Pelaaja.fin viime viikon kysymyksen tulokset ovat viimeinkin selvillä. Kyselyssä metsästettiin The Legend of Zelda -sarjan parasta peliä, ja joukosta odotetusti löytyi selkeät fanisuosikit.

Yhteensä 919 ääntä saaneen kyselyn selkeä kärkinimi oli pelisarjan viimeisin osa The Legend of Zelda: Breath of the Wild, joka mullisti ja uudisti Nintendon ikivihreän sarjan kaavat kertaheitolla. Pelaajien sydämet valloittanut peli sai taakseen peräti 29 prosentin kannatuksen.

Ocarina of Time oli minulle pitkään THE GAME FF7:n lisäksi. Enkä uskonut että pikku hiljaa 40 ikä vuotta kolkuttelevana äijänä ikinä voisin kokea enää mitään samaa. Mutta sitten tuli Breath of the Wild ja revin aikaa että pystyin keskittymään siihen täysin. Ja se oli jotain aika uskomatonta. Melkein 20 vuotta se kesti, mutta olin vihdoin taas Hyrulessä. BotW on minulle todiste, että peleistä nauttiminen on oikeasti kiinni pelistä, ei iästä, JayeizH fiilisteli valintaansa.

– Kyllä täytyy sanoa, että The Legend of Zelda: Breath of the Wild on paras Zelda ja paras videopeli samalla, kertoi myös Megaman.

1. sija: The Legend of Zelda: Breath of the Wild (29 prosenttia äänistä)

Hyvänä kakkosena kyselyssä oli ikisuosikki Ocarina of Time, joka sai yhteensä 20 prosenttia äänistä.

– Oma valintani osuu Ocarina of Timeen joka oli 10v pojanklopille todella unohtumaton kokemus. Link to the Past on kyllä myös mahtava peli, mutta koska pelasin sen vasta vanhempana niin nostalgiapisteitä sille ei samalla lailla heru kuin OoT:lle, vastasi Samirai.

– Oma ääneni menee Ocarina of Timelle. Vaikka pelimekaniikat onkin vanhentuneet ja grafiikat ei miellytä silmää yhtä paljon kuin aikoinaan, niin silti tämä on vaan hieno klassikko. Ocarina of Timessä on hyvät ja ikimuistoiset Zelda-musiikit joita tänäkin päivänä soitetaan konserteissa, hyvät luolastot ja pomotaistelut ja ihan kelpo juoni ja mieleenpainuvat hahmot. Eli tämmöisenä perinteisenä Zeldana mielestäni paras, summasi JoniL90,

Ocarina of Time on suosikkini. Peli oli nuorelle pojanklopille uskomaton elämys. Olihan peli muutenkin mahtava ajalle, jolloin 3D grafiikat olivat mitä olivat, kirjoitti Pötkö.

2. sija: The Legend of Zelda: Ocarina of Time

Pronssisijalle nousi A Link to the Past myös varsin tukevalla 14 prosentin kannatuksella.

– Pelaamistani ihan ylivoimaisesti voiton vie A Link to the Past. Peli on melkein yhtä vanha kuin minä itse ja grafiikat, musiikki, tunnelma ja pelattavuus on edelleen täyttä rautaa. Täydellinen pelikokemus, josta en poistaisi mitään ja mitäs tuohon suotta lisäilemäänkään. Se on saavutus, jonka edessä on pakko nöyrtyä. Jos nyt kehitettäisiinkin videopeli, joka on yhtä täydellinen ja kestää seuraavat 30 vuotta yhtä hyvin kuin ALttP, niin sen rajapyykin tullessa vastaan A Link to the Past on jo 60-vuotias ja rokkaa edelleen ihan samaan malliin. Jotkut asiat vaan on ajattomia, tunnelmoi Haerski.

3. sija: The Legend of Zelda: A Link to the Past

Kyselyn tarkemmat tulokset voi katsastaa ohesta.

Mikä on paras The Legend of Zelda -peli?

The Legend of Zelda (NES, 1986) 5 %
 
Zelda II: The Adventure of Link (NES, 1987) 2 %
 
A Link to the Past (SNES, 1991) 14 %
 
Link’s Awakening (Game Boy, 1993) 1 %
 
Ocarina of Time (N64, 1998) 20 %
 
Majora’s Mask (N64, 2000) 5 %
 
Oracle of Seasons & Oracle of Ages (Game Boy, 2001) 1 %
 
Four Swords (GBA, 2002) 0 %
 
The Wind Waker (GameCube, 2002) 9 %
 
The Minish Cap (GBA, 2004) 2 %
 
Four Swords Adventure (GameCube, 2004) 0 %
 
Twilight Princess (Wii/GameCube, 2006) 8 %
 
Phantom Hourglass (DS, 2007) 0 %
 
Spirit Tracks (DS, 2009) 0 %
 
Skyward Sword (Wii, 2011) 3 %
 
A Link Between Worlds (3DS, 2013) 1 %
 
Tri Force Heroes (3DS, 2015) 0 %
 
Breath of the Wild (Switch/Wii U, 2017) 29 %
 
Ääniä yhteensä: 919

 

Lisää luettavaa