Lukijat ovat puhuneet: Paras Souls-kaavan FromSoftware-peli valittiin / Uutiset / pelaaja.fi

Lukijat ovat puhuneet: Paras Souls-kaavan FromSoftware-peli valittiin

1.02.2021 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
4
Lukijat ovat puhuneet: Paras Souls-kaavan FromSoftware-peli valittiin

Pelaaja.fin lukijakunta äänesti viime viikolla parasta Souls-kaavan peliä FromSoftwaren pelikirjosta. Viikon kyselyyn kertyi lopulta yhteensä 580 ääntä, jotka kruunasivat kirkkaimmaksi kruunujalokiveksi Bloodbornen.

Bloodborne haali lopulta ylivoimaisen 43 prosentin kannattajakunnan. Muut pelit eivät saaneet taakseen edes kahtakymmentä prosenttia, sillä toiseksi noussut alkuperäinen Dark Soulsi sai luottamuslauseen 19 prosentilta lukijoista.

Bloodborne, sillä kyseinen tekele oli ensikosketukseni Souls-peleihin. Myös agressiiviseen pelaamiseen kehottava pelimekaniikka on enemmän omaan mieleen, hyökkäys on paras puolustus, perusteli muun muassa Raissi.

– Minusta Dark Souls on edelleen sarjan paras. Mielestäni siinä on parhaiten suunniteltu ja sidosteisin pelimaailma. Samasta syystä siinä pelissä eteneminen tuntui aidosti epälineaariselta, alkupuolella tuntui että koko ajan oli useita suuntia mihin edetä ja jos ei jollekin pomolle heti pärjännyt niin pystyi etenemään johonkin muuhun suuntaan, Hege vuorostaan puolsi omaa valintaansa.

Pronssisijasta käytiin hieman kuolettavampaa taistelua, mutta heikoimmin kiiltävän mitalin itselleen nappasi lopulta Sekiro: Shadows Die Twice yhteensä 13 prosentin kannatuksella. Myös Dark Souls III haali saman verran prosentteja taakseen, mutta jäi kokonaisäänissä lopulta neljän äänen päähän Sekirosta.

Sekirossa vain naksahti jokin kohdalleen niin, että peli muuttui hyvästi vielä todella tyydyttäväksi. Samaa toki on aina tämän genren peleissä kun jossain lopulta onnistuu mutta Sekirossa se tunne oli vain kokonaisvaltaisempi kun lopulta alkoi tajuamaan miten taistelusysteemi toimii ja sai siellä eräällä katolla tehdä jo muutakin kuin juosta karkuun epätoivoisesti välillä tökkien, zappah tuumaili..

Lisää kommentteja ja perusteluja voi lukea alkuperäisen kyselyn kommenttiosiosta. Lopullinen vastausjakauma myös muiden pelien osalta näyttää sen sijaan seuraavalaiselta.

Mikä on FromSoftwaren Souls-kaavaa hyödyntävistä peleistä paras?

Demon's Souls 8 %
 
Dark Souls 19 %
 
Dark Souls II 5 %
 
Dark Souls III 13 %
 
Bloodborne 42 %
 
Sekiro: Shadows Die Twice 13 %
 

 

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Kuros kuva
Kuros

On se kova peli ei siitä pääse mihinkään.

Käyttäjän Bloodborne kuva
Bloodborne

On se 😭

Käyttäjän Vaapukkamehuw kuva
Vaapukkamehuw
Lainaus Bloodborne

On se 😭

Miltäs tuntuu näin voittajana? 😆

Käyttäjän Bloodborne kuva
Bloodborne

Järisyttävän hyvältä, paras saavutukseni koko harmaan elämäni aikana :D