Lukijat ovat puhuneet: Kiitos Pelaajacastista! / Uutiset / pelaaja.fi

Lukijat ovat puhuneet: Kiitos Pelaajacastista!

10.08.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
6
Lukijat ovat puhuneet: Kiitos Pelaajacastista!

Pelaajan toimituksen oma Pelaajacast on palannut kesätauoltaan rytinällä, ja vakioköörillä on taskut jälleen täynnä temppuja uuden tuotantokauden varalle. Tänä kesänä podcast tarjoaa syytä oikeaan juhlaan: se ehti joitakin viikkoja sitten kuin varkain jo kunnioitettavaan seitsemän vuoden ekaluokkalaisikään.

Viime viikolla kartoitimme, kuinka moni lukijoistamme edelleen kuuntelee Pelaajacastia.

Kuunteletko Pelaajacastia?

1. Joka ikisen jakson! (28%)
2. Harvemmin (15%)
3. Useimmiten (10%)
4. Toisinaan (7%)
5. En koskaan (40%)

Kokonaista 60 prosenttia lukijoistamme nauttii Pelaajacastin sulosävelistä tasaisin väliajoin, ja heistä lähes puolet kuuntelee jokaisen jakson uskollisesti. Podcastia sillon tällöin kuunteleva viidesosa pahoitteli kommenttiosiossa ajanpuutetta, mutta moni kertoi silti raivaavansa castille tilaa kalenterissa kiinnostavien puheenaiheiden sattuessa kohdalle. 

Kaksi viidesosaa vastanneista kielsi kuuntelevansa podcastia laisinkaan. Kortilla oleva aika nostettiin useasti pöydälle myös totaalikieltäytymistä perustellessa. Myös Pelaajacastia ennen vakituisesti tähdittäneen Thomas Puhan perään haikaillaan kommenttien perusteella edelleen.

Lukijakommentteja aiheesta:

Kuuntelen jokaisen uuden jakson ja vanhojakin tulee kuunneltua. Erityisesti pidän niistä jaksoista, missä on mukana vieraita. Vissiin tullut ikävä vanhoja pelaajan tyyppejä. Pelaajacast ja PelaajaHD ovat yksi syy lehden tilaamiseenPeep hehkutti kommenttiosiossa.

Kyllä nuo kaikki tulee kuunneltua, sopivaa taustahälinää töissä. Yleensä menee saman päivän aikana, mutta oikeastaan aina kuitenkin osissa. Etenkin uutisosio on kätevä kuunnella, sillä siinä tulee enemmän puhujien mielipiteitä ilmi, kuin mitä vaikka lehteen voisi pistää, kehui 1nsane.

Aikoinaan, silloin kun vielä Puha oli mukana niin jaksoja tuli kuunneltua aktiivisesti, nykyään enää todella harvoin, ei vain yksinkertaisesti riitä mielenkiinto ja/tai aikaBalnazzard valitteli.

Ikinä en ole mitään podcasteja kuunnellut enkä kuuntele. Ihan liian pitkiä settejä ja huvittaisi kuitenkin kerralla kuunnella jos kerran kuuntelee, tuumasi zappah.

Tämän viikon Gamescom-messujen julkistussaalista puivaan lukijakysymykseen voi vastata täältä.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Kuulostaa nyt varmaan mulkulta ja kultakorvaiselta hifistelyltä, mutta minulle este Pelaajacastin kuunteluun on lähinnä tuo hiukan heikko tekninen puoli. Kuuntelen podcasteja yleensä töissä useita tunteja putkeen vaihtelevan meluisissa olosuhteissa, joten pitemmän päälle se äänen laatu ja selkeys alkaa nousta arvoon arvaamattomaan, kun volyymia ei mielellään haluaisi pitää tapissa.

Hyvä äänityslaitteisto on toki kallis ja Pelaajan poppoon ydinosaaminen jossain ihan muualla, mutta heitän tämän nyt vain palautteena ilmoille, jos ylimääräistä rahaa sattuu lojumaan toimiston nurkissa vailla käyttötarkoitusta.

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Itse ei ole tullut kuunneltua ja se johtuu ihan siitä syystä, etten jaksa keksittyä pelkkään ääneen ilman kuvaa. Ja en muutenkaan jaksa sellaisia keskusteluja kuunnella/katsella. Yksinkertainen syy on siis, etten ajska keksittyä yhteen asiaan kunnolla, joten jos sellaista kuuntelisin, niin pelaisin tai jotain samaan aikaan, ja n. kolme neljäsosaa menisi ohi korvien.
Nelinpelin podcasteja yritin joskus kuunnella, mutta loppui kiinnostus niihinkin, vaikka tykkäsinkin niistä.

Käyttäjän Marcus_M_Fenix kuva
Marcus_M_Fenix

Jokunen casti on vyöllä kuunneltuna,mutta enää ei kiinnostus riitä lähinnä sen heikohkon äänenlaadun takia. Toinen syy on mainokset ja Playstation keskeisyys. Joten kuulun siihen abot 50 pinnaa vastanneista.

Käyttäjän Peep kuva
Peep
Lainaus käyttäjältä Marcus_M_Fenix

Jokunen casti on vyöllä kuunneltuna,mutta enää ei kiinnostus riitä lähinnä sen heikohkon äänenlaadun takia. Toinen syy on mainokset ja Playstation keskeisyys. Joten kuulun siihen abot 50 pinnaa vastanneista.

Mainokseton, maksullinen versio nykyisen rinnalle olisi varmasti vain järjestelykysymys. Playstation on "pakko" olla kun kyseessä on kuitenkin sponsori, jolla tätä rahoitetaan. Itseäni ei mainokset haittaa ollenkaan, kun niitä tulee todella vähän castin kestoon nähden. Fakta on kuitenkin se, että castin tekeminen maksaa rahaa. Vaikkapa 4 henkilöä puhumassa kahden tunnin ajan maksaa käytännössä saman verran kuin yksi henkilö tekemässä töitä työpäivän verran. Se on aina pois jostain muusta, mikäli castin kautta ei tule tuloja. Mainoksia saisi omasta puolestani olla enemmänkin, mikäli se castin tekemistä auttaisi.

Omasta mielestäni Pelaajacast on mainio tapa kerrata parin viikon tärkeimmät uutiset yhdessä paketissa hyvällä läpällä maustettuna. Läppä vain paranee mitä väsyneempiä toimittajat rakkaat ovat. Casti pitäisi ehdottomasti nauhoittaa ja julkaista perjantaina. Lisäksi arvostan castin kautta tapahtuvaa kommunikaatiota lukijoiden kanssa. Harva lehti jaksaa yhtä ahkerasti olla vuorovaikutuksessa lukijoiden kanssa. He istuvat virka-aikana toimistossaan ja ainoa yhteys lukijoihin on itse lehti ja asiakaspalvelu jonne soitetaan kun lehti ei tule tai halutaan lopettaa sen tuleminen.

Äänenlaatu on parantunut alkuajoista huomattavasti, mutta ymmärrän toki jos se vielä nykyäänkin häiritsee joitain kuuntelijoita. Mutta kuten Haerski sanoi, toimituksen osaaminen on jossain aivan muualla ja äänityslaitteisto on kallista. Hyvin on silti kuulunut. Vuosia sitten liukuhihnaduunin piristeenä, nykyään tiskihelvetin keskellä kotona, ulkoillessa jne.

Sen videoidun castin minäkin haluaisin edes kerran nähdä, vaikka omasta mielestäni se ei juurikaan mitään tarpeellista castiin tuo lisää. Mutta olisihan se hienoa nähdä joskus vaikkapa castin erikoisjaksona Pelaajan poppoon kokoontuvan pöydän ääreen ihan videolla. Mutta meillä on PelaajaHD, mikäli haluamme tirkistellä Pelaajan väkeä. Tältä se castikin näyttäisi https://www.youtube.com/watch?v=CiUbxIStjW0

Käyttäjän Suora kuva
Suora

Kuuntelen jokaikisen castin pelaamalla "taustalla" jotain perusmoninpeliä kuten Insurgencyä, useimmiten heti julkaisupäivänä. Pelaajacast-päivä on viikon paras päivä! Enkä ole vuosiin huomannut äänenlaadussa mitään vikaa.

En ole pitempään aikaan lehteä tilaillut kun on kiinnostus konsoli/AAA-peleistä siirtynyt PC/Indie-peleihin ja muutenkin kaikki uutiset ja arvostelut löytyvät kattavammin netistä. Eli ainoa mielenkiintoinen osa lehteä ovat artikkelit/kolumnit mutta niitä on niin vähän etteivät ne ole koko lehden rahan arvoisia... Pelaajacastistä voisin hyvinkin maksaa ehkä 3-5€ jaksolta, juuri kaikenlaista hyvää matskua jossa eri asioihin uppoudutaan syvemmin ja henkilökohtaisemmin. Toimivaa viihdettä ja joskus saa uutta hyvää informaatiota ja suositteluita hyvistä peleistä/sarjoista ym...

Käyttäjän peelopuu kuva
peelopuu

Olen samaa mieltä Haerskin kanssa äänenlaadusta. Puhe kaikuu vieläkin, kuin jonkun amatöörin videossa, jossa ainut mikrofoni on kameran mikrofoni. Tuosta kaiusta pääsee eroon laittamalla pari semmosta palaa jotain äänenvaimennus materiaalia seinälle ei tarvitse olla paljoa kunhan äänen kimpoilua saadaan edes jotenkin estettyä seinistä. Tuosta materiaalista musiikkikaupan myyjä varmaan tietää paremmin. Periaatteessa mikä tahansa matto yms auttaa.