Pelaaja.fin viime viikon kysymys on saatu päätökseen ja sen myötä on aika silmäillä kyselyn tuloksia. Kuluneiden seitsemän päivän aikana lukijakuntamme äänesti nostalgisinta 3D-aikakauden konsolisukupolvea, mistä tuntuikin irtoavan runsaasti muistoja ja kertomuksia myös avointen kommenttien puolella.

Varsinaiseen kyselyyn osallistu 782 vastaajaa, joista selkeä enemmistö kruunasi ensimmäisen 3D-konsolisukupolven kaikkein nostalgisimmaksi. Toisin sanoen yhteensä 53 prosenttia vastaajista koki, että ensimmäisen PlayStationin, Nintendo 64:n ja Sega Saturnin aikakauteen mahtuu eniten nostalgianvivahteisia sävyjä.

Mikä seuraavista 3D-aikakauden konsolisukupolvista on kaikkein nostalgisin?

PlayStation / Nintendo 64 / Saturn 53 %
 
PS2 / GameCube / Dreamcast / Xbox 38 %
 
PS3 / Wii / Xbox 360 8 %
 
En pelannut mainituilla konsolisukupolvilla 1 %
 

Avointen kommenttien puolella intouduttiin muistelemaan seuraavanlaisin sanankääntein.

– Kyllä ensimmäinen on ensimmäinen tässä tapauksessa. Vaikka nykyään tuon ajan pelit näyttävät lähes poikkeuksetta rupuisilta, niin silloin murros 2D:stä 3D:een oli tajunnan räjäyttävää. Kaikki kuonakin oli uutta ja jännitävää. Pelejä tuli hyvää tahtia myös ulos, kun vaatimukset eivät olleet vielä niin korkealla. Rosoista ja kokeilevaa, mutta niin paljon kultaisia muistoja, Almasy kertoi.

– Kun GameCuben hinta laski Suomessa sadan euron paikkeille, niin se oli ensimmäinen konsoli, jonka ostin omilla rahoillani. Samalla se oli ensikosketus kolmiulotteisten Zeldojen maailmaan, koska ko. konsolipaketti sisälsi Zelda-kokoelman, johon sisältyivät Ocarina of Time ja Majora’s Mask. Myöhemmin Cubella tuli pelattua mm. Eternal Darknessin, Metroid Primen, Super Smash Bros. Meleen ja Wind Wakerin kaltaisia helmiä, joten konsoli on ehdottomasti itselleni se kaikkein nostalgisin ja rakkain, Losstarot intoutui.

– PlayStation / Nintendo 64 / Saturn -sukupolvi on itselle selkeästi kaikista nostalgisin. 3D oli uutta ja ihmeellistä ja uudet siihen aikaan käsittämättömän upeat pelit kuten Gran Turismo, Metal Gear Solid, Resident Evilit, Super Mario 64, Zelda Ocarina of Time (listaa voisi jatkaa loputtomiin) loivat perustan, jonka varaan oli helppo jatkaa uudemmilla ja sittemmin tehokkaammilla sukupolvilla. Itselleni PS1 ja N64 pelien kokeminen loi rakkauden videopelejä kohtaan, MrChateuLaFunk kirjoitti.

– Kyllähän se itselle ensimmäinen pleikkari ehdottomasti oli. Nesistä siirtyminen kerralla 3d-aikaan oli kyllä niin tajunnanräjäyttävä kokemus että ei vastaavaa myöhemmät konsolit saaneet millään tasolla aikaan, Jedimindtrick myönsi.

– Vaikka aloitin pelaamisen jo PS1:n aikoihin, silti täytyy vastata PS3 / Wii / Xbox 360, koska PS3 oli ensimmäinen konsoli, jonka aikana aloitin peliharrastuksen ns. tosissani. Parhaat muistot pelaamiseen liittyen sijoittuvat siihen aikaan, ja PS3:n aikakaudella nähtiin monien pelisarjojen  parhaimmat osat, esimerkiksi Uncharted 2, Battlefield 3 ja Bad Company 2, Call of Duty 4 ja MW2 jne, paljasti Kornholic.

Tämän viikon kyselyssä kartoitetaa, kuinka moni lukijoista omistaa 4K-television. Vastaa kyselyyn täällä!

Lisää luettavaa