Lukijat ovat puhuneet: Paras Resident Evil valittiin! / Uutiset / pelaaja.fi

Lukijat ovat puhuneet: Paras Resident Evil valittiin!

2.03.2020 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
1
Lukijat ovat puhuneet: Paras Resident Evil valittiin!

Pelaaja.fin viime viikon kysymyksen tulokset ovat selvillä. Kuluneen viikon aikana lukijat äänestivät Resident Evil -sarjan parasta pääosaa – poislukien pelien mahdolliset uusioversiot.

Kyselyyn vastasi tällä kertaa huimat 965 henkeä, ja kauhuseikkailujen arvokkaimman kruunun nappasi Resident Evil 4. Sarjaa aikoinaan runsaalla kädellä uusineen osan voitto ei silti ollut täysin varmaa, sillä 29 prosentin kannatus oli vain kaksi prosenttia enemmän kuin toiseksi nousseella pelillä.

Resident Evil 4. Vaikka pelisarja lähtikin tämän osan myötä toiminnallisempaan suuntaan, niin silti pelissä oli erittäin kuumottavat boss-kohtaamiset. Lukemattomien läpipeluukertojen jälkeen ja iänkin karttuessa pelin yleinen, painostava tunnelma ei enää mene niin fiilsseihin, mutta silti pelissä vain jotenkin kaikki toimii itselle. Voi sitä iloa kun arsenaaliin sai Handcannonin tai Chicago typewriter-aseet loppumattomilla panoksilla, Röllimake perusteli valintaansa.

1. sija: Resident Evil 4

Vahvalle kakkossijalle nousikin siis alkuperäinen Resident Evil 2. Yhteensä 27 prosentin kannatuksen lisäksi peli sai runsaasti puoltoääniä myös avointen kommenttien puolella.

– Periaatteen miehenä harkitsin antavani ääneni ressu neloselle – – mutta kyllä se eniten pelaamani ja rakastamni ressu on kakkonen, siispä sille ääni. Ressu kakkosen remake olisi itseasiassa ollut kyllä valintani, mikäli olisi sisältynyt listaan, kukkomestari sanaili.

– Kakkonen on valintani. Vaikka tutustuin siihen varsin myöhään, muistaakseni vuonna 2008 ekan remaken ja nelosen jälkeen, ymmärsin jo heti miten upea ja jo silloin nostalginen kokemus se on ollutkaan sarjan faneille. Nyt kun aikaa on kulunut itselläkin ekasta tutustumisesta, pelin musiiikit, valikoiden ääniefektit ja tunnelma nappaavat heti mukaansa. Hieno peli, todella onnistunut jatko-osa, Teräskäsine kertoi.

– Tiukkaa teki 2 ja 4 välillä. Kumpaakin tullut pelattua todella paljon. Vaakakuppi vaan kallistui 2 suuntaan koska se oli ensimmäinen RE peli mitä pelasin. Kiitos vaan isoveljelle, vastasi JMNyyssonen91.

– Alkuperäinen Resident Evil 2 on itselleni kaikista rakkain Ressa. Pakko kyllä myöntää että nyt kun oon tuota remakea pelannut, niin se kipuaa aika lähelle ykkössijaa omassa rankingissani, totesi Ravenwood.

2. sija: Resident Evil 2

Pronssisijalle kapusi vuorostaan pääosista viimeisin, eli uusille urille lähtenyt Resident Evil 7: Biohazard. Kannatusta pelillä oli 13 prosentin verran.

– Kyllähän se on Resident Evil 7 PSVR:llä pelattuna. En ole kuunaan pelannut niin kuumottavaa videopeliä, enkä edes osannut kuvitella, että mikään viihdetuote voi aiheuttaa niin tukalia olotiloja, mitä RE7. Aivan timanttia, tunnelmoi Megaman.

Resident Evil 7 menee ainakin minulla kaikkien aikaisempien Resien ohi kirkkasti lähes joka suhteessa. Minulle parhaan Resin kamppailu käydään 7 ja kaksosen Remaken välillä. Valinta on melko helppo äänestykseen on helppo, kun remake puuttuu tuolta listalta. Tässä on todistettu, että asiat eivät aina ennen olleet paremmin, puntaroi Paladin777.

3. sija: Resident Evil 7

Koko kyselyn tarkemmat tulokset voi katsastaa ohesta. Alkaneen viikon kyselyssä vuorostaan kartoitetaan, kuinka paljon kunnollisen esiinmarssin tehnyt Baldur's Gate III kiinnostaa lukijakuntaamme. Anna äänesi kuuluviin!

Mikä on paras Resident Evil -pääsarjan peli? Uusioversioita ei lasketa!

Resident Evil (11 %)
 
Resident Evil 2 (27 %)
 
Resident Evil 3: Nemesis (10 %)
 
Resident Evil Code: Veronica (2 %)
 
Resident Evil 0 (1 %)
 
Resident Evil 4 (29 %)
 
Resident Evil 5 (4 %)
 
Resident Evil Revelations (1 %)
 
Resident Evil 6 (1 %)
 
Resident Evil Revelations 2 (1 %)
 
Resident Evil 7: Biohazard (13 %)
 
Ääniä yhteensä: 965
Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Paladin777 kuva
Paladin777

Ehkä tuli testattua Resident Evil 4 liian nopeasti ja hyllytettyä peli liian nopeasti. Grafiikan voi aina antaa anteeksi, mutta kontrollit olivat vain niin hirveitä. Ehkä yritän sitten uuudestaan, jos täältäkin peli saa niin paljon kehuja.

Nostoja