Lukijat ovat puhuneet: Naughty Dogin paras Crash Bandicoot -peli valittiin!

Viime viikon kysymyksen tulokset ovat selvillä. Naughty Dogin parhaan Crash-pelin manttelista väännettiin kättä loppumetreille asti.

10.8.2020 14:05

Pelaaja.fin viime viikon kysymyksen tulokset ovat selvillä. Kuluneen seitsemän päivän aikana etusivulla tiedusteltiin, mikä Naughty Dogin kehittämistä Crash Bandicoot -peleistä on se kaikkein paras. Rajaus kattaa koko alkuperäisen Crash Bandicoot -trilogian ensimmäisellä PlayStationilla sekä samalla sukupolvella kaahailleen Crash Team Racingin.

Kysely keräsi yhteensä 659 vastausta, joiden mukaan kultasijalle nousi varsin tiukan kädenväännön jälkeen trilogian Crash Bandicoot 3: Warped! -päätösosa. Studion viimeiseksi Crash-loikinnaksi jäänyt osa nappasikin 32 prosenttia kokonaisäänistä, vain prosentin enemmän kuin toiselle sijalle kaasutellut Crash Team Racing.

Kolmanneksi nousi Crash Bandicoot 2: Cortex Strikes Back ja se niin sanottu kultainen ananas päätyi alkuperäiselle Crash Bandicootille. Yleinen mielipide tuntuisikin siis olevan, että tasoloikkien taso parani osa osalta.

Avointen kommenttien puolella valintoja perusteltiin muun muassa seuraavanlaisin sanankääntein.

– Tasohyppelyistä paras on Crash 2. Paransi kaikkea mitä ensimmäisessä oli, mutta ei sortunut liikaan yrittämiseen kuten Crash 3. Pelinä ylipäänsä paras on kuitenkin Crash Team Racing, joka on vielä nykyäänkin paras Kart Racer koskaan, julisti JUSSSSS.

– Joudun silti antamaan ääneni kolmoselle. Se on kuitenkin sen verran monipuolinen ja loppuun hiottu paketti, vaikka osa aika-ajoista sekä kulkupeleistä ottavatkin aivoon. Niin paljon kuin viihdynkin ”helpommin” Crash 2:n parissa, en voi sivuuttaa sitä, kuinka kolmonen hyödyntää konseptiaan kaikista eniten sekä monipuolisesti, mecha_no_maniac tuskaili valinnanvaikeutta.

Crash Bandicoot 2 on ensimmäinen pelaamani Crash-peli ja samalla myös ensimmäinen pelaamani PlayStation-peli, joten tästä pelistä on todella lämpimät muistot. Toisaalta Crash 3 oli mielestäni monipuolisempi ja ehkä myös graafisesti hienoimpia PS1-aikakauden pelejä. Crash 3 vie siis voiton, mutta Crash 2 on hyvällä kakkossijalla, tasapainotteli HauhauChampion.

– Todella vaikea kysymys. Eniten mieleen on jäänyt numero 3, joka tuli pelattua 100% läpi aikoinaan, platina-avaimia myöden. Siitä saavutuksesta olen edelleenkin hiukan ylpeä! CTR oli myös kovaa kakkaa moninpeliväännöissä. Ykköstä ja kakkosta tarvisi varmaan vähän pelailla muistin virkistykseksi, että voisi vastata kyselyyn, Pauli4x4 myönsi.

Lopullisen äänijakauman voi katsastaa tarkemmin ohesta. Muista myös vastata tämän viikon kyselyyn, jossa haetaan parasta GTA-päähahmoa.

Mikä Naughty Dogin kehittämistä Crash Bandicoot -peleistä oli paras?

Crash Bandicoot 14 %
 
Crash Bandicoot 2: Cortex Strikes Back 23 %
 
Crash Bandicoot 3: Warped! 32 %
 
Crash Team Racing 31 %
 
Ääniä yhteensä: 659

 

Lisää luettavaa