Viime viikon kyselyn tulokset ovat selvillä. Pelaaja.fissä kyseltiin koko kuluneen viikojan ajan lukijoiden yleistä suhtautumista urheilupeleihin. Ajatuksen kyselyyn kirvoitti NHL 21 -ensitesti ja lätkäklassikko NHL 94:n paluu.

Ääniä kertyi mukavat 784 kappaletta, joiden pohjalta vedetyn johtopäätöksen mukaan urheilupelit ovat useimmille sivupuuhasteltua muun lomassa. Todellisiksi urheilupelifanaatikoiksi tunnustautui vain neljä prosenttia vastanneista, kun taas 14 prosenttia piti urheilupelien pelaamistaan melko aktiivisena ja 19 prosenttia tarttuu peleihin sosiaalisen tilanteen velvoittaessa. Sen sijaan 18 prosenttia vastaajista pitää vanhan kaavan arcade-henkisemmistä urheilupeleistä.

– Saunailloissa ja muissa illanistujaisissa tulee pelattua porukalla NHL, FIFA yms. Muuten nykyään aika vähällä, kertoi JMNyyssonen91 avoimissa kommenteissa.

PES ja MLB tulee ostettua vuosittain, NHL aina välillä. NFL-puolella pelaan 2k5:sta. Yksinpeli on se juttu. Urheilusta kertovia tasoloikkia kuten Tony Hawkit ja Amped tulee sit pelattua sitäki enemmän. Family Man -statuksella pelisessiot jää usein vähä lyhyiksi, joihin urheilupelit sopii paremmin, tunnelmoi kaappausmerella.

– Vastasin: ”Ennen oli jees, kun urheilupelit olivat arcade-vetoisempia”. Siinä vaiheessa kun skill stick hommat pesiyty änäreihin, loppui mielenkiinto. Joku hyvä nyrkkeilypeli kiinnostelis vieläkin, tuumasi Augustus.

Aika harvoin on tullut pelattua, silloin tällöin yksinpelinä ja joskus myös samalla koneella kaverien kanssa. Moninpelaaminen netissä ei ole kiinnostanut kun taidot on mitä on. Eli oikeaa vaihtoehtoa ei löytynyt, mutta vastasin ”melko aktiivisesti”, lienee lähinnä, Angel of Death.

– Onhan sitä tullut näihin tutustuttua vuodesta ’85 asti. Pelejä C64:lle olivat oikeastaan Decathlon ja Sexgames. Molemmissa samantasoista ilotikun vemputtamista, että kokemukset olivat 5-vuotiaalle Killelle unohtumattomat. Näiden jälkeen tulivat Summer- ja Winter Gamesit ja niin pois päin. Ensimmäisen Änärin koin joskus NHL ’92:ssa kaverin serkun PC:llä ja siitä asti koettu kaikki NHL:ät tähän päivään asti. Ensimmäinen FIFA oli muistaakseni joko International Soccer, tai ’95 Megadrivella. Olen avoin kaikenmoisille urheilupeleillä ja viime vuosien suosikkeja isompien lisäksi suomalaiset Super Blood Hockey ja Real Man Summer Championship 2019, missä kisaillaan tärkeimmissä lajeissa, kuten sauna battle, muurahaiskeossa istuminen, makkaranpaistossa, tikassa ja akanheitossa, Kille intoutui tunnelmoimaan.

Alkuperäisen kysymyksen ja vastausten sanamuodot voi katsastaa vastausjakaumien kera ohesta. Muista myös vastata tämän viikon kyselyyn, jossa kysytään pidätkö mieluummin konsolisi pysty- vai vaaka-asennossa.

Mikä on suhteesi urheilupeleihin?

Olen urheilupelifanaatikko 4 %
 
Pelaan melko aktiivisesti 14 %
 
Pelaan lähinnä porukalla, kun sosiaalinen tilanne niin vaatii 19 %
 
Ennen oli jees, kun urheilupelit olivat arcade-vetoisempia 18 %
 
En pelaa urheilupelejä 46 %
 
Ääniä yhteensä: 784

 

Lisää luettavaa