Lukijat ovat puhuneet – onko Pokémon GO -villitys todella kuollut? / Uutiset / pelaaja.fi

Lukijat ovat puhuneet – onko Pokémon GO -villitys todella kuollut?

30.04.2018 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
0
Lukijat ovat puhuneet – onko Pokémon GO -villitys todella kuollut?

Pelaajalehti.comin etusivulla olevissa kyselyissä tiedustellaan lukijoidemme mielipidettä milloin mistäkin aiheesta.

Viime viikolla utelimme kevätsäiden innoittamina, kuinka moni pelaa vielä muutama kesä takaperin suursuosioon noussutta ja ulkoiluun kannustanutta Pokémon GO -mobiilipeliä. Äänien perusteella suurin villitys lienee tosiaan takanapäin, mutta pelillä on silti yhä huomattava pelaajakunta myös Pelaajalehti.comin lukijoissa.

Jotakin pelin kiinnostavuudesta kertoo se, että vastaajista vain 26 prosenttia ei ole koskaan pelannut Pokémon GO:ta. Pelaamisen lopettaneita sen sijaan löytyy 27 prosentin verran, joten yhteensä 53 prosenttia vastaajista eivät ole tänä päivänä Pokémon GO -pelaajia.

Aktiivisia ja satunnaisia pelaajia riittää kuitenkin yhteensä 39 prosentin verran, minkä lisäksi uusia tulokkaita sekä kohentuvan sään myötä pelin pariin palaavia riittää yhteensä 8 prosentin verran.

Ääniä kertyi yhteensä 1816 kappaletta.

Pelaatko vielä Pokémon GO:ta?

Kyllä, aktiivisesti 26 %
 
Kyllä, toisinaan 13 %
 
Jatkan taas kevään ja kesän myötä ilmojen salliessa 7 %
 
Ajattelin aloittaa ensimmäistä kertaa 1 %
 
En pelaa enää 27 %
 
En ole koskaan pelannut, enkä pelaa 26 %
 

Poimintoja lukijakommenteista:

- Jep, edelleen aktiivisesti pelaan lähes päivittäin :) Olen lapsesta asti ollut Pokémon-nörtti, joten tämä peli on kuin minua varten tehty. Ja mikä parhainta pahinta se laittaa minut liikkumaan ahkerasti, myönsi Nelia19.

- En ole koskaan pelannut, joskaan en ole mitenkään ylpeä siitä tai vastusta peliä periaatteesta. Kuten mobiilipeleille on tyypillistä, Pokemon GO:sta on riisuttu kaikki, mitä rakastan (Nintendo DS -peleihin asti) pääsarjan peleissä: ihmisten jututtamista, palveluksien täyttämistä, mafian kurmottamista, täydellisen tiimin ja liikevalikoiman rakentamista sekä niiden strategista hyödyntämistä. Pokemon GO:ssa toki pääsee tutkimusmatkailemaan rajattomasti avoimessa maailmassa ja jututtamaan oikeita ihmisiä, mutta sen koen mieluummin ilman häiritsevää luuria, totesi Poliisitapaus.

- Tuleehan tuota päivittäin pelattua. Aika kasuaalina pelaajana pidän itseäni vaikka tämänhetkiset dexit täynnä (noh, regionalit ja Unown puuttuu) ja vasta tasolla 34, paljasti Kertsu.

- Itse asiassa just eilen poistin koko sovelluksen kännykästä, kerta en ole pelannut peliä aktiivisesti sitten gen 1 päivien. Gen kakkosta tuli testattua vain pariin otteeseen ja Hoennin elukoita en ole pyydystänyt ainuttakaan. Peli keräs vaan pölyä kännykän sisällä, joten oli jo aika päästää siitä irti. Pidän täst edes kuntoilun kuntoiluna ja Pokemonin Pokemonina, tuumi mecha_no_maniac.

- Kyllä, päivittäin. Oikeastaan pelaaminen nimenomaan kiihtyi entisestään viime kesän raidipäivityksen myötä. Nyt käymme muutaman työkaverin porukalla raidaamassa neljän naamarin raideja ja pienempiä. Legendaryihin tarvitsee vielä ulkopuolisia, mutta sekään ei ole ongelma, sillä pelin ympärille on muodostunut varsin mahtava kommuuni tähän kaupunkiin, kertoi 1nsane.

Tämän viikon kysymyksessä utelemme, kumpi tämän hetken peli-ilmiöistä vetää pidemmän korren: Fortinte vai PUBG. Vastata voit kuluvan viikon ajan Pelaajalehti.comin etusivulla tai vaihtoehtoisesti suoraan täällä.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.