Lukijat ovat puhuneet: Paras Monkey Island -seikkailu valittiin! / Uutiset / pelaaja.fi

Lukijat ovat puhuneet: Paras Monkey Island -seikkailu valittiin!

25.08.2020 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
1
Lukijat ovat puhuneet, Monkey Island, Viikon kysymys, LucasArts, Ron Gilbert

Pelaaja.fin viime viikon kyselyn tulokset ovat viimein selvillä. Kuluneen viikon aikana lukijakunta sai äänestää omaa suosikkiaan LucasArtsin klassisten Monkey Island -pelien joukosta. Taistelu kärkisijoista oli odotetusti kolmen kauppa, sillä Monkey Island -seikkailut tunnetaan juurikin alkuperäisestä trilogiastaan.

Sarjan ikä näkyi selkeästi vastaajien määrässä, sillä vastauksia kertyi tällä erää tavanomaista alhaisempi 348 kappaletta. Sitäkin asiantuntevampi raati äänesti lopulta voittoon Monkey Island 2: LeChuck's Revengen, yhteensä 35 prosentin äänienemmistöllä.

– Kaikki ne on hyviä, mutta Monkey Island 2 vie voiton parhaiden puzzlejen ansiosta, perusteli Temathael avoimissa kommenteissa.

– Pelasin lopulta itse kakkosen läpi remasteroidun version myötä. Kolmosesta tykkäsin todella paljon, mutta se jäi kesken kun kone lähti yllättäen pois. Valitsin kuitenkin kakkososan parhaaksi osaksi ehkä osittain nostalgiankin vuoksi, mutta jos nyt joku täytyy valita on se kakkososa. Täytyy sanoa että tykkäsin nelososastakin todella paljon, kirjoitti hell_patrol.

LeChuck's Revenge, vaakakupissa tosin painaa se että se oli ensikosketukseni sarjaan ja se voi olla iso syy siihen miksi se on sarjan tärkein itselleni, vastasi Angel of Death.

Toiseksi kapusi lopulta sarjan kolmas seikkailu The Curse of Monkey Island aivan yhtä huomattavalla 31 prosentin kannatuksella.

– Itse pidän sarjan jokaisesta osasta, nelosestakin monkey combatiin saakka. Parhaimpana kuitenkin pidän The Curse of Monkey Islandia, totesi Stan.

Monkey Island kolmonen vie näistä voiton jo yksistään sen piirroselokuvamaisten grafiikoiden takia. Ja noh, onhan se samalla myös kaikista nostalgisin, tuumi mecha_no_maniac.

Alkuperäinen The Secret of Monkey Island sai lopulta pronssia 26 prosentin kannatuksella. Huomionarvoista on, että sarjan neljäs ja viides seikkkailu haalivat lopulta yhteensä vain 8 prosentin äänisaaliin.

– Ei ole edes vaikea valinta. Paras Monkey Island on tietenkin se aito ja alkuperäinen The Secret of Monkey Island, jossa Ron Gilbert & co. jalostivat osoita ja klikkaa - seikkailupelikonseptiaan ja naittoivat sen kekseliääseen ja luovaan huumoriin - yhdistelmä, jolle ei ole löytynyt voittajaa vielä tänäkään päivänä. Tämän jaksaa aina pelata uudestaan läpi sellaisin väliajoin, ettei ihan joka puzzlen ratkaisua muista täysin ulkoa, fiilisteli Shunichiro.

Mikä on LucasArtsin klassisen Monkey Island -sarjan seikkailuista paras?

The Secret of Monkey Island (1990) 26 %
 
Monkey Island 2: LeChuck's Revenge (1991) 35 %
 
The Curse of Monkey Island (1997) 31 %
 
Escape from Monkey Island (2000) 5 %
 
Tales of Monkey Island (2009) 3 %
 

 

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Augustus kuva
Augustus

Jännä voittaja. Itse pidän kakkosta alkuperäisestä trilogiasta heikoimpana. Hyvä peli tosin sekin.

Nostoja