Lukijat ovat puhuneet: Näin moni ostaa uuden sukupolven konsolin heti julkaisussa! / Uutiset / pelaaja.fi

Lukijat ovat puhuneet: Näin moni ostaa uuden sukupolven konsolin heti julkaisussa!

1.07.2020 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
1
Lukijat ovat puhuneet: Näin moni ostaa uuden sukupolven konsolin heti julkaisussa! (PS5, XSX)

Pelaaja.fin viime viikon kyselyn tulokset on saatu viimein selville – seuraavan Pelaaja-lehden alkuviikon painokiireiden jäljltä! Kuluneen viikon aikana tiedustelimme loppuvuodesta näillä tiedoin saapuvien Xbox Series X:n ja PlayStation 5:n myötä, milloin pelaajat aikovat loikata uuden konsolisukupolven kelkkaan.

Vastauksia kertyi lopulta 1125 kappaletta, joista suuri osa suunnittelee sukupolvenvaihdosta julkaisussa tai hyvin lähellä julkaisua. Vastaajista 23 prosenttia aikoo loikata jommankumman konsolin kelkkaan heti julkaisupäivänä, kun taas 16 prosenttia kaavailee hankkivansa uutta rautaa hyvin lähellä julkaisun jälkeen.

– Molemmat konsolit ennakkotilattuina. Olen aina tilannut uudet konsolit heti julkaisussa, paljasti Jartza72 avoimissa kommenteissa.

– PS5 joko julkaisussa tai jos rahatilanne näyttää turhan tiukalta niin ainakin hyvin lähellä julkaisua. Switchillä ja mobiililla instantisti käynnistyviin peleihin tottuneena PS4 kerää pölyä kun pelien aloittaminen tuntuu raskaalta ja hitaalta, perusteli BlazeAce.

– Itse olen ennakkotilannut PS5:n vakiopelikaupastani. En voisi ajatellakkaan elämää ilman uusimman sukupolven konsolia, tuumaili  GForeman.

Enemmistö vastaajista, eli 28 prosenttia, suunnittelee odottelevansa, että haluamalleen konsolille on julkaistu useampia itseään kiinnostavia pelejä. Vuorostaan 10 prosenttia kaavailee odottelevansa aina ensimmäiseen hinnanpudotukseen asti ja toiset 10 prosenttia jopa sitäkin kauemmin.

– Samaa pohdin edellisen laitekannan kanssa ja todennäköisesti en osta vuosiin. Nyt on vasta kesällä suunnitelmissa ostaa Switch ja sitten ehkä vuosien päästä mahdollisesti joku muu kuin Nintendon konsoli. Hyvin pystyin PS4:n ja XboxOnen skippaamaan ja voi olla että odotan Pro-malleihin asti PS5:n ja Xbox Seriesin suhteen, kertoi Teräskäsine.

– Xbox Series X varmaankin sitten kun hintaa tiputetaan ja PS5 sitten huomattavasti myöhemmin jos/kun se Slim-malli sieltä joskus tulee. Jokatapauksessa mitään kiirettä noita ei ole hommata, mutta mitä laajempi tuki myös 360 peleillä Series X:lle tulee, sitä nopeammin se tulee ostettua jotta voisi tuon vanhan ja äänekkään 360:n vihdoin päästää eläkepäiville. Mutta toisin kuin Xbox One ja PS4 jotka tuli skipattua kokokaan, niin nämä tulee varmasti ostettua seuraavien vuosien aikana molemmat, puntaroi Balnazzard.

Loput 13 prosenttia vastaajista ei aio loikata uuden konsolisukupolven matkaan lainkaan.

Hieman aihetta sivuten lukijat kertoivat muutama viikko takaperin, kuinka paljon uuden sukupolven pelikonsoleista ollaan enimmillään valmiita maksamaan.

Milloin suunnittelet hankkivasi uuden sukupolven konsolin?

Heti julkaisussa! 23 %
 
Hyvin lähellä julkaisua 16 %
 
Myöhemmin, kun konsolille on julkaistu useampi itseä kiinnostava peli 28 %
 
Ensimmäisen hinnanpudotuksen jälkeen 10 %
 
Huomattavasti myöhemmin 10 %
 
En suunnittele ostavani uuden sukupolven konsolia 13 %
 
Ääniä yhteensä: 1125
Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Al87 kuva
Al87

Kun uusia tulevia pelejä ei julkaista Xbox Onelle.

Nostoja