Mikä Lara on paras? Näin visaisesta kysymyksestä väännettiin kättä Pelaaja.fin viime viikon kysymyksessä, johon lukijat pääsivät vastaamaan etusivullamme läpi kuluneen viikon.

Parhaan Tomb Raider -pelin metsästykseen osallistui kaikkiaan 758 vastaajaa, joista enemmistölle kolahti parhaiten sankarittaren tuoreimmat seikkailut. Avoimissa kommenteissa kuitenkin korostui valinnan vaikeus.

Kyselyn kärkeen kapusi lopulta sarjan vuoden 2013 uudelleenkäynnistys Tomb Raider, jota ei pidä nimensä osalta sekoittaa sarjan aivan ensimmääiseen osaan. Crystal Dynamicsin uudelleentulkinta saikin lopulta taakseen 23 prosenttia kaikista vastaajista.

– Ihan ylivoimaisesti parashan tuo reboot nyt oikeasti on ellei lähde nostalgialasit päässä noita vanhoja kikkareita pelaamaan. Legend, Anniversary ja Underworld ovat edelleen ihan jees mutta äh, perusteli Oskulock avoimissa vastauksissa.

Toiseksi kapusi voittajan jatko-osa Rise of the Tomb Raider 20 prosentin äänisaaliilla. Sarjan klassikko-osatkaan eivät jääneet vailla huomiota, sillä tiukan taiston jälkeen pronssisijalle nousi vanha kunnon Tomb Raider II, joka peittosi vain prosentilla Laran aidon ja alkuperäisen seikkailun.

– Tämä oli vaikea kysymys, mutta hieman pohdittuani vastasin Rise of the Tomb Raider. Pidin vuoden 2013 rebootista paljon, mutta mielestäni Rise of the Tomb Raider paransi jokaisella osa-alueella edelliseen verrattuna. Shadow on edelleen kesken, mutta vaikka sekin hyvältä tuntuu, niin fiilikset on vähän sitä luokkaa että sitä samaa kuin edellisessä osassakin ja niukasti uudistuksia. Vanhat Tomb Raiderit on toki legendaarisia ja niiden pelien parista on monia mahtavia rakkaita muistoja, mutta jos nyt en anna nostalgialle tässä arvoa, niin valintani on Rise of the Tomb Raider, järkeili hell_patrol.

Tomb Raider 2. Siihen liittyy niin paljon myös ei pelillisiä muistoja, että ei tarvinnu hetkeäkään miettiä, myönsi Kadoogan.

Lopulliset ja tarkemmat vastausjakaumat voi katsastaa ohesta. Tämän viikon uuteen kyselyyn voi osallistua täällä.

Mikä on paras Tomb Raider -peli?

Tomb Raider (1996) 16 %
 
Tomb Raider II 17 %
 
Tomb Raider III 4 %
 
Tomb Raider: The Last Revelation 1 %
 
Tomb Raider Chronicles 1 %
 
Tomb Raider: The Angel of Darkness 1 %
 
Tomb Raider: Legend 3 %
 
Tomb Raider: Anniversary 2 %
 
Tomb Raider: Underworld 2 %
 
Tomb Raider (2013) 23 %
 
Rise of the Tomb Raider 20 %
 
Shadow of the Tomb Raider 10 %
 

 

Lisää luettavaa