Lukijat ovat puhuneet: Detective Pikachu -elokuva on miellyttänyt valtaosaa katsojistaan / Uutiset / pelaaja.fi

Lukijat ovat puhuneet: Detective Pikachu -elokuva on miellyttänyt valtaosaa katsojistaan

20.05.2019 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
11
Detective Pikachu

Pelaaja.fin viikon kysymyksissä kysellään milloin mitäkin peleihin liittyvistä ja niitä sivuavista aiheista. Viime viikolla määrittelimme lukijoiden kiinnostusta ensi-iltansa saaneen Pokémon: Detective Pikachu -elokuvan tiimoilta.

Yhteensä 15 prosenttia 783 vastaajasta olivat käyneet katsomassa Ryan Reyonoldsin, Justice Smithin ja Kathryn Newtonin tähdittämän pelielokuvan ja suurimmilta osin pitääneet siitä. Sen sijaan vain yksi prosentti kaikista vastaajista oli käynyt katsomassa elokuvan, mutta elokuva ei ollut mieluinen. Toisin sanoen elokuva on jättänyt positiivisen jälkimaun valtaosalle sen nähneistä.

Positiivisuudesta huolimatta kritiikkiäkin annettiin, mitä perusteltiin avoimissa kommenteissa.

- Detective Pikachu oli lähinnä perushyvä leffa, noin yleisellä tasolla mitattuna. Mutta kun sitä vertaa MUIHIN pelileffoihin, niin sen genren sisällä leffa oli mitä mallikkain tapaus. Ei ollut liian tylsä taikka vieraantunut lähdemateriaalista, perusteli mecha_no_maniac.

- Tuli katsottua, ja hyvä oli. Ei toki mikään täydellinen, ja selkeästi nuorille suunnattu, mutta kyllä sitä lievänä Pokemon-fanina ihan mielellään katsoi. Tuossa on mielestäni erittäin hyvä pohja laajentaa, vastasi Bloob.

- Kuvailisin elokuvaa monella tapaa Warner Bros.:in vastausta Disneyn Marvel Cinematic Universelle, elokuva on täydellisyyteen hiottu keskinkertaisuus joka ei ole huono mutta ei myöskään ole mikään Citizen Kanen kaltainen maailmaa muuttava teos. Leffa oli viihdyttävä ja toisinaan naurattikin, eikä huumori mennyt siitä mistä aita on matalin. Kaikilta osin pidin elokuvasta ja jos leffasta tulee Special Edition Bluray, ostan sen day one, Brutal1ty totesi.

- Tänään tuli katsottua elokuva. Oli sen verran tasaisen tylsä, että nukahdin kesken kaiken. Plussana sain kohtuu hyvät unet, tylytti sen sijaan Hugejorma.

Aihepiiri ei kuitenkaan ole kaikkien mieleen, sillä selkeä 53 prosentin enemmistö ei kaavaile menevänsä katsomaan elokuvaa. Sen sijaan 31 prosenttia vastaajista ei ollut nähnyt elokuvaa, mutta selkeästi kaavailee katsomista ennemmin tai myöhemmin.

- Ei ole mitään mielenkiintoa lähteä maksamaan reilut kymmenen euroa mistään leffasta kun se kokemus ei edes ole erityisesti parempi kuin kotisohvalta. Katson ehkä joskus kun tulee jonnekin suoratoistopalveluun tai muuhun, jos jaksan, zappah totesi.

- En, enkä todennäköisesti tuohon aio leffalipun hintaa tuhlata. Sen verran on muita, kiinnotavampia leffoja tämän vuoden aikana tulossa, Balnazzard ilmoitti.

Oletko jo nähnyt Detective Pikachu -elokuvan?

Kyllä olen, ja pidin siitä 15 %
 
Kyllä olen, mutta en pitänyt siitä 1 %
 
En vielä 31 %
 
En ole menossa katsomaan 53 %
 

 

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän frozen kuva
frozen

53% ei meinaa mennä katsomaan niin eikö paremminkin ihmisiä elokuva ei vain kiinosta

Käyttäjän Tylor kuva
Tylor
Lainaus frozen

53% ei meinaa mennä katsomaan niin eikö paremminkin ihmisiä elokuva ei vain kiinosta

Eiköhän tällä tarkoitettu niitä jotka ovat KATSONEET tämän. Pitivät siitä tai ei. Itse menen vähän myöhemmin. Ja ei. Ei siksi, että ei olisi kiinostusta vaan kun pitää muitakin hoitaa ennen sitä.

Käyttäjän frozen kuva
frozen

Eli manipulodaan että saadaan se jotain tiettyjä ihmisiä tyydyttävä vastaus ja jätetään voittava osuus huomiotta ? :)

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu
Lainaus frozen

Eli manipulodaan että saadaan se jotain tiettyjä ihmisiä tyydyttävä vastaus ja jätetään voittava osuus huomiotta ? :)

Sulla on nyt aika erikoinen käsitys siitä, mitä jonkin asian huomioimatta jättäminen tarkoittaa, kun mainitsemastasikin asiasta on jutussa kirjoitettu oman kappaleensa ja vieläpä käyttäjälainauksien kera.

Niin kepeitä ja joskus leikkimielisiä kuin nämä Pelaaja.fin kyselyt usein ovatkin, niin kannattaa muistaa, että kyselyillä on monesti enemmän kerrottavaa kuin vain se, että millä vastauksella on isoin (palkki).

Käyttäjän frozen kuva
frozen
Lainaus Riepu

[quote="frozen"]Eli manipulodaan että saadaan se jotain tiettyjä ihmisiä tyydyttävä vastaus ja jätetään voittava osuus huomiotta ? :)[/quote]Sulla on nyt aika erikoinen käsitys siitä, mitä jonkin asian huomioimatta jättäminen tarkoittaa, kun mainitsemastasikin asiasta on jutussa kirjoitettu oman kappaleensa ja vieläpä käyttäjälainauksien kera.

Niin kepeitä ja joskus leikkimielisiä kuin nämä Pelaaja.fin kyselyt usein ovatkin, niin kannattaa muistaa, että kyselyillä on monesti enemmän kerrottavaa kuin vain se, että millä vastauksella on isoin (palkki).

Otsikkoa enimmäseen kyllä tarkoitin

Käyttäjän Nelia19 kuva
Nelia19

Jep, tänään kävin katsomassa ja kyllä on kepeästi paras pelielokuva tähän mennessä! Tarina oli tuttua Pokémon-huttua mutta kaikesta huokui rakkaus sarjaa ja sen faneja kohtaan, pienistä silmäniskuista isoihin nostalgiatrippeihin. Ja kaikki oli tehty tyylillä, mind you! Eihän tämä nyt ollut niin ronski kuin ihan aluksi luultiin, mutta kyllä se Ryan Reynolds -Pikachu on mainio tapaus lapsiystävällisenäkin<3

Käyttäjän Hayarigami kuva
Hayarigami

"Selkeä" 53% enemmistö ei aio katsoa? 47% on nähnyt elokuvan tai aikoo mennä katsomaan. Varsin harvoin noiden prosenttilukujen välistä eroa pidetään selkeänä. Kirjoittajan asennoituminen paistaa läpi.

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu
Lainaus Hayarigami

Kirjoittajan asennoituminen paistaa läpi.

Mielenkiintoisesti ilmaistu asia, kun Ville on esimerkiksi ihan somenkin puolella ilmaissut avoimesti diganneensa ja olleensa innoissaan leffasta. Kenenköhän asennoituminen se tässä nyt siis paistoikaan :)

Ymmärrän, miksi "selkeä"-sana ei tuossa välttämättä napannut, mutta vähän kummaan johtopäätökseen tässäkin nyt taas kyllä päädyttiin.

EDIT: Yksi vihjailee mielistelystä, toinen asennoitumisesta leffaa vastaan. Täydellinen keskitie on ilmeisesti tosiaan löydetty.

Käyttäjän frozen kuva
frozen

Ensimmäisenä tulee mieleen että onko haluttu tuoda esiin vain positiivisena asiana otsikossa jos vaikka muuten ilmaiset liput ennakkonäytöksiin loppuisi

Käyttäjän Hayarigami kuva
Hayarigami

Riepu: Olihan tuolla toinenkin kohta, jota vähän ihmettelin. Elokuvan nähneistä 93% (noin 15 henkilöä 16:sta) on pitänyt siitä. Tämän sanotaan olevan vain "valtaosa" (josta tulee mieleen ehkä 55-80%), kun kuvaavampi ilmaisu tuntuisi olevan "lähes kaikki" (yli 90%). Ei minulla ole tietoa kirjoittajan someista, mutta ihan tämän tekstin sanavalintojen perusteella tuli mieleen jonkinlainen asennoituminen.