Pelaajan toimituksen oma Pelaajacast on palannut kesätauoltaan rytinällä, ja vakioköörillä on taskut jälleen täynnä temppuja uuden tuotantokauden varalle. Tänä kesänä podcast tarjoaa syytä oikeaan juhlaan: se ehti joitakin viikkoja sitten kuin varkain jo kunnioitettavaan seitsemän vuoden ekaluokkalaisikään.

Viime viikolla kartoitimme, kuinka moni lukijoistamme edelleen kuuntelee Pelaajacastia.

Kuunteletko Pelaajacastia?

1. Joka ikisen jakson! (28%)
2. Harvemmin (15%)
3. Useimmiten (10%)
4. Toisinaan (7%)
5. En koskaan (40%)

Kokonaista 60 prosenttia lukijoistamme nauttii Pelaajacastin sulosävelistä tasaisin väliajoin, ja heistä lähes puolet kuuntelee jokaisen jakson uskollisesti. Podcastia sillon tällöin kuunteleva viidesosa pahoitteli kommenttiosiossa ajanpuutetta, mutta moni kertoi silti raivaavansa castille tilaa kalenterissa kiinnostavien puheenaiheiden sattuessa kohdalle. 

Kaksi viidesosaa vastanneista kielsi kuuntelevansa podcastia laisinkaan. Kortilla oleva aika nostettiin useasti pöydälle myös totaalikieltäytymistä perustellessa. Myös Pelaajacastia ennen vakituisesti tähdittäneen Thomas Puhan perään haikaillaan kommenttien perusteella edelleen.

Lukijakommentteja aiheesta:

Kuuntelen jokaisen uuden jakson ja vanhojakin tulee kuunneltua. Erityisesti pidän niistä jaksoista, missä on mukana vieraita. Vissiin tullut ikävä vanhoja pelaajan tyyppejä. Pelaajacast ja PelaajaHD ovat yksi syy lehden tilaamiseenPeep hehkutti kommenttiosiossa.

Kyllä nuo kaikki tulee kuunneltua, sopivaa taustahälinää töissä. Yleensä menee saman päivän aikana, mutta oikeastaan aina kuitenkin osissa. Etenkin uutisosio on kätevä kuunnella, sillä siinä tulee enemmän puhujien mielipiteitä ilmi, kuin mitä vaikka lehteen voisi pistää, kehui 1nsane.

Aikoinaan, silloin kun vielä Puha oli mukana niin jaksoja tuli kuunneltua aktiivisesti, nykyään enää todella harvoin, ei vain yksinkertaisesti riitä mielenkiinto ja/tai aikaBalnazzard valitteli.

Ikinä en ole mitään podcasteja kuunnellut enkä kuuntele. Ihan liian pitkiä settejä ja huvittaisi kuitenkin kerralla kuunnella jos kerran kuuntelee, tuumasi zappah.

Tämän viikon Gamescom-messujen julkistussaalista puivaan lukijakysymykseen voi vastata täältä.

Lisää luettavaa