Lukijat ovat puhuneet: Näin monta peliä lukijat ostivat vuonna 2020 / Uutiset / pelaaja.fi

Lukijat ovat puhuneet: Näin monta peliä lukijat ostivat vuonna 2020

25.01.2021 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
0
Lukijat ovat puhuneet: Näin monta peliä lukijat ostivat vuonna 2020

Pelaaja.fin viime viikon kyselyn tulokset ovat jälleen tulla tupsahtaneet. Vuoden ensimmäisessä varsinaisessa kyselyssä udeltiin, kuinka monta peliä pelaava lukijakuntamme hankki päättyneen vuoden aikana. Kyselyyn kertyi vastaajia yhteensä 708 kappaletta, joiden tulosjakauma päätyi lopulta näyttämään seuraavanlaiselta.

Montako peliä ostit vuonna 2020?

1-3 (19 %)
 
4-6 (23 %)
 
7-9 (18 %)
 
10-14 (16 %)
 
15-24 (12 %)
 
25-34 (4 %)
 
35-50 (2 %)
 
Enemmän kuin 50 (6 %)
 

Avoimien kommenttien puoella lukijat kertoivat pelivuodestaan seuraavanlaisia tarinoita:

– 67 peliä tuli ostettua. Todella hyvä pelivuosi itselle ja toivottavasti 2021 tulee myös olemaan lähes yhtä hyvä, kirjoitti Kuros.

– Tasan 20, joista 5 julkaistiin samana vuotena. Kallein peli maksoi 35 € ja kaikki pelit yhteensä 279 €, joten edellisvuosia halvemmalla selvisin. Korona vaikutti vain välillisesti siten, että PS5:tä ei saatu käytännössä ollenkaan Suomeen. Sille olisi nyt kasapäin pelejä ostoslistalla, joten tänä vuonna tullee pelattua ja kulutettua vaihteeksi aivan liikaa, kertoi Poliisitapaus.

– Ainakin 165 peliä tuli ostettua vuonna 2020, joista suurin osa tuli Humble Bundle choice kuukausi tilauksesta. Minulle koronavuosi ei ole vaikuttannut pelihankinntoihin ja märään mitenkään, paljasti undead10000.

– Yhtään täysin "uutta" vuonna 2020 ilmestynyttä peliä: 0. Saatoin ostaa jokusen vanhemman pelin alkuvuodesta 2020, en enää muista. Joka tapauksessa jo yli 10 vuotta kertynyt älytön backlogin määrä on pitänyt huolen siitä että viimisen muutaman vuoden aikana ei hirvesti ole enää pelejä tullut ostettua lisää varastoon, koska ei siinä ole vain mitään järkeä... Tuskin tätä nykyistäkään backlogia tulen ikinä pelaamaan kaikkea läpi, myönsi Balnazzard.

– Monta kymmentä, aika varmasti välillä 15-50. Vaikea laskea tarkkaan, koska pelit ovat jakautuneet pitkin alustoja ja pelasin paljon myös ilmaisia pelejä (kiitos Epic). Täysihintaisia AAA-pelejä ostin vain yhden, eli Cyberpunkin, vastasi Refloni.

– 10-14 taitaa olla lähimpänä. Voi olla että menisi seuraavaankin haarukkaan mutta tuo väli on sellainen, että varmasti ainakin tuon verran, mitä nyt siis pikaisesti laskeskelin ja axhievement- sekä trophy-sivustoilta tsekkailin. Koronat ei ole vaikuttaneet mutta Game Passin takia on jäänyt ostamatta useampi peli, erityisesti digipelit on jääneet oikeastaan kokonaan ostamatta kun suuri osa niistä on siellä ja loputkin kiinnostavat sinne toivottavasti joskus päätyvät, zappah puntaroi.

– Ostohistorian perusteella ostin 14 peliä Steamistä, jonka päälle tuli hankittua ehkä kymmenkunta fyysistä peliä (lähinnä retrokamaa PSX/PS2/DS:lle.) Ainoat pelaamani viime vuonna julkaistut pelit taisivat tosin olla Carrion ja The Tourystin PC-versio Game Passin kautta, Ananaz tuumi.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.