Maailman suurin pelaamiseen keskittyvä yleisötapahtuma Gamescom houkutteli Saksan Kölniin tänä vuonna yli 340 000 ihmistä. Uusien konsolien tulemiseen keskittyvät pelijulkaisijat säästelivät siellä paukkujaan, ja suurten julkistusten sijasta esimerkiksi PlayStation 4 -tilaisuus keskittyi kalliiden AAA-pelien sijasta indie-julkistuksiin. Kysyimmekin lukijoilta seuraavaa:

Oletko tyytyväinen Gamescom 2013 -messujen antiin?

Vastaukset:

Erittäin tyytyväinen (12%)
 
Melko tyytyväinen (30%)
 
Vaikea sanoa (39%)
 
Melko tyytymätön (11%)
 
Erittäin tyytymätön (9%)
 
Harva totesi siis suoraan olevansa pettynyt, mutta melko tyytyväinen- ja vaikea sanoa -vaihtoehdot veivät reilusti yli kaksi kolmasosaa äänistä. Messujen anti tuntuu siis monien mielestä laimealta, mutta toisaalta tapahtuma ei annakaan paljoa sitä kaukaa seuraaville. Monet lähtevät Kölniin, koska se on kuluttajalle paras paikka kokea tulevia pelejä ennakkoon. 
 
Tällä viikolla kysymme videopelaamisen uudesta maksutavasta. Niin sanotuissa ”free to play” -peleissä peruspeli on ilmainen, mutta pelaajien odotetaan ostavan itselleen halvoilla mikro-ostoksilla etua, helpotusta tai hienommalta näyttäviä varusteita. Kerro etusivulla tai suoraan kyselyssä, miten sinä suhtaudut näihin ”ilmaispeleihin”.

Lisää luettavaa