Lukijat ovat puhuneet: Onko pelikoneen tai -konsolin tehoilla oikeasti väliä? / Uutiset / pelaaja.fi

Lukijat ovat puhuneet: Onko pelikoneen tai -konsolin tehoilla oikeasti väliä?

5.03.2018 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
0
Lukijat ovat puhuneet: Onko pelikoneen tai -konsolin tehoilla oikeasti väliä?

Pelaajalehti.comin etusivulla olevissa kyselyissä tiedustellaan lukijoidemme mielipidettä milloin mistäkin aiheesta.

Viime viikon kyselyssä tiedustelimme, onko pelikoneen tai -konsolin tehoilla väliä. Vastauksia kertyi varsin tasapuolisesti suuntaan ja toiseen, sillä puoltaville vaihtoehdoille kertyi ääniä yhteensä 35 prosenttia ja kielteisemmille 39 prosenttia. Keskitien kulkijoita - joille lisätehot kelpaisivat, mutta heikompikaan mylly ei häiritse -  löytyi 26 prosentin verran.

Vastauksia kertyi yhteensä 986 kappaletta.

Onko pelikoneen tai -konsolin tehoilla väliä?

Kyllä, kaikki säädöt on aina oltava kaakossa 16 %
 
Kyllä, lähinnä näyttävyyttä ja nopeutta vaativissa peleissä 19 %
 
Ainahan lisätehot kelpaisivat, mutta ei vähän heikompikaan häiritse 26 %
 
Ei, kunhan tekninen suorituskyky ei riko pelikokemusta 33 %
 
Ei, tehot eivät yleensä vaikuta pelikokemuksiini 6 %
 
Poimintoja lukijakommenteista:
 

- Itseni mielestä tehoilla ei ole sen enempää väliä kunhan peli toimii pelattavasti. Viime konsolit (PS3, X360) olivat kyllä vähän tehottomia kun useissa peleissä tuntu että fps droppaa jonnekkin 10 paikkeille... Mutta tämä konsolisukupolvi on palvellut ainakin itseäni tarpeeksi hyvin, vastasi Nico Nieminen.

- Vaikeaa vastata kun omasta mielestä ihan riippuu onko kyseessä konsoli vai tietokone. Tietokoneen pitää minun mielestä olla huippukunnossa. Mutta konsolissa ei ole oikein mitään väliä. Enkä oikein ymmärrä miksi joku ostaisi konsolin toivoen että se on jotenkin huipputehokas, puntaroi Cilee.

- Konsolien tehoissa tärkeintä on se, että konsoli pyörittää elinkaarensa aikana (4-6 vuotta) tuliteriä pelejä. Konsolin elinkaaren lopussa on ihan ok, etteivät pelit näytä yhtä hyvältä kuin vaikka PC:llä, kunhan ne pyörivät hyvin. En haluaisi, että konsolitkin pitää matkan varrella päivittää tehokkaampiin versioihin ennen kuin seuraava malli ilmestyy. Tämä on ikävä kehityskulku tämän konsolisukupolven aikana (esim. PS4:n pro-malli), totesi rado.

- Mitä niillä hyvillä tehoilla sitten saa? Spoileri: Parhaan mahdollisen ruudunpäivityksen, analysoi snaketus.

- "Ei, kunhan tekninen suorituskyky ei riko pelikokemusta". Sanon silti myös sen, että lisätehoilla saa aina paremman pelin. Ainakin jos niitä käytetään järkevästi. Ihan liian usein keskitytään silmäkarkkiin kun voisi saada sulavamman kokemuksen. Onneksi nykyään saa joskus jopa konsoleilla valita ottaako näyttävyyttä vai sulavuutta. Valitsen aina jälkimmäisen. Ja vielä loppuun pyhä lehmä: Zelda olisi vieläkin parempi tehokkaammalla alustalla., kertoi zappah.

- Muilla ei ole väliä vaan sillä kontrolleissa on väliä jos kontrollit ei toimi, vaikka olisi niin sulavasti toimiva peli ja upea graafinen peli jossa jäänyt 90-luvulle kontrollit eli tankki kontrolli jotka ovat annuksesta eli rikki, tuumi topsu1.

-

Tämän viikon kysymyksessä tiedustelemme, mikä on tällä hetkellä suosikkipelijulkaisijasi. Vastata voit kuluvan viikon ajan Pelaajalehti.comin etusivulla tai vaihtoehtoisesti suoraan täällä.

 

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.