Lukijat ovat puhuneet: näin moni ostaa pelien kausikortteja / Uutiset / pelaaja.fi

Lukijat ovat puhuneet: näin moni ostaa pelien kausikortteja

5.05.2014 // Kirjoittanut: Janne Pyykkönen
12

Season pass, eli kausikortti, on suhteellisen uusi tapa myydä pelien lisäsisältöä. Pelaaja ostaa kausikortin ennen pelin julkaisua siinä uskossa, että pelille julkaisun jälkeen luvatut lisäsisältöpaketit tarjoavat laatua. Samalla säästää hieman, jos tarkoituksena on hankkia kaikki yksittäiset paketit, sillä yleensä silloin season passin hinnalla saa niistä yhden ilmaiseksi.

Kysyimme viime viikon lukijaäänestyksessä seuraavaa:

Oletko ostanut pelien Season Pass -paketteja?

Vastaukset ovat tässä:

Kyllä, ja olen yleisesti tyytyväinen niiden sisältöön (28%)
Kyllä, enkä ole yleisesti tyytyväinen niiden sisältöön (13%)
En, mutta saattaisin ostaakin (26%)
En, sillä en osta sikaa säkissä (33%)
 
Tasan kolmasosa vastustaa ennakkoon ostamista siis periaatetasolla, mutta jopa 41 prosenttia on ostanut kausikortteja. Tyytyväisiä ostajia on yli kaksi kertaa enemmän kuin tyytymättömiä, joten pelintekijöiden lupaukset ovat näemmä pitäneet paikkansa melko hyvin.
 
Tällä viikolla kyselemme uudesta Call of Duty -pelistä, eli juuri julkistetusta Advanced Warfaresta. Siinä sota siirtyy entistä kauemmas tulevaisuuteen, ja pelaajat ovat palkka-armeijan sotilaita, joilla on superkykyjä antava robottitukiranka ja muita kehittyneitä aseita. Vieläkö CoD nappaa? Vastaa kyselyyn etusivulla tai tässä
 
Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

Tässäkin taas on monta muuttujaa, suurimpana se ostaako sen kausipassin tyhmänä ennakkotilauksena vaiko sitten kun kaikki tai lähes kaikki sisältö on pihalla. Myöhemmin ostaessa kuitenkin vastaa lähes GOTY versiota ellei sitten ole kyseessä Borderlands joka sanoo paskat säännöille ja julkaisee vielä enemmän sisältöä kausipassin ja GOTYn jälkeen.

Viimeisimpänä esimerkkinä Bioshock joka möi kausipassia 5€ kalliimmalla mitä yksittäistä tarinasisältöä, niin tottakai kannattaa ostaa kausipassi ja tottakai on tyytyväinen sisältöön kun saa kummankin tarinasisällön lisäksi hieman extraa paljon halvemmalla. Sitten taas joku Batman yhdellä tarinasisällöllä ja tuhannella skinillä yksinpelissä ei vaan natsannut.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Olen yhden ostanut ja sekn oli siksi, että se irtosi Steamistä kolmella eurolla ja dlc:eet tuli näin erittäin paljon halvemmaksi kuin ostaa erikseen ja sisältökin oli jo tiedossa. Että näin. Äänestin en osta sikaa säkissä.

Käyttäjän Brutal1ty kuva
Brutal1ty

Kaksi kolmesta Season Pass:ista olen ostanut: WWE 2K14 ja Saints Row 4, jälkimmäinen potuttaa koska heti tarjousviikon jälkeen, Game of the Century-Edition paljastettiin!

Mutta, en tosiaankaan osta sikaa säkissä, enkä täydellä hinnalla!

Käyttäjän Osirus kuva
Osirus

En ole ostanut yhtäkään Season passia jos (BF Premiumeita ei lasketa). Tulee aina ostettua GOTY versiot tai vastaavat, jos peliin on tullut kiinnostavaa lisäsisältöä.

Käyttäjän Andy48 kuva
Andy48

[spoiler],[/spoiler]

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Melko harvoin, kun ylensä tulee juurikin ostettua Osiruksen mainitsemat GOTY-versiot....poikkeuksia kuitenkin on, jos esimerkiksi Livessä joskus näkee jotain tarjouksia, esim. Borderlands 2:n season pass tuli sieltä ostettua.

Käyttäjän mussolman kuva
mussolman

Ainoan Season Passini ostin Borderlands 2:een. Kun myöhemmin tuli ilmi, että eivät ne viimeisimmät DLC:t kuulu passiin, niin johan vitutti. Oli muuten viimeinen passi minkä ostin.

Käyttäjän Kornholic kuva
Kornholic
Lainaus käyttäjältä Osirus

En ole ostanut yhtäkään Season passia jos (BF Premiumeita ei lasketa). Tulee aina ostettua GOTY versiot tai vastaavat, jos peliin on tullut kiinnostavaa lisäsisältöä.

Mitä järkeä tuossa on? Tottakai BF Premiumit lasketaan. Se on season pass, jolle on annettu eri nimi.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Olen ostanut mutta suosin enemmän GOTY-versioita. Käytännön syistä kuitenkin yleensä tulee ostettua season pass kun GOTY-versioiden tulossa kestää sen verran kauan. Usein tulee myös tuo season pass ostettua alennushintaan. Kerran ostin passin ennen kunnon tietoa sisällöstä ja silloin juuri petyin. Kyse tosin oli enemmänkin itse pelistä kuin passin sisällöstä, sillä Gears Judgment ei enää ollut sitä Gearsia mitä odotin. Mikäli olisi ollut enemmän entisen Gearsin kaltainen niin passi olisi tarjonnut juuri mitä siltä odotinkin: lisäkarttoja ja pelimuotoja.

Näin ollen en siis yleisesti ole pettynyt kausipasseihin. Huonoja passeja en aio ostaakaan. Esimerkiksi Borderlands 2:n passit jää kauppaan kun ei ole edes sitä mitä passeilta odotan (eli sisältäisi kaiken DLC:n).

Mikäli tuo season passien homma menee siihen että alkaa olemaan joka pelissä useampi season pass niin jäävät todellakin GOTY-versioon tai alennusmyynteihin nuo kaikki.

Paras olisi sellainen Trials Fusionin tapa: Deluxe-versio joka sisältää myös season passin. Tosin tuonkin järki menisi siinä kun hinta olisi varmaan kuitenkin sitä luokkaa mitä nykyään peli + passi. Trialsin suhteen kuitenkin hintakin on kohdillaan. Tosin eipä se niin suuri AAA-peli olekaan.

Käyttäjän Flash kuva
Flash

Battlefield 3:sen kausipassin ostin peliporukan paineen vuoksi, mutta oli ihan kannattava ostos. Toinen onnistunut kausipassiosto oli Saint Row 4:sen passi 2,34€:lla xbla alennuksesta. Siinäpä ne sitten olikin.