Pelaaja.fin viikottain vaihtuvat kysymykset ovat palanneet tauolta. Paussin aikana käynnissä oli kuitenkin kesäkysely, jossa tiedusteltiin, kuinka kesä vaikuttaa pelaamisen määrään. Lopputulos oli, että lukijat ovat suurimmilta osin pelanneet aivan yhtä paljon kuin yleensäkin.

Vastauksia kertyi yhteensä 1223 kappaletta, joista yhteensä 63 prosenttia ilmoitti pelaavansa saman verran kuin yleensäkin, olipa tavanomainen määrä sitten runsaampaa tai satunnaisempaa.

Sen sijaan 19 prosenttia kertoi pelaavansa kesällä enemmän ja 18 prosenttia vuorostaan vähemmän kuin tavanomaisesti. Kyseisiin ryhmiin lukeutuneet lukijat kertoivat myös innoikkaimmin perustelujaan vastausvaihtoehdoilleen.

– Tämän kesän kaikki tapahtumat/menot peruttu eli enemmän, Unlockymonster perusteli avoimissa kommenteissa.

– Itse asiassa jos MTG ja Magic Arena lasketaan mukaan, niin pelaan varmaan tänä kesänä enemmän kuin yleensä. Jos taas huomioidaan vain videopelit, niin hieman on tullut pidettyä taukoa, tuumi Sundance Kid.

– Vähemmän, joskaan siihen ei vaikuta vuodenaika vaan oma elämäntilanne. Yliopistossa pelaamiseen oli enemmän aikaa kuin koskaan, mutta nyt työelämään siirtyessäni se hauskuus jää vähemmälle. Onneksi tämä vuosi on ollut uusien pelien suhteen niin surkea, ettei backlogi ole ajanpuutteesta huolimatta päässyt kasvamaan. Ensi vuonna lienee kuitenkin pakko repiä muista askareista lisäaikaa PS5-pelejä varten, tuumi vuorostaan Poliisitapaus.

Vastausten tarkemmat jakaumat voi katsastaa ohesta.

Aiotko pelata kesällä…?

Enemmän 19 %
 
Vähemmän 18 %
 
Saman verran kuin yleensäkin, eli paljon 25 %
 
Saman verran kuin yleensäkin, eli kohtalaisesti 28 %
 
Saman verran kuin yleensäkin, eli satunnaisemmin 10 %
 
Ääniä yhteensä: 1223

Lisää luettavaa