto kyllä heräsi 35 %
 
Ei herättänyt tunteita puolesta eikä vastaan 17 %
 
Ei mielenkiintoisin valinta, mutta kelvannee 5 %
 
Ei iske lainkaan 10 %
 
Aihepiirillä ei ole väliä, Assassin’s Creed itsessään riittää 3 %
 

 

Lisää luettavaa