Lukijat ovat puhuneet: Miten aktiivisesti retropelejä pelataan? / Uutiset / pelaaja.fi

Lukijat ovat puhuneet: Miten aktiivisesti retropelejä pelataan?

1.06.2020 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
0
Lukijat ovat puhuneet: Miten aktiivisesti retropelejä pelataan?

Pelaaja.fin viime viikon kysymyksen tulokset ovat selvillä. Kuten tapana, kyselemme etusivullamme milloin mitäkin pelaamiseeen liittyviä kysymyksiä, ja viime viikolla päätimme udella yleisluontoisesti "pelaatko retropelejä?"

Vastauksia kerääntyi lopulta 762 kappaletta, joista 37 prosentin enemmistö vastasi pelaavansa retropelejä silloin tällöin.

Yleisesti ottaen lukijakunnan retropelikäyttäytyminen kääntyy nokareen verran enemmän passiivisen kuin aktiivisen suuntaan. Yhteensä 26 prosenttia vastasi pelaavansa retropelejä harvemmin ja 13 prosenttia ei lainkaan, kun taas 15 prosenttia tunnisti tarttuvansa retroon usein ja 9 prosenttia jatkuvasti.

Vastauksia avarrettiin tuttuun tapaan jonkin verran myös avointen kommenttien puolella.

– Vastataan nyt "jatkuvasti". En pelaa konsoleilla edes emuloituna, mutta ysärin ja nolkytluvun PC-pelejä hakkaan kyllä koko ajan. 15+ vuotta vanhoja naksuseikkailuja ja RPG:itä menee läpi ehkä kymmenkunta vuodessa, kertoi Refloni.

– Ennen en pelannut käytännössä lainkaan. Vanhempia pelejä kyllä, mutta nekin edelliseltä konsolisukupolvelta. Nykyään tulee pelattua enemmän ja olenkin puhelimelle hommaillut vanhoja retropelejä, pääsääntöisesti vanhoja roolipelejä. Ei ehkä ihan sama asia kuin pelata niitä alkuperäisellä laitteistolla, mutta ainakin huomattavasti halvempaa ja helpompaa. Nytkin minulla on pelityksessä Phantasy Star 2 ja ensimmäinen Dragon Quest, kirjoitti Mavors.

– Silloin tällöin, ihan 8-bittisestä lähtien. Seuraavan sukupolven kanssa enemmän on tullut pelattua, ajatusta lämmittävää pelata lasten kanssa samoja pelejä joiden parissa kasvanut, vastai Fwank_91.

– Viime vuodesta asti ollut päällä säännöllinen putki 90-luvun räiskintöjen kanssa, joten menee perustellusti "jatkuvasti" puolelle. Tietyssä vaiheessa pelien backlogi paisui ylipäänsä siihen mittakaavaan, etten ole enää pitkään aikaan jaotellut pelejä uusiin ja vanhoihin, saatikka retroihin. On vain titteleitä jotka on pelattu ja jotka on vielä pelaamatta, myönsi lindario.

– Harvoin tulee pelattua. Lähinnä Blade Runneria näin aikuisiällä, kun ei muksuna vielä ala-asteen enkulla siitä kaikkea saanut kaikkea irti. Freespaceja välillä, koska ne nyt vaan ovat niin hyviä. Muuten kyllä noissa yleensä aika kultaa muistot ja pahasti, tuumasi Agathon.

– Usein tulee pelailtua. Omistan kolmisenkymmentä retrokonsolia, ja niihin viitisensataa peliä joista useat ovat jatkuvassa peluussa. Retrokonsolit tarjoavat myös jatkuvasti uutta löydettävää, paljasti Mega Man.

Pelaatko retropelejä?

Jatkuvasti 9 %
 
Usein 15 %
 
Silloin tällöin 37 %
 
Harvemmin 26 %
 
En koskaan 13 %
 
Ääniä yhteensä: 762

 

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.