Lukijat ovat puhuneet: Luetaanko videopelisarjoihin pohjautuvia sarjakuvia tai kirjoja?

Viime viikon kyselyn tulokset ovat selvillä.

7.12.2020 14:13

Pelaaja.fin viime viikon kyselyn tulokset ovat selvillä. Kuluneen viikon aikana kyseltiin, miten aktiivisesti lukijakuntamme lukee videopelisarjoihin pohjautuvia kirjoja tai sarjakuvia.

Ääniä kertyi tällä kertaa 571 kappaletta, joista reilusti yli puolet kertoi, ettei lue pelisarjakuvia tai -kirjoja lainkaan. Sen sijaan 33 prosenttia vastaajista kertoi tarttuvansa sarjakuviin tai kirjoihin vain niissä harvoissa tapauksissa, kun kyseessä on erityisen kiinnostava lukutapaus.

Tarkemmat vastausjakaumat sekä poimintoja avoimista kommenteista voi katsastaa ohesta.

Luetko videopelisarjoihin pohjautuvia sarjakuvia tai kirjoja?

Aktiivisesti 2 %
 
Satunnaisesti 12 %
 
Vain harvoissa ja poikkeuksellisen kiinnostavissa tapauksissa 33 %
 
En lainkaan 53 %
 
Poimintoja kommenteista:
 
– Kiinnostavia WoW-romaneeja on tullut hankittua hyllyyn. Tylsimmät olen jättänyt suosiolla väliin, mutta jotkut teokset ovat olleet erittäin antoisaa ja hahmoja avartavaa luettavaa. Muuten aika harvakseen olen kuluttanut videopelien novelleja tai sarjakuvia yleisellä tasolla, Nelia19 puntaroi.
 
– Ei tule pahemmin luettua mitään videopeleihin perustuvia kirjoja. Vaikka alkuperäisteos olisi kuinka hyvä, niin harvemmin herää mitään kiinnostusta syventävää materiaalia kohtaan. Tulee vähän sellainen fiilis, että kun se ei kerran ollut osa sitä tarinaa, joka alunperin haluttiin kertoa, niin ehkä se ei sitten ole niin kertomisen arvoinen ja aika on parempi panostaa johonkin uuteen originaaliin sisältöön.Poikkeuksen sääntöön vahvistaa Destiny Grimoiret, jotka tosin ei ole mitään romaanimuotoista luettavaa, vaan pelkkä kokoelma pelin sisäisistä lorebookeista. Teknisesti ottaen ne on siis osa peliä, jonka voin lisämaksusta kokea minulle miellyttävämmässä kirjamuodossa, Haerski summasi.
 
– Aika aktiivisesti, lähinnä sarjakuvia. Pari AC-kirjaa löytyy hyllystä ja pari kuukautta sitten ostin novelliversion Metal Gear Solidista. Sarjakuvia löytyykin sitten melkein vaikka muille jakaa, koska lueskelen useamman pelin mangasovituksia; mm. Kingdom Hearts, Angels of Death, Higurashi ja Umineko, kertoi Yaki.
 
– Joskus yritin syventyä Halo ja Mass Effect universumiin hankkimalla niille omistettuja kirjoja ja sarjakuvia. Niitä en ole kuitenkaan saanut luettua loppuun ja aloin jo muutenkin kyllästyä näihin pelisarjoihin. Nykyään luen mieluummin pelialaan liittyviä tietokirjoja, sanoi Andzerx.

Lisää luettavaa