Lukijat ovat puhuneet: Kuinka vaarallisia kesän pelialet ovat lompakolle? / Uutiset / pelaaja.fi

Lukijat ovat puhuneet: Kuinka vaarallisia kesän pelialet ovat lompakolle?

30.06.2014 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
17

Kesä on aina hiljaista aikaa pelirintamalla, ainakin uusien pelien suhteen. Sitäkin vilkkaampaa on Steamin kaltaisissa digikaupoissa, joissa kesäalet jylläävät hullun lailla. Utelimmekin etusivun viikon kyselyssä, kuinka moni tyhjentää lompakkoaan alennusmyyntien vilinässä.

Me kysyimme, te vastasitte:

Ostatko/ostitko pelejä Steamin kaltaisten digipelikauppojen kesän alennusmyynneistä?

Kyllä, mutta nappaan mukaan vain kiinnostavat pelit // 50%
Kyllä, ostan jopa enemmän pelejä kuin pelaan // 21%
En // 29%
 
Yhteensä yli 70 prosenttia vastaajista tarttuu helteisiin tarjouksiin, ja yhteensä 21 prosenttia ostaa jopa enemmän kuin ehtii edes pelata. Noin 30 prosenttia vastaajista jättää alennusmyynnit syystä tai toisesta kokonaan väliin. Omista ostotottumuksistaan voikin kertoa alla olevassa kommentointisarakkeessa!
 
Tämän viikon kysymyksessä tiedustelemme loppuvuoden kovinta jatko-osaa. Vastata voit Pelaajalehti.comin etusivulla tai vaihtoehtoisesti täällä.
Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Alennettuun hintaan tulee kyllä ostettua pelejä aktiivisesti, mutta ei juuri ollenkaan digikaupoista, vaan tuen edelleen fyysistä mediaa...vaikka sitten joutuukin pulittamaan hiaman enemmän kuin digitaalisista versioista.

Käyttäjän Terzzi kuva
Terzzi

Viime vuonna 200e. Tänä vuonna 15e. huh.

Käyttäjän rockfin kuva
rockfin

Yleensä tiedän jo ennen alennusmyyntiä ne muutamat pelit jotka haluan ostaa. Aivan täysiä heräteostoksia en juurikaan tee, ainoa taisi olla tuo Terraria kun kerran 2 eurolla sai ja oli jäänyt kyseinen teos kokematta täysin.

Käyttäjän Oselot kuva
Oselot

Tämän vuoden Steamin kesäaleista ostin paljon vähemmän kuin monena aiempana vuotena. 10 peliä ja yks DLC lähti yhteensä 12e hinnalla. Noh kyllä tuolla kirjastossa yksi jos toinen (sata) on vielä edellisistäkin aleista pelaamatta.

Käyttäjän JNyknn kuva
JNyknn

Ostin huimat kolme peliä, tosin yksi niistä ei oikeastaan ollut edes peli: LoadOutin Launcher Pack (hahmoni tarvitsi uudet vaatteet, älkää kysykö miksi, ehkä halusin vain erottua aloittelijoista), SimCity 4 (olin aikeissa ostaa sen muutenkin) sekä Star Wars Jedi Knight 2: Jedi Outcast (pahan päivän varalle). Toki myynnissä oli paljon muitakin kiinnostavia tuotteita, mutta päätin, että en tuhlaa rahaa peleihin, joita en kumminkaan pelaa.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Tänä vuonna ei onneksi mennyt kuin vähän reilu 10 euroa tuohon, opin sentään jotain viime vuodesta. Vuosi sitten vastaukseni oli ostan enemmän kuin pelaan, tänä vuonna se oli, että ostan vain mitä pelaan. Sekä suosin fyysistä mediaa, joten digitaalinen ostaminen on jäänyt vähemmälle. Konsoleilla kartan sitä kokonaan, mutta PC:llä kun fyysiset kopiot ovat nykyään vain paperia ja muovia koodin käytön jälkeen, joten ei sillain merkitystä missä muodossa ostaa, kunhan saa törkeän halvalla.

Käyttäjän Electric_Carcass kuva
Electric_Carcass

Eka ja toka vastaus kulkee kyllä käsi kädessä, mutta vastasin ylemmän. Taisin ostaa tällä kertaa 6 peliä ja 2 DLC:a. Realistinen veikkaus on, että ennen seuraavaa kesäalea oon kokeillut korkeintaan kahta noista tällä kertaa ostetuista.

Käyttäjän YritaEdes kuva
YritaEdes

Muutama peli tuli ostettua pari peliä steamin aleista ja pari muuta GoG:n aleista, lähinnä pienempiä pelejä joita voi juna matkoilla sitten naksutella.

Käyttäjän Provenmental kuva
Provenmental

Kyllähän noita taas tarttui mukaan sekä Steamista että gogista, mutta vain valittuja paloja, joten valitsin ensimmäisen vastauksen. Näitä aleja on ihan hyvä hyödyntää, gogissa pelit ovat muutenkin varsin edullisia, mutta Steamissa uudet pelit ovat hintavia fyysisiin versioihin nähden, joten niitä tulee vältettyä. Tuoreidenkin pelien alennukset tuovat pelit lähinnä fyysisten versioiden kanssa samalle viivalle hinnan suhteen, mutta positiivisena poikkeuksena Wolfenstein, jonka nappasin puoleen hintaan tänään. Muuten sekin olisi lähtenyt VPD:stä n. 11€ Steamin normaalihintaa halvemmalla.

Käyttäjän Chadu kuva
Chadu

Eipä PS Storessa ole oikein tullut mitään kivaa peliä alennuksessa jos siellä edes on kesäisin kunnon alennuksia, kun tulee oltua kesäisin matkoilla noin 1,5 kuukautta. Jos tulis pelattua PC:llä ja olis kunnon kone, niin kai sitä Steamia tulisi käytettyä.

Nostoja