Lukijat ovat puhuneet: Avoimia maailmoja ei voi olla liikaa / Uutiset / pelaaja.fi

Lukijat ovat puhuneet: Avoimia maailmoja ei voi olla liikaa

8.06.2015 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
6
Lukijat ovat puhuneet: Avoimia maailmoja ei voi olla liikaa

Avoimet pelimaailmat ovat tätä nykyä varsin kovassa muodissa. Äskettäin ilmestynyt The Witcher 3 on yksi tuoreimmista ilmestyksistä avointen maailmojen sankkaan joukkoon, ja muun muassa Metal Gear Solid V, Just Cause 3 ja Assassin's Creed Syndicate loikkaavat kelkkaan vuoden loppuun mennessä.

Kysyimmekin Pelaajalehti.comin viikon kysymyksenä, onko avoimen maailman pelejä jo liikaa. Vastausjakauma oli seuraavanlainen.

Onko avoimen maailman pelejä jo liikaa?

Kyllä (21%)
Ei (79%)
 
Huomattava enemmistö ei ole vielä kyllästynyt liiaksi asti avoimiin pelimaailmoihin, mutta 20 prosenttia vastaajista tuntee avoimista pelimaailmoista olevan jopa ylitarjontaa.
 
Lukijakommentteja aiheesta:

- Ei ole. Eikä varsinkaan hyvin toteutettuja. Mafia, Watch_Dogs ja Assassins Creedit ovat hyviä esimerkkejä siitä, miten avoin maailma on jäänyt melko köyhäksi. Lisäksi L.A. Noire on taas alisuorittaja avoimuudessa, pohti Temposaur kommenteissa.

- Itse huomaan nykyään suosivani enemmän lineaarisia kokemuksia, joissa meno on suht suoraviivaista. Se ei tosin tarkoita, etteikö sillä pelimatkalla voisi olla paljon haarautuvia teitä ja vaihtoehtoja valittavana, OsKu tuumi.

- Ei, niitä ei ole liikaa, kunnollisia avoimen maailman pelejä on jopa liian vähän. Haluaisin avoimen maailman pelin, joka olisi oikeasti vapaa, ilman mitään pakollisia skriptattuja juonikohtauksia tai uuvuttavia välivideoita. Tarinan pitäisi syntyä pelimekaniikan ja pelaajan tekojen seurauksena ja niin edelleen, totesi JNyknn.

- En sanoisi, että niitä on liikaa, mutta en toisaalta ymmärrä sitäkään eräiden pelaajien asennetta, että kaiken pitäisi olla aina vaan avoimempaa ja putkijuoksu on automaattinen miinus pelille, hämmästeli Haerski.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän jani kuva
jani

Witcher 3 nosti riman todella korkealle tässä "genressä".

Käyttäjän ZaleraFF kuva
ZaleraFF
Lainaus käyttäjältä jani

Witcher 3 nosti riman todella korkealle tässä "genressä".

Juuri näin, itellä meni heittämällä open world -pelien kärkipaikalle monta vuotta hallinneen AC2:n ohi.

Muttamutta, omasta mielestäni ihan tarpeeksi usein tulee nykyään avoimen maailman pelejä. Kyseiset pelit ovat kuitenkin suht "raskaita" pelattavaksi. Viimeisin hyvä esimerkki viime vuoden lopulta kun lyhyen ajan sisällä tulivat mm. Dragon Age Inquisition, Far Cry 4, Assassin's Creed Unity. Toki oma virhe, kun tuli pelattua noi läpi julkaisuikkunassa, mutta silti.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Miksei kelpais? Paras genre, joka alkoi minulle Super Mario 64:n myötä. Alkoi tuosta pelistä tuo halu liikkua vapaasti pelimaailmassa.

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Mitään hyvää ei voi olla liikaa. Paitsi karkkia...

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt

Onhan se selvää että vapaus on parempi ko ikuinen neljän seinän sisällä oleskelu. Siis kröh....pelimaailmoissa ainakin.

Käyttäjän Lockdownn kuva
Lockdownn

Itse en vastannut mitään, koska ei tule oikeastaan open worldeja pelattua. Joten se että niitä tehdään ei ole mitään multa pois muttei oikeastaan annakkaan.

Nostoja