Pelaajalehti.comin etusivulla olevissa kyselyissä tiedustellaan lukijoidemme mielipidettä milloin mistäkin aiheesta.

Viime viikolla kyselimme, kuinka moni lukijoista vieraili Helsingin Messukeskuksessa toissaviikonloppuna järjestetyillä GameXpo 2017 -pelimessuilla. Samalla udeltiin, mitä mieltä messuista oltiin – sekä syitä, miksi messuille ei tullut lähdettyä.

Yleisesti ottaen messut eivät tuntuneet kiinnostavan yleisöä, sillä yhteensä 74 prosenttia vastaajista ei vieraillut messuilla. Suurin ongelma oli selkeästi messujen sijainti, sillä kaikista kyselyyn vastanneista 38 prosentin enemmistö piti messujen sijaintia liian kaukaisena. Sen sijaan huomattavat 21 prosenttia vastaajista ei ollut lainkaan kiinnostunut kotimaisista pelimessuista.

Vastaajista toisin sanoen yhteensä 26 prosenttia saapui messuille, ja heidän tuomionsa tapahtumasta oli varsin tyly. Koko kyselyn vastaajista 2 prosenttia saapui paikalle lähinnä tottumuksesta ja vain 1 prosentti piti messujen tarjontaa laadukkaana ja monipuolisena. Avoimissa vastauksissa moitittiin tapahtuman vuosi vuodelta kutistunutta kokoa ja huonontunutta tarjontaa.

Vierailitko viikonloppuna GameXpo 2017 -messuilla Helsingin Messukeskuksessa?

Kyllä, messujen tarjonta oli laadukasta ja monipuolista 1 %

 
Kyllä, mutta messujen tarjonta jätti toivomisen varaa 23 %
 
Kyllä, käyn joka vuosi lähinnä tottumuksesta 2 %
 
En, messut ovat liian kaukana 38 %
 
En, messujen tarjonta ja sisältö eivät tänä vuonna kuulostaneet kiinnostavilta 9 %
 
En, messulippujen hinta oli liian korkea 5 %
 
En, kotimaiset pelimessut eivät yleisesti ottaen kiinnosta 21 %
 
Poimintoja lukijakommenteista:
 
Ensimmäinen kerta kymmeneen vuoteen kun jätin väliin. Messut ovat kolmena vuotena olleet niin huonot. Ei mitään mielenkiintoisia peliesittelyjä tai muutakaan. Ennen Hifiexpo pelasti huonot messut, nykyään ei sekään ole samaan aikaan, harmitteli Jaska Riuttama.
 
– En, kun ovat niin kaukana ja olisi mennyt enemmän rahaa kuin paikallisilla meno ja paluu lippuihin ja kuulemma oli aika meh tilaisuus, niin ei siitä satasia rupee makseleen, tyrmäsi Chadu.
 
– Yleisesti ottaen tapahtuma ei oikein sovi omaan pelaajaprofiiliini, koska suurimmalle jalustalle nostettavat pelit ovat lähinnä näitä Suomen ”kansallispelejä”, kuten ensimmäisen persoonan räiskintää (tapahtuman ”vetonaula” Overwatch-turnaus) tai ”änäriä” tai jalkapalloa, joita oli tarjolla monilla konsoleilla. Erittäin positiivinen yllätys oli kuitenkin Bandai Namcon japanilaisten pelien piste, jossa pääsi testaamaan ennen kaikkea Ni no kuni 2:ta, tuumi Hayarigami.
 
– Messuilla käymiseen ylipäätään on vain kaksi hyvää syytä: ensinnäkin ammattitapahtumissa voi verkostoitua, hioa asunto-, ajoneuvo- ja maatalouskonekauppoja sekä saada asiantuntijoilta neuvoa työhönsä liittyen. Lisäksi messuilta voi ostaa lähiruokaa, käsitöitä tai muuta krääsää, joita ei kivijalkakaupasta saa. Pelimessut eivät tarjoa peliharrastajille kumpaakaan, analysoi Poliisitapaus.
 
– Joka vuosi käyny pelimessuilla ja voin kyllä sanoa että en ole ensi vuonna tulossa. Viimeiset 2-3 vuotta messujen tarjonta todella huono. Tänä vuonna koko messualue oli käyty läpi vartissa. Missä hyvää tulosta tekevä Nintendo Switch? Missä oli monen odottama Xbox One X-esittely? Messuilla PS4-pelialueella samat vanhat demopelit kuin mitä olet voinut esim. Prismassa pelata yli vuoden ajan. PS VR veti hyvin mutta verrattuna viime vuoteen määrä kutistui yli puolella. Ubisoftin kattaus kummastutti. Far Cry 5 sai vain kaksi konetta kun muut koneet olivat AC Origins -peliä. Samat 3 kauppaa kuin aina myymässä kamaa. Todella paljon tyhjää tilaa. Tuntuu että peliala alkaa vähitellen tippumaan tuolta pois ja kohta nämä ovat vain pelikauppojen messut eikä mitää muuta, tilitti Kim Nyman.
 
Tämän viikon kysymyksessä tiedustelemme, hankitko uuden Xbox One X -konsolin. Vastata voit kuluvan viikon ajan Pelaajalehti.comin etusivulla tai vaihtoehtoisesti suoraan täällä.

 

Lisää luettavaa