Lukijat ovat puhuneet: Näin moni uskaltautuu pelaamaan kauhupelejä! / Uutiset / pelaaja.fi

Lukijat ovat puhuneet: Näin moni uskaltautuu pelaamaan kauhupelejä!

1.09.2014 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
8

Kauhupelit on tekemässä vahvasti paluuta pelikonsoleille. Muun muassa uusi Alien: Isolation -peli keskittyy kauhuun toiminnan sijaan, Shinji Mikamin The Evil Within saapuu kohtapuolin, Sony pisti uusiksi Until Dawn -kauhupelinsä, Hideo Kojima työstää Guillermo del Toron kanssa Silent Hillsiä ja Capcom on viemässä Resident Eviliä juurilleen alkuperäisen pelin remasteroinnilla ja tänään julkistetulla Resident Evil: Revelations 2:lla.

Ilmiön kasvaessa utelimme luonnollisesti pelaajakunnalta Pelaajalehti.comin viikon kysymyksessä, kuinka moni pelaa kauhupelejä. Tulokset olivat seuraavanlaiset:

Pelaatko kauhupelejä?

1) Harvemmin, ja silloinkin lähinnä kehuttuja kauhupelejä 38%
2) En pelaa, kauhupelit eivät sovi minulle 30%
3) Kyllä pelaan, vaikka selkäpiitä karmiikin 18%
4) Paljonkin! Rakastan kauhupelejä! 14%

Vastausten perusteella kauhuun tarttuu reilu enemmistö vastaajista, kukin omalla tavallaan. Kauhua pelaavista enemmistö kuitenkin nautii vain laadukkaista pelonväristyksistä - ja niistäkin astetta satunnaisemmin. Vain 30 prosenttia kaikista vastaajista ei tartu kauhuun lainkaan.

Miksi sinä nautit (tai et nauti) kauhupeleistä? Kerro oma kantasi alla olevan kommentointisarakkeen kautta! Mikäli et ole rekisteröitynyt sivustolle, asian voi helposti korjata täältä.

Tämän viikon kysely on Xbox One -aiheinen. Microsoftin uuden sukupolven konsoli rantautuu vihdoin virallisesti Suomen kamaralle tällä viikolla, joten kysymmekin kuinka moni aikoo konsolin hankkia. Vastata voi kuluvan viikon ajan Pelaajalehti.comin etusivulla tai vaihtoehtoisesti täällä.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Kauhupeleihin pätee minun kohdallani samat kriteerit, kuin mihin tahansa muuhunkin peliin: Pelin pitää olla hyvä ja tarjota laadukasta tunnelmallista viihdettä, eikä pelkkä kauhu siihen riitä. Siksi jää aika pitkälti nämä Slenderit sun muut "juostaan pimeässä metsässä taskulampun kanssa, kunnes UUUU! MÖRKÖÖÖ! Ai, se meni jo. Oho, paperilappu ja... AAAARGH! MÖRKÖ TAAS!" kokonaan pelaamatta. Aika ideaköyhää touhuahan tuo nykyään on harvoja poikkeuksia lukuunottamatta.

Viimeksi taisin pelata Painajaissimulaattori: Childhood Editionin, eli Among the Sleepin, joka oli ihan omaperäinen tapaus, mutta loistavan alun jälkeen lässähtikin toistamaan tavanomaisia kauhupelikliseitä, jotka eivät olleet millään tavalla synkassa pelin tarinan tai koko pikkulapsena pelaamisen idean kanssa. Alun jälkeen tuskin muistin, että kameran takana on olevinaan konttausikäinen kersa, sen verran näppärää tuntui pulmanratkonta keskenkasvuisellekin olevan.

Ammoisiin suosikkeihin kuuluvat Penumbrat toiseen osaan asti ja Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth. Silent Hillit missasin aikoinaan pelikoneen puutteen takia, mutta katsoin kaksi ensimmäistä osaa myöhemmällä iällä let's playna ja paljosta olin jäänyt paitsi. Katsotaan mitä tästä uudesta tulee.

Käyttäjän JNyknn kuva
JNyknn

Pelattuani Silent Hill: Shattered Memoriesin Wiillä läpi odotukseni kauhupelejä kohtaan nousivat niin paljon, etten ole uskaltanut niihin koskea. Ei siksi, että ne olisivat pelottavia, vaan siksi, että niiden "kauhu" perustuu siihen, että aina samassa kohdassa samasta kaapista hyppää huonosti animoitu zombi, joka uhkaa raiskata tuliasetta kantavan pelaajan huutamalla "Pöö!". Kylläpä pelottaa. Kauhun pitäisi syntyä tunnelmasta, itse pelaisin mielelläni kauhupelejä, joissa ei olisi taistelua tai takaa-ajokohtauksia ollenkaan. Pelkkä tunnelma ja tarina riittää.

Käyttäjän SuperNiiku kuva
SuperNiiku

Äh, miten ihmeessä missasin tämänkin kyselyn. Kauhupelit ovat genrenä sydäntäni lähellä.

Käyttäjän TheViltsuZ kuva
TheViltsuZ
Lainaus käyttäjältä JNyknn

itse pelaisin mielelläni kauhupelejä, joissa ei olisi taistelua tai takaa-ajokohtauksia ollenkaan

Nykyään ei muuta tulekkaan kuin taisteluttomia pläjäyksiä

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Itse kuulun vastanneista niihin, jotka rakastavat kauhupelejä. Pelko on viihdettä, kuten jo aikaisemmin totesin Jennin blogissa. Eternal Darkness, Resident Evil Remake ja Shattered Memories ovat omia suosikkejani kauhurintamalla.

Käyttäjän hell_patrol kuva
hell_patrol

Itse kuulun myös ryhmään joka rakastaa kauhupelejä, joten oma ääneni meni tuohon vähemmistö ryhmään. Vaikka tuli kyselyssä hieman huijattua sikäli että en pelaa paljon kauhupelejä, mutta se johtuu ihan vaan siitä että hyviä sellaisia ilmestyy aika harvaan ja pelialustana konsolipuoli.

Käyttäjän PSPiraatti kuva
PSPiraatti

Lasketaanko Alan Wake kauhuun? ;_; Aivan loistava peli kun aloin taas pelaamaan parin kuukauden tauon jälkeen. Toiminta on jokseenkin itseääntoistavaa mutta pelatessa en siitä välitä kun maisemat, juoni ja varsinkin tehosteet ovat pelissä sen verran hyvin toteutettu.

Käyttäjän laurihon kuva
laurihon

Kauhupelejä on nykyisin ihan liikaa. Kauhukseni aina huomaan kuinka paskoja uudet pelit ovatkaan

Nostoja