Lukijat ovat puhuneet: Paras Zelda-peli valittiin! / Uutiset / pelaaja.fi

Lukijat ovat puhuneet: Paras Zelda-peli valittiin!

25.02.2020 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
12
Lukijat ovat puhuneet: Paras Zelda-peli valittiin!

Pelaaja.fin viime viikon kysymyksen tulokset ovat viimeinkin selvillä. Kyselyssä metsästettiin The Legend of Zelda -sarjan parasta peliä, ja joukosta odotetusti löytyi selkeät fanisuosikit.

Yhteensä 919 ääntä saaneen kyselyn selkeä kärkinimi oli pelisarjan viimeisin osa The Legend of Zelda: Breath of the Wild, joka mullisti ja uudisti Nintendon ikivihreän sarjan kaavat kertaheitolla. Pelaajien sydämet valloittanut peli sai taakseen peräti 29 prosentin kannatuksen.

- Ocarina of Time oli minulle pitkään THE GAME FF7:n lisäksi. Enkä uskonut että pikku hiljaa 40 ikä vuotta kolkuttelevana äijänä ikinä voisin kokea enää mitään samaa. Mutta sitten tuli Breath of the Wild ja revin aikaa että pystyin keskittymään siihen täysin. Ja se oli jotain aika uskomatonta. Melkein 20 vuotta se kesti, mutta olin vihdoin taas Hyrulessä. BotW on minulle todiste, että peleistä nauttiminen on oikeasti kiinni pelistä, ei iästä, JayeizH fiilisteli valintaansa.

- Kyllä täytyy sanoa, että The Legend of Zelda: Breath of the Wild on paras Zelda ja paras videopeli samalla, kertoi myös Megaman.

1. sija: The Legend of Zelda: Breath of the Wild (29 prosenttia äänistä)

Hyvänä kakkosena kyselyssä oli ikisuosikki Ocarina of Time, joka sai yhteensä 20 prosenttia äänistä.

- Oma valintani osuu Ocarina of Timeen joka oli 10v pojanklopille todella unohtumaton kokemus. Link to the Past on kyllä myös mahtava peli, mutta koska pelasin sen vasta vanhempana niin nostalgiapisteitä sille ei samalla lailla heru kuin OoT:lle, vastasi Samirai.

- Oma ääneni menee Ocarina of Timelle. Vaikka pelimekaniikat onkin vanhentuneet ja grafiikat ei miellytä silmää yhtä paljon kuin aikoinaan, niin silti tämä on vaan hieno klassikko. Ocarina of Timessä on hyvät ja ikimuistoiset Zelda-musiikit joita tänäkin päivänä soitetaan konserteissa, hyvät luolastot ja pomotaistelut ja ihan kelpo juoni ja mieleenpainuvat hahmot. Eli tämmöisenä perinteisenä Zeldana mielestäni paras, summasi JoniL90,

- Ocarina of Time on suosikkini. Peli oli nuorelle pojanklopille uskomaton elämys. Olihan peli muutenkin mahtava ajalle, jolloin 3D grafiikat olivat mitä olivat, kirjoitti Pötkö.

2. sija: The Legend of Zelda: Ocarina of Time

Pronssisijalle nousi A Link to the Past myös varsin tukevalla 14 prosentin kannatuksella.

- Pelaamistani ihan ylivoimaisesti voiton vie A Link to the Past. Peli on melkein yhtä vanha kuin minä itse ja grafiikat, musiikki, tunnelma ja pelattavuus on edelleen täyttä rautaa. Täydellinen pelikokemus, josta en poistaisi mitään ja mitäs tuohon suotta lisäilemäänkään. Se on saavutus, jonka edessä on pakko nöyrtyä. Jos nyt kehitettäisiinkin videopeli, joka on yhtä täydellinen ja kestää seuraavat 30 vuotta yhtä hyvin kuin ALttP, niin sen rajapyykin tullessa vastaan A Link to the Past on jo 60-vuotias ja rokkaa edelleen ihan samaan malliin. Jotkut asiat vaan on ajattomia, tunnelmoi Haerski.

3. sija: The Legend of Zelda: A Link to the Past

Kyselyn tarkemmat tulokset voi katsastaa ohesta.

Mikä on paras The Legend of Zelda -peli?

The Legend of Zelda (NES, 1986) 5 %
 
Zelda II: The Adventure of Link (NES, 1987) 2 %
 
A Link to the Past (SNES, 1991) 14 %
 
Link's Awakening (Game Boy, 1993) 1 %
 
Ocarina of Time (N64, 1998) 20 %
 
Majora's Mask (N64, 2000) 5 %
 
Oracle of Seasons & Oracle of Ages (Game Boy, 2001) 1 %
 
Four Swords (GBA, 2002) 0 %
 
The Wind Waker (GameCube, 2002) 9 %
 
The Minish Cap (GBA, 2004) 2 %
 
Four Swords Adventure (GameCube, 2004) 0 %
 
Twilight Princess (Wii/GameCube, 2006) 8 %
 
Phantom Hourglass (DS, 2007) 0 %
 
Spirit Tracks (DS, 2009) 0 %
 
Skyward Sword (Wii, 2011) 3 %
 
A Link Between Worlds (3DS, 2013) 1 %
 
Tri Force Heroes (3DS, 2015) 0 %
 
Breath of the Wild (Switch/Wii U, 2017) 29 %
 
Ääniä yhteensä: 919

 

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Hayarigami kuva
Hayarigami

Jännä että Toki no Okarina vetoaa nimenomaan "pojankloppeihin" (2 kpl).

Käyttäjän kribmeister kuva
kribmeister
Lainaus Hayarigami

Jännä että [i]Toki no Okarina[/i] vetoaa nimenomaan "pojankloppeihin" (2 kpl).

Tai ihan Ocarina of time. Vaikea uskoa että se Japani on ollu sillon jo 90-luvulla nii kova juttu ettet muka tuntis sitä samalla nimellä ku me Japanista tietämättömät moukat talonpojat.

Käyttäjän Luffymcankka kuva
Luffymcankka

Odotin että oma suosikkini Twilight Princess olisi päätynyt top 3:een, mutta ei näköjään tällä kertaa.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski
Lainaus Hayarigami

Jännä että [i]Toki no Okarina[/i] vetoaa nimenomaan "pojankloppeihin" (2 kpl).

"ゼルダの伝説 時のオカリナ. Hups, kirjoitinko taas japania? Se vaan lipsahtaa silloin tällöin."

Käyttäjän Hayarigami kuva
Hayarigami

Lopettakaas nälviminen. Jokainen tietää vähintäänkin Okarina-sanan perusteella, mitä peliä tarkoitan. Pelin alkuperäisen nimen käyttämiseen ei ole mitään esteitä, varsinkaan kun se ei ole edes japanin kirjoitusmerkeillä raapustettu.

Käyttäjän Boblick kuva
Boblick

Meni kyllä äänestyksen tulos ihan oikeaan osoitteeseen. Ocarina of Ti... oh, sori, Toki no Okarina:n lisäksi ainoa Zelda jonka olen pelannut läpi. Ja Ocarin... sori, 時のオカリナ piti vetää läpi hammasta purren. Jostain syystä ne vanhojen Zeldojen puzzletemppelit eivät ole koskaan vedonneet minuun. Inhosin niitä joka kerta kun niihin joutui. Suurinta osaa Zeldoista on tullut pelattua, mutta Zelda iski lopulta vasta ブレスオブザワイルド kohdalla.

Käyttäjän JayeizH kuva
JayeizH
Lainaus Hayarigami

Pelin alkuperäisen nimen käyttämiseen ei ole mitään esteitä...

Yleensä ohitan viestisi, mutta nyt on pakko sanoa, että minä luulin että se on vain japaninkielinen käännös pelin nimestä. Lause muoto voi tietty olla eri, mutta tarkoitus on sama, eli ei siis mikään A Link to the Past vs. Kamigami no Toraifosu jotka tarkoittavat aivan eri asiaa. Se on siis tässä tapauksessa käännös, ei sen enempää tai vähempää.

Toki sitä sitä voi käyttää muuten vaan jos oma viisari siitä värähtää, ei se suuria linjoja maailmassa kaada. Minusta se on typerää, koska se ei tuo tekstiin mitään. Tekstin ensisijainen tarkoitus on kuitenkin että se on ymmärrettävää ja helppolukuista ja japaninkielen viskominen sinne tänne tekstiin huonontaa luettavuutta ja vie huomion olennaisesta. Paitsi jos tarkoituksesi on tuoda esille "Hei, meikä osaa japania, hell yeah.", siihen tarkoitukseen se tietty toimii, vaikka ei käytännössä tekstiä paranna, mutta silloin tekstin tarkoitus ei olekkaan olla hyvä. Mutta mm. siksi viestejäsi ohittelenkin. Toki ne usein on vain typeriä. Sori, rehellisyys maan perii, vai kuinka se meni.

Käyttäjän kribmeister kuva
kribmeister
Lainaus Hayarigami

Lopettakaas nälviminen. Jokainen tietää vähintäänkin Okarina-sanan perusteella, mitä peliä tarkoitan. Pelin alkuperäisen nimen käyttämiseen ei ole mitään esteitä, varsinkaan kun se ei ole edes japanin kirjoitusmerkeillä raapustettu.

Jos jauhaisin jonku Escape from Tarkov artikkelin yhteydessä jostain ubezhat' ot Tarkovasta niin kyllä mulle saa ja pitäiski aukoa päätä sen jälkeen. Tiedän ettet varmasti taas tajua ollenkaan miks kaikilla pyörähti silmät päässä koska kyllähän nyt Japania pitäisi kaikkien osata ja arvostaa niiden kulttuuria ja meidän pitäisi olla vaan kiitollisia että Japani on valinnut sinut suurlähettilääkseen kantamaan meidät eksyneet lampaat pimeästä takaisin suojaan Hokoraan.

Käyttäjän PotilasSaarinen kuva
PotilasSaarinen

Snaketus kyllä ymmärsi mistä on kyse.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Olkoon Pelaajan sivuilla myös Noituri eli Witcher jatkossa siis Wiedźmin.

Täytyy tosin myöntää että vaikka olen pelannut pelini ja lukenut melkein kaikki kirjat, niin silti tämä termi saattaisi jossain asiayhteydessä jäädä ymmärtämättä. Siitä huolimatta että totta kai olen alkuperäisen nimen kuullut.

Mikäli osaisin puolaa, niin en silti näkisi järkeväksi kyseisen teoksen kohdalla käyttää alkuperäistä nimeä koska asia tulee täällä varmemmin ymmärretyksi kahdella muulla kielellä, jota suurin osa osaa.

Hayarigamin kohdalla yhä täytyy todeta se, mitä olen jo useasti sanonut: Japanin fanittaminen ja ylistäminen on niin kovaa, että on ihan sama onko se millään tasolla järkevää tekstin tai aiheen kannalta.

Asioistahan on loogisinta puhua sillä tavalla, joka on keskustelun sijaintiin nähden se ymmärrettävin tapa. Jossain Japani-foorumeilla varmasti alkuperäisnimien käyttö on loogisempaa. Olkoonkin että omasta mielestäni se vaikuttaa silti vähän elitistiseltä: tarkoitus on lähinnä sanoa "minäpäs olen googlannut alkuperäisen nimen / olen opetellut kielen."

Nostoja