Lukijat ovat puhuneet: nämä ovat kolme kovinta Final Fantasy -peliä / Uutiset / pelaaja.fi

Lukijat ovat puhuneet: nämä ovat kolme kovinta Final Fantasy -peliä

28.10.2013 // Kirjoittanut: Janne Pyykkönen
21
Final Fantasy -roolipelisarja jatkaa sitkeästi vuodesta toiseen. Ovatko sen parhaat päivät kuitenkin jo takana, vai pärjäävätkö uusimmat osat vanhoille klassikoille? Kysyimme viime viikon lukijakyselyssä seuraavaa: Mikä on paras pääsarjan Final Fantasy -peli?
 
Tulokset ovat tässä:
Final Fantasy 7%
Final Fantasy II 1%
Final Fantasy III 1%
Final Fantasy IV 2%
Final Fantasy V 1%
Final Fantasy VI 8%
Final Fantasy VII 38%
Final Fantasy VIII 8%
Final Fantasy IX 11%
Final Fantasy X 12%
Final Fantasy XI Online 1%
Final Fantasy XII 5%
Final Fantasy XIII 2%
Final Fantasy XIV Online: A Realm Reborn 4%
 
Voittajaksi nousi todella ylivoimaisesti ja ketään yllättämättä vuoden 1997 klassikko Final Fantasy VII, joka sai lähes yhtä paljon ääniä kuin neljä seuraavaksi suosituinta Final Fantasya yhteensä. Toiseksi tuli Final Fantasy X (2001) ja kolmanneksi Final Fantasy IX (2000), joten todella rakastettua peliä ei sarjassa ole nähty päälle vuosikymmeneen. Voiko Final Fantasy vielä nousta tästä, ja mikä on vialla sarjan uudemmissa osissa? Mitä Square Enixin pitäisi tehdä? Kuinka paljon nostalgia painaa osan VII muisteluissa? Jaa mielipiteesi oheisessa kommenttiketjussa.
 
 
Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Dark kuva
Dark

Ööh, FF VII tuli kyllä 1997 :D

Käyttäjän Janne Pyykkönen kuva
Janne Pyykkönen

Maanantai :s

Käyttäjän ZaleraFF kuva
ZaleraFF

XII:lle meni oma ääni ihan vain siksi, että VII:n voitto oli aivan itsestäänselvyys. Onhan toki VII omakin suosikki pelisarjasta, mutta ääni XII:lle kuitenkin. Oma kakkossuosikki kuitenkin erinomaisessa pelisarjassa ja halusin antaa huomiota tälle aliarvostetulle mestariteokselle.

Ja onhan XII:n tappelusysteemi edelleen sarjansa paras, piste. EI pelisarja missään suossa ole, pienessä laskussa vain. XIII-3 ja XV vaikuttaa jo tässä vaiheessa lupaavilta.

Käyttäjän mobb kuva
mobb

FFVII on kyllä yks kaikkien aikojen yliarvostetuimmista peleistä. Itse en pidä sitä kovinkaan erikoisena, onhan se ok pelinä, mutta heikko tekninen toteutus haittasi nautittavuutta paljonkin. Erikoista että oikeasti loistava FFVI ei saanut enempää ääniä.

Käyttäjän jani kuva
jani

Annoin oman ääneni FF X:lle. Oma kolmikkoni olisi: 1.Final Fantasy X 2. Final Fantasy VII 3. Final Fantasy IX

Käyttäjän Substance kuva
Substance

Nää pollit menee multa aina ohi, koska se on niin surkeassa paikassa etusivulla. Toki tähän pystyy edelleen äänestämään.

Ysi on edelleen oppikirjaesimerkki siitä miten perinteinen roolipeli tehdään kunnolla. Se oli todella fiksu veto Squarelta siihen saumaan mihin se tuli, koska sen jälkeen ne on tehnyt jotain ihan muuta. FF VII todennäköisesti voittaa vuodesta toiseen siksi, koska se oli monille se eka, ja jos kysytään mitä FF-pelejä olet pelannut, seiska on se jota on pelannu kaikki.

Käyttäjän JayeizH kuva
JayeizH

Paluu juurille. Miekkaa, kristallia, velhoja, fantasiaa, ilmalaivoja, summoneita, yksinkertaisempaa ja oikeasti vuoropohjaista taistelua, jne. Tekisivät edes yhden tälläisen. Nyt kun pääsarjakin on lähtenyt reaaliaikaiseen taisteluun, ei olisi paha vetästä ässää hihasta ja julkaista Final Fantasy Past/Nostalgia -sarjaa.

Käyttäjän Megaman kuva
Megaman

Lukijat ovat sekaisin päästänsä. FF VI on aivan eittämättä paras Final Fantasy, period. Tulos ehkä sinäänsä ymmärrettävä, sillä monet edustavat todennäköisesti ns "pleikkarigeneraatiota", joiden ensimmäinen FF-kokemus oli VII...tai nähtävästi jopa X. Omasta mielestäni X oli se, josta sarjan syöksykierre alkoi.

Käyttäjän KemistiOMG kuva
KemistiOMG

olihan tämä tulos jo niin arvattavissa, oma ääni meni IX koska edelleen omasta mielestäni kaikista paras. itsekin kuulun siihen ryhmään että VII oli ensimmäinen mutta ei se silti yllä edes sijalle 2, se paikka tulee aina olemaan varattu VI. ja kunniallisena mainintana omaan listaan pääsee XII

Käyttäjän Bonzei kuva
Bonzei
Lainaus käyttäjältä Megaman

Lukijat ovat sekaisin päästänsä. FF VI on aivan eittämättä paras Final Fantasy, period. Tulos ehkä sinäänsä ymmärrettävä, sillä monet edustavat todennäköisesti ns "pleikkarigeneraatiota", joiden ensimmäinen FF-kokemus oli VII...tai nähtävästi jopa X. Omasta mielestäni X oli se, josta sarjan syöksykierre alkoi.

Itselleni taas sarjan "kohokohta" on juurikin tuo X, kun taas VII ei pääse edes kolmen parhaan joukkoon. :) Ja jos ihmettelet, niin en kuulu myöskään tuohon "pleikkari sukupolveen".

Nostoja