Lukijat ovat puhuneet: Kaikkien aikojen kamalimmat pelielokuvat valittiin – katso trailerit! / Uutiset / pelaaja.fi

Lukijat ovat puhuneet: Kaikkien aikojen kamalimmat pelielokuvat valittiin – katso trailerit!

13.05.2019 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
4
Super Mario Bros.

Pelaaja.fin viikon kysymyksessä udellaan milloin mitäkin peliaiheisia kysymyksiä. Viime viikolla etsimme kaikkein aikojen kamalinta näyteltyä pelielokuvaa, jolla saimme rajattua vastausvaihtoehdoista pois animaatioelokuvat. Lista oli silti pitkä, joten rajasimme mukaan useimmat tunnetuimmista pelielokuvista.

Kyselyssä kaikkien aikojen kamalimmaksi näytellyksi pelielokuvaksi valittiin Bob Hoskinsin, John Leguizamon, Samantha Mantisin ja Dennis Hopperin tähdittämä Super Mario Bros. häikäisevällä 27 prosentin äänivyöryllä.

- En ole kaikkia nähnyt, mutta niistä mitä olen niin varmasti tuo typerä Super Mario Bros. -elokuva. Suurimmasta osasta muista mitkä olen nähnyt löydän jotain viihdearvoa, mutta tuosta en, perusteli snaketus.

- Vastasin Super Mario Bros vaikka se meneekin niin huono että on hyvä kategoriaan. Mutta onhan se kamala, naureskeli Latonimo.

- Annoin lopulta ääneni Super Mario Brossille. Leffaa en ole nähnyt, enkä aiokaan nähdä, sillä olen katsonut muistaakseni ainakin Nostalgia Critin (ja mahdollisesti myös AVGN:n) katsauksen koko leffaan. Se video antoi kattavan kuvan koko leffan karmeudesta, eikä minua siten kiinnosta katsoa moista sontaläjää vain siksi, että se on sontaa, mecha_no_maniac huuteli.

Toiseksi kamalimmaksi nousi Dwayne "The Rock" Johnsonin, Rosamund Piken ja Karl Urbanin toimintarymistely Doom yhteensä 7 prosentin kannatuksella.

Kolmannesta sijasta väännettiin sen sijaan kättä kolmen elokuvan voimin, sillä sekä Street Fighter, Mortal Kombat 2: Annihilation että Max Payne haalivat viiden prosentin kannatuksen. Tarkempia tuloksia tarkistaessa Street Fighter nousi kolmikosta kamalimmaksi vain kolmen äänen erolla tismalleen saman äänimäärän saaneista kilpailijoistaan.

Myös vaihtoehto "Joku muu" keräsi ääni kuuden prosentin verran, eli jokusia karmivia kalkkunoita esikarsituista nimistä jäi uupumaan.

- Joku muu, eli Tekken(2): Kazuya's Revenge. Et varmasti edes tiennyt että tämä leffa on edes olemassa, tiesit ehkä Tekken-leffasta, mutta et siitä että sillä on jatko-osa. Leffassa muistin menettänyt Kazuya kävelee lähiöslummissa puolitoista tuntia kunnes lopussa tapaa taas Heihachin, kuvaili Joku Sankari.

- Mikä vaan Uwe Bollin "mestariteos". Olihan ne ihan kamalia elokuvia, mutta toisaalta niistä saatiin kaveriporukalla hyvät naurut aikaiseksi illanvietossa, myönsi MacGyver69.

Tarkemmat tulokset sekä kärkiviisikon trailerit voi katsastaa ohesta. Ääniä kyselyyn annettiin yhteensä 733 kappaletta.

Mikä on kaikkien aikojen kamalin näytelty pelielokuva?

Super Mario Bros. (1993) 27 %
 
Double Dragon (1994) 2 %
 
Street Fighter (1994) 5 %
 
Mortal Kombat (1995) 3 %
 
Mortal Kombat 2: Annihilation (1997) 5 %
 
Wing Commander (1999) 1 %
 
Lara Croft: Tomb Raider (2001) 1 %
 
Resident Evil (2002) 1 %
 
Lara Croft: Tomb Raider - The Cradle of Life (2003) 0 %
 
House of the Dead (2003) 2 %
 
Resident Evil: Apocalypse (2004) 1 %
 
Alone in the Dark (2005) 3 %
 
Doom (2005) 7 %
 
BloodRayne (2006) 1 %
 
Silent Hill (2006) 0 %
 
DoA: Dead or Alive (2006) 2 %
 
Postal (2007) 2 %
 
Yakuza: Like A Dragon (2007) 0 %
 
Resident Evil: Extinction (2007) 0 %
 
Hitman (2007) 1 %
 
In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale (2008) 2 %
 
Far Cry (2008) 3 %
 
Max Payne (2008) 5 %
 
Street Fighter: The Legend of Chun-Li (2009) 2 %
 
Tekken (2010) 2 %
 
Prince of Persia: The Sands of Time (2010) 0 %
 
Resident Evil: Afterlife (2010) 0 %
 
Resident Evil: Retribution (2012) 1 %
 
Silent Hill: Revelation (2012) 1 %
 
Ace Attorney (2012) 0 %
 
Need for Speed (2014) 2 %
 
Hitman: Agent 47 (2015) 1 %
 
Warcraft (2016) 2 %
 
Assassin's Creed (2016) 4 %
 
Resident Evil: The Final Chapter (2017) 2 %
 
Tomb Raider (2018) 1 %
 
Rampage (2018) 1 %
 
Jokin muu 6 %
 

 

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän JayeizH kuva
JayeizH

No ei ole porukka paljoa pelielokuvia katsellut. Katsoisin pelkästään Bob Hoskinsin viiksiä mieluummin 1,5h kuin The Legend of Chun-Lin tai Dungeon Siegen toistamiseen. BloodRaynen pelastaa Hoskinsin viiksiltä vain Kristanna Loken tissit. Heteromiehenä katson niitä mieluummin kuin viiksiä. Elokuvaa en kyllä katso edes niiden takia toistamiseen. Ja vielä DoA, Wing Commander,... niin järkyttävää paskaa että ei voi kuin ihmetellä kuka hitto on päästäny leffat jakeluun.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Enemmän tämä kysely taitaa tosiaan kertoa siitä mitä elokuvia yleensä näistä on vastaajat katsoneet. Enemmistöllä on varmasti yli puolet näkemättä. Itseltäni vielä enemmänkin kun ei ole mitään mielenkiintoa katsoa paskoja elokuvia kun ei aika riitä hyviinkään.

Käyttäjän Noxious kuva
Noxious

Jos tuo on se Need For Speed minkä minä oon nähnyt niin se oli omasta mielestäni ihan jees leffa. Jos siis tykkää autoista

Käyttäjän Brutal1ty kuva
Brutal1ty

En ole samaa mieltä että Super Mario Bros. on huonoin live action-videopelielokuva, omasta mielestäni se on Mortal Kombat: Annihilation.

Super Mario Bros. ja Street Fighter kuuluvat siihen viihdyttäviin B-luokan action elokuviin, Mortal Kombat taas on camp-henkinen OK toimintaleffa. Uwe Boll-leffat on roskaa, House of the Dead on katsottu ja se ei ollut edes niin huono että sille oli viihdyttävä nauraa. Postal oli Bollin leffoista viihdyttävin, oli silläkin ongelmansa mutta jokseenkin viihdyttävä, vaikka käsikirjoitus tökki osittain, esimerkiksi Postal Duden ei olisi pitänyt saada seksiä leffassa, hän on peleissä sellainen luuseri että hän olisi päätynyt Gimp-asuun ennemmin. Prince of Persia oli aidosti hyvä, en ymmärrä miksi jotkut vihaavat sitä. Tekken, AssCreed, Warcraft olivat tylsiä, ei sen kummempaa. Resident Evil oli kova kilpailija huonoimmaksi, jatko-osat ovat siedettävämpiä. Niin oli myös Max Payne, totaalinen lähdemateriaalin raiskaus. SF: Chun-Li:ssa oli naurettava M. Bison taustatarina ja tylsää actionia, mutta "Perkele, tämä keskustelu päättyy tähän" antoi sille viihdearvoa. Hitmanista (2007) myös pidin, en täysin ymmärrä sen saamaa vihaa, toimiva B-luokan action trilleri. Doom oli toimintaleffana järjetön pettymys, miten he onnistuivat tekemään siitä näin tylsän?

Silti MK Annihilation on pahin, alusta loppuun ylinäyteltyä sontaa joka pilaa ykkösosan kaikki hyvät puolet.

Nostoja