Lukijat ovat puhuneet: Baldur's Gate 3 jakaa mielipiteitä / Uutiset / pelaaja.fi

Lukijat ovat puhuneet: Baldur's Gate 3 jakaa mielipiteitä

10.03.2020 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
0
Lukijat ovat puhuneet: Baldur's Gate 3

Pelaaja.fin viime viikon kysymyksen tulokset ovat viimein selvillä! Kyselyssä udeltiin, kuinka paljon kunnollisemman esiinmarssin tehnyt Baldur's Gate III kiinnostaa lukijakuntaamme.

Vastaukset jakautuivat varsin tasaisesti, sillä 781 vastaajasta 31 prosenttia peli ei kiinnosta lainkaan ja 30 prosenttia peli kiinnostaa erittäin paljon. Myös välimaastossa vääntö oli tiukkaa, mutta vaakakuppi kallistui lopulta nokareen verran positiivisempaan suuntaan. Avoimissa kommenteissa mielipiteitä jakoi pelin tyyli, joka on monista liiaksi asti lähempänä kehittäjästudionsa Larianin Divinity: Original Sin -pelejä kuin Baldur's Gatea.

Asteikolla 1-5, kuinka paljon Baldur's Gate III kiinnostaa?

5 - Erittäin paljon (30 %)
 
4 (16 %)
 
3 (13 %)
 
2 (10 %)
 
1 - Ei lainkaan (31 %)
 

Avoimissa vastauksissa peli herätti seuraavanlaisia ajautuksia.

- Vastasin kolme ja kohdallani tämä siis tarkoittaa, että kiinnostaa normaalia enemmän. Kyseessä on siis genre, jota en oikeastaan ollenkaan pelaa mutta videokuvaa jäin katsomaan lopulta koko esittelyn ajaksi, joten kyllä siinä joku viehättää. Saatan harkita siis joskus jopa pelin hankkimista. Aiempia sarjan pelejäkään en siis ole pelannut eikä ole tuttu oikein kuin nimenä, paljasti zappah.

- Itselleni oli kyllä hiukan pettymys tämä julkistus. Toivoin reaaliaikaista taistelua, mutta samalla en oikeastaan uskonut, että Larian sitä toteuttaisi. Ja silti petyin kun näin, että näin tosiaan on. Peli näyttää muutenkin niin paljon Divinity: Original Sin 2:lta, että ei tuossa mikään oikeastaan muistuta Baldur's Gatesta. Ei sillä, että D:OS olisi ollut huono peli, päinvastoin, mutta en vain digannut. Taistelut olivat pitkiä shakkimatseja ja itse olisin toivonut vähän enemmän vauhtia peliin, jota reaaliaikaiset taistelut paussin mahdollisuudella olisivat tuoneet. Vastasin siis 2. Ties vaikka peli vielä yllättäisi, mutta en oikein usko, Boblick harmitteli.

- Vastasin 4/5. Kyllähän pelikuvan perusteella näytti lupaavalta, ainoa valituksen aihe on lähinnä se ettei tämä Biowaren pelejä juuri muistuta edes hahmodesignin/dialogin/tunnelman puolesta mitä tuossa tunnin demossa ehti nähdä vaan enemmän tästä tulee mieleen Divinity: Original Sin. Silti kyllähän Larian on kuitenkin vastannut viimevuosien parhaista RPG-peleistä CD Projektin ohella, niin eihän tuosta voi pahemmin valittaa, kirjoitti Balnazzard.

- Kiinnostus nousi nollasta kolmoseen, kun sain tietää, että kyseessä on oikea pc-peli, tuumasi snaketus.

- Julkistuksen myötä kiinnostus laski 4:stä 3:een. Odotin, että tämän kanssa Larian olisi uudistanut kaavaa, mutta näytti niin paljon Divinityltä, että julkistuksen katselun aikana piti jatkuvasti muistuttaa itselleen, että kyseessä on tosiaan Baldur's Gate, eikä Divinity: Original Sin 3, puntaroi Haerski.

- Cyberpunkin ohella odotetuin peli. Ja tämä siis henkilöltä, joka inhoaa D&D-sääntöjä ja ei sen takia ole koskaan saanut BG2 pelattua läpi. BG1 joten kuten onnistuin kahlaamaan läpi, vastasi Lykos.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Nostoja