Lukijat ovat puhuneet: Pc-pelaaminen elää ja voi hyvin / Uutiset / pelaaja.fi

Lukijat ovat puhuneet: Pc-pelaaminen elää ja voi hyvin

16.04.2018 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
0
Lukijat ovat puhuneet: Pc-pelaaminen elää ja voi hyvin

Pelaajalehti.comin etusivulla olevissa kyselyissä tiedustellaan lukijoidemme mielipidettä milloin mistäkin aiheesta.

Viime viikon kysymyksessä kartoitettiin uudemman kerran lukijoidemme pc-pelaamisen määrää. Vastausten perusteella pc-pelaaminen voi hyvin Suomessa, sillä vain 19 prosenttia vastaajista ei pelaa lainkaan pc:llä. Reilusti yli puolet kaikista vastaajista pelaa kuitenkin pc:n lisäksi enemmän tai vähemmän myös konsoleilla. Sama kysely tehtiin viimeksi kaksi vuotta sitten, jolloin pc:llä ei pelannut 15 prosenttia vastaajista.

Ääniä kertyi tällä kertaa yhteensä 1577 kappaletta.

Pelaatko pc:llä?

Pelaan vain pc:llä 21 %
 
Pelaan ensisijaisesti pc:llä, mutta pelaan myös konsoleilla 36 %
 
Pelaan ensisijaisesti konsoleilla, mutta pelaan myös pc:llä 24 %
 
En pelaa pc:llä 19 %
 
Poimintoja lukijakommenteista:
 

- PC:llä tulee pelattua paljon niin vanhoja kuin uusiakin pelejä. Nykykonsoleista olen ostanut Switchin, joka on handheld käytössä ollut mainio vekotin.
Pelkkien konsoliekslujen takia en näe mitään järkeä sijoittaa Xboxiin tai PS4:ään. PC:llä on pelattavaa ihan järjetön määrä ja multiplatformeistakin saadaan aina käytännössä se paras versio, kirjoitti MacGyver69.

- Kaveri kasasi minulle toissa vuonna 1080 Gtx:llä varustetun pelikoneen, mutta näköjään pleikalla ja switchillä minä vaan enemmän pelaan. Tässä Far Cry 5:sta pelannut Proolla, koska kaverikin pelaa, vaikka olisihan se sulavampi pc:llä, mutta kaverin kanssa mahdollisuus pelata voittaa teknisesti paremman kokemuksen.Pelaan kyllä pc:lläkin toki esim. Skyrim ja Witcher 3 ehdottomasti menee sillä. Mukavaa siis, että mahdollisuuksia löytyy ja niin aion jatkossakin pitää homman, pohti Rokkijani.

- Vähän yli vuosi ja siitä taaksempäin sitten kun tätä olisi kysytty, olisin vastannut pelaan ensisijaisesti PC:llä ja aika isollakin marginaalilla. Nyt Switch aikakausi on koittanut ja en ole koko vuotena pelannut PC:llä oikein mitään. Voisinpa melkein nyt sanoa, että en pelaa PC:llä. Kiitos Switchin tuoman vapauden ja sille ilmestyneille peleille! Kaikkien aikojen konsoli, se on jo varmaa nyt, paljasti Majur1.

- Pelaan ainoastaan PC:llä. Pääasiassa käytössä on SteamOS, mutta Windows on asennettu muutaman poikkeuksen takia; Star Citizen, Elite: Dangerous ja Hellion. Erillistä pelikonetta itselläni ei ole vaan pelaamiseen käytän samaa konetta jolla teen työni.
Syy miksi käytän PC:tä pelaamiseen ovat: ainoa pelialusta jolla voin pelata pelejätyyppejä joista pidän, avoimuus, monipuolisuus, edullisuus pelilaitteena, pelien määrä, jne, vastasi edqe.

Tämän viikon kysymyksessä utelemme, mikä on paras Grand Theft Auto -sarjan peli. Vastata voit kuluvan viikon ajan Pelaajalehti.comin etusivulla tai vaihtoehtoisesti suoraan täällä.

 

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.